A Trónok harca egyik sztárjának utólag már nem igazán tetszik a sok meztelenkedés

Carice Van Houten szerint rettenetesen sok volt a pőre test a sorozatban, és csak a #MeToo mozgalom miatt vett vissza belőle az HBO.

Most, hogy a 8. évaddal véget ért a Trónok harca, a sorozat Vörös Papnőjét, Melisandrét alakító Carice van Houten elérkezettnek látta az időt arra, hogy nagy nyilvánosság előtt beszéljen arról, mennyire rettenetes volt számára a sok meztelenkedés a sorozatban, amiből csak a #MeToo mozgalom hatására vettek vissza a készítők. Sőt, a holland színésznő (aki egyébként maga is több alkalommal szerepelt ruha nélkül a sorozatban), egyenesen megkérdőjelezte, hogy dramaturgiailag valóban ennyiszer szükség volt-e ezekre a jelenetekre.

Forrás: HBO

Van Houten a Deadline magazinnak adott interjújában mesélt arról, hogy nem a képernyőn való meztelenkedés volt számára a világ legjobb élménye:

A nagy áttörést hozó filmemben, a Black Bookban vetkőztem le először. A holland egy meglehetősen nyitott nép, így ez egy kicsit könnyebb volt. De mindig kényelmetlen dolog az, ha egy forgatáson le kell vetkőzni. Könnyebb volt, amikor még nem született meg a gyermekem. Most már kényelmetlenebb dolog az. Változnak az idők. Azóta ez már egy kicsit nyomasztó a számomra. Természetesen senki sem kényszerített semmire akaratom ellenére, de utólag azt mondom, talán kicsit óvatosabbnak kellett volna lennem.

A színésznőt arról is megkérdezték, vajon a #MeToo és a #TimesUp mozgalmak befolyásolták-e a Trónok harca producereit abban, hogy lecsökkentsék a női meztelenséget az utolsó néhány évadban:

Igen. Egyértelműen látszódott, hogy ezt a lépést meg kell tenni.

Korábban egyébként Emilia Clarke is arról beszélt az Entertainment Weekly magazinnak, hogy néha ő is túlzásnak érezte a meztelen Trónok harca-jeleneteket. Sőt, pont amiatt utasította vissza A szürke 50 árnyalata főszerepét, nehogy valami könnyűvérű színésznőnek skatulyázzák be, aki folyton ledobja a ruháit a mozivásznon és a tévében.

Elég régen volt már az utolsó olyan alkalom, hogy meztelenül láthattak a nézők, mégis mindig ezt kérdezik tőlem, csak mert nő vagyok. Pokolian bosszantó dolog ez, rosszul vagyok tőle, és totálisan belefáradtam már. Az isten szerelmére, a karakter miatt vetkőztem le, és nem azért hogy a srácok a mellemet lesegethessék!

(via NME)