A Stranger Things gyereksztárját is kicsinálta a közösségi média

A 14 éves Millie Bobby Brown a legújabb színész, aki távozott a közösségi médiából a „rajongók” gyűlölködése miatt.

Mindössze napokkal azután, hogy a Star Wars: Az utolsó Jedikből ismert Kelly Marie Tran törölte az Instagram-oldalát, mert már nem bírta elviselni a Csillagok háborúja-rajongók piszkálódását, zaklatását és a felőlük érkező folyamatos durva kritikát, a Stranger Things című népszerű sorozat Elevenjét alakító gyerekszínész a Twitterről távolította el magát.

Millie Bobby Brownt már több mint féléve gyötörték különböző mémekkel és .gifekkel, amelyek a #TakeDownMillieBobbyBrown hashtaggel kezdődtek. A legtöbben Photoshoppal manipulálva hoztak létre olyan posztokat, amelyek látszólag Browntól származtak, és úgy állították be a gyerekszínészt, mintha meleggyűlölő lenne, és folyamatosan homofób tartalmakat posztolna.

Forrás: JB Lacroix / WireImage / Getty Images

 

Egyes értesülések szerint az egész csak az LMBTQ közösség bennfentes tréfájaként indult, de később elterjedt, és sokan elhitték, hogy a kamubejegyzések valóban Millie Bobby Browntól származnak, így kisebb fajta nyilvános boszorkányüldözés indult az ifjú sztár ellen.

Brown és Kelly Marie Tran előtt is voltak már áldozatai a színészek köréből az online zaklatásnak: Daisy Ridley – szintén a Star Wars sztárja – az Instagramot hagyta ott, Leslie Jones, az új Szellemirtók Pattyje pedig a Twittert, mindketten még 2016-ban.


(via Uproxx)