A Robinson család ismét nekivág a világűrnek

A Netflix rebootolta a Lost in Space-t, és már előzetes is van hozzá.

Az 1960-as évek Amerikájának egyik népszerű tévésorozata volt a Lost in Space, ami a lakható bolygóra utazás közben elkavarodó, űrben kalandozó Robinson család kalandjairól szólt. A sorozat alkotóját, Irwin Allent egyébként a pusztítás mesterének is nevezték, mert producerként később a legklasszikusabb katasztrófafilmeket jegyezte: a Poszeidón-katasztrófát és a Pokoli tornyot, de a  Lost in Space mellett a 60-as évek második felében készített még néhány sorozatot, többek közt a Voyage to the Bottom of the Sea címűt, amit leginkább mélytengeri Star Trekként lehetne jellemezni, amiben az Enterprise helyett az S.S.R.N. Seaview tengeralattjáró feladata, hogy "eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett".

Mi, magyarok a sorozatot legfeljebb az 1998-as filmből ismerhetjük, ami viszont sajnos nem sikerült túl jól. Ugyanis hiába játszott benne William Hurt, Gary Oldman és Heather Graham, no meg Matt LeBlanc, és az akkori szemmel is borzalmas CGI-t leszámítva a látvány is alapvetően rendben volt, sőt még a Star Trek-beütésű történetnek is voltak jó pillanatai, de az egész valahogy nem állt össze, a két gyerekszereplő pedig rettenetesen idegesítő volt.

Egyszer már megpróbálták feltámasztani a Robinsonok kalandjait, de John Woo 2008-as pilotja olyan bénára sikerült, hogy le sem vetítették. Az új rebootot a Netflix szállítja, és április 23-án már nézhetjük is. Az előzetes ugyan nem mutat sokat a sci-fiből, de elég hatásos.