A roxforti Rémszem Mordonból Trump elnök, Dumberből FBI-igazgató lett

Befutott egy új előzetes Brendan Gleeson és Jeff Daniels izgalmas politikai sorozatához, a The Comey Rule-hoz.

The Comey Rule címmel forgatott izgalmas politikai thrillert a Harry Potter-filmek Rémszem Mordonja, Brendan Gleeson és Dumber, azaz Jeff Daniels. A két epizódra bontott minisorozat szeptember 27-én debütál a Showtime csatornán, és azt mutatja be, miként került összeütközésbe Donald Trump elnökkel a demokrata és republikánus oldalról is hevesen támadott FBI-igazgató, James Comey. Trumpot Brendan Gleeson, Comey-t Jeff Daniels alakítja, de olyan sztárok is fontos szerephez jutnak a történetben, mint Michael Kell, Holly Hunter, Jennifer Ehle, Patrice Comey, Scoot McNairy és Chaplin unokája, Oona Chaplin. Íme az izgalmas előzetes:

No de ki is az ez a címbéli James Comey és hogyan rúgta össze a port Trumppal? Eredetileg először a demokratákat haragította magára, amikor a 2016-os amerikai elnökválasztás véghajrájában bejelentette, hogy az FBI  leporolja a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton „emailbotrányát” (vagyis azt, hogy Hillary Clinton bizalmas levelezését hanyagul kezelte a volt tanácsadója, Huma Abedin, és amikor a nő férje, Anthony Weiner szexbotrányba keveredett, a kínos Clinton-mailek is kiszivárogtak a sajtóba). A Clinton-levelezés újbóli napirendre vétele az elemzők szerint nagyban hozzájárult Donald Trump győzelméhez. Ám az elnök 2017-ben váratlanul mégis leváltotta az FBI igazgatóját, mert James Comey szerint Trump és a tanácsadói köre aggasztóan sok szálon kötődik Oroszországhoz, és szerinte a Kreml az amerikai elnökválasztásba is beavatkozott (bár Trump győzelme nem az orosz hekkereken múlt).

Nagyjából erről szól majd a Showtime produkciója is, ami James Comey A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership címmel megírt könyvét vette alapul. Ebből írta meg a forgatókönyvet és rendezte meg a minisorozatot Billy Ray, aki oylan filmeken dolgozott korábban, mint Az éhezők viadala, a Phillips kapitány, a Szemekbe zárt titkok, a Gemini Man és a Terminátor: Sötét végzet. (via Consequenceofsound)