A szolgálólány meséje még a sztárjainak is túl durva volt

Volt olyan jelenet, amit az egyik főszerepet játszó Joseph Fiennes már nem volt hajlandó bevállalni.

A brit színész az utópisztikus szériában Fred Waterford parancsnokot játssza, aki a második évadban az elsőben látottaknál jóval kegyetlenebbül viselkedett. Volt egy olyan jelenet, amiben például (SPOILER!) brutálisan megerőszakolja a terhes főhősnőt, az Offred/June nevű szolgálólányt –elméletileg azért, hogy szülessen meg végre a gyerek, akit utána feleségével elszakítanak tőle és a sajátjukként nevelnek, de a gonosztett egyúttal büntetés is volt, amiért June folyamatosan ellenszegült neki.

Joseph Fiennes. Forrás: JB Lacroix / WireImage / Getty Images

 

Most azonban kiderült, hogy lett volna a második évadban egy másik felkavaró nemierőszak-jelenet is: ebben a Fiennes alakította karakternek saját feleségét, Serenát kellett volna megerőszakolnia. A szóban forgó részre az eredeti forgatókönyv szerint akkor került volna sor, amikor a férfi és felesége a Gileád nevű diktatúrából Kanadába látogat. A színész azonban nem akarta leforgatni a kegyetlen jelenetet, és olyan hatékonyan érvelt Bruce Miller ötletgazda-showrunnernek, hogy a képsor végül valóban nem került be a cselekménybe.

„Akármilyen borzalmas, gusztustalan, gonosz ember is Fred, ezt a részt illetően meg kellett védenem. A kilencedik részben lett volna az a pillanat, hogy miután találkozik Luke-kal, Offred férjével, megerőszakolja Serenát a hotelszobájukban, és ez egyszerűen nem állt össze nekem. Kockáztatnom kellett, és visszautasítani, hogy megcsinálom, mert

egyszerűen úgy éreztem: ennyire még Fred sem lehet gonosz, ő is ember.

(…) Yvonne Strahovski pedig olyan szépen megoldotta színészileg a sorozat folyamán annak ábrázolását, ahogy Serena kiábrándul a rendszerből és a férjéből, hogy igazából nem volt szükség erre a drasztikus jelenetre” – nyilatkozta Joseph Fiennes, aki azt is elmesélte, hogy hosszas email-váltásokat és oda-vissza érvelést követően végül sikerült meggyőznie Millert, hogy húzzák ki ezt a részt a forgatókönyvből.

Yvonne Strahovski és Joseph Fiennes a sorozat második évadában. Forrás: HBO

 

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, Fiennes alakítása a szóban forgó jelenet nélkül is elég meggyőző volt, hiszen – kollégáival, Yvonne Strahovskival, Elisabeth Moss-szal, Ann Dowddal és Alexis Bledellel együtt – nemrégiben Emmy-díjra jelölték. Hogy megnyerik-e a tévés Oscart, majd csak szeptember 17-én derül ki. Maga a sorozat pedig a harmadik (várhatóan még kegyetlenebb és még brutálisabb) évaddal jövő tavasszal folytatódik.


(via Independent)