A Trónok harca operatőrét is elérte a sötét jelenetek miatt zúgolódó népharag

Fabian Wagner tisztában van vele, hogy fekete volt minden a 8. évad 3. részében. Szerinte ez a koncepció része volt.

Ütős fordulatokkal, látványos csatákkal és szomorú halálesetekkel volt tele Trónok harca 8. évadának legutóbbi, 3. része – kár, hogy ebből csak az látott valamit, aki este, a besötétített szobában, feltekert fényerejű tévén nézte az új epizódot. Korábban is voltak már éjszaka játszódó jelenetek a világ legnépszerűbb fantasy tévésorozatában, de soha ennyi felháborodott kommentelő nem zúdította a haragját az HBO-ra a közösségi médiában, mint most. Vasárnap este óta alighanem mindenki belebotlott már az ehhez hasonló mémekbe (mi a kivesézőnkben a lefotózott fekete lyuk híres, mára szintén mémmé vált képével illusztráltuk az új részt):

A rajongói felhördülés miatt a TMZ magazin rá is kérdezett az epizód operatőrénél, Fabian Wagnernél, hogy miért volt ennyire kivehetetlen sokszor, hogy épp ki kivel küzd Deres ostrománál. Wagner, aki azért nem kezdő a szakmában, hiszen dolgozott már korábban Sherlock- és Da Vinci démonai-epizódokon, valamint ő volt Az Igazság Ligája mozifilm és az egyik legnépszerűbb Trónok harca-epizód, a Battle of the Bastards operatőre, ezt válaszolta:

Tudom, hogy nagyon sötét volt, mivel én fényképeztem. Megpróbáltunk a nézőknek és a rajongóknak egy igazán ütős epizódot átnyújtani. A nézők pixelességre és sötét mocsárszínekre panaszkodtak, de ez az HBO által használt tömörítésnek köszönhető, ami valóban szegényesebb vizuális élményt eredményezhet. Ez még rosszabb lehet akkor, ha gyenge internetkapcsolattal, streaming szolgáltatón keresztül nézzük, vagy egy olyan szobában, ami túl világos. A Trónok harca mindig is egy nagyon sötét, és nagyon mozifilmes hatású tévésorozat volt, amit célszerű mindig sötétben nézni. És ahogy a mozi esetében, itt ideális körülmény egy sötét színházterem. Ha tanácsolhatom, elsötétített szobában nézzük meg az epizódot, ne mobiltelefonon, és mindenképp állítsunk a tévénk beállításain!

Az operatőr válasz egyébként azért érdekes, mert ilyen felemás sorozatélményt még sosem kaptak a Trónok harca-rajongók, mint a legutóbbi epizódnál (most persze maradjunk csak a vizualitásnál, mert a sztoriban, vagy a távolságok és az idő kezelésében azért akartak eddig is hajmeresztő dolgok...). Holott ugye volt már nem egy éjszakai, fáklyafénynél játszódó jelenet ebben a sorozatban. Ráadásul pont annál a produktumnál javasolják a klasszikus, esti tévézést egy elfüggönyözött szobában, aminek az HBO az atyja... Az a tartalomszolgáltató, amelyik mindig is büszkén hirdette a jelmondatában, hogy „Ez nem tévé, ez HBO!”, és ahol mindig is fontos volt, hogy az HBO GO-n keresztül filmek és tévésorozatok már mobilon, tableten és laptopon, utazás alatt, vasalás közben és a vécén ülve is bármikor élvezhetőek legyenek? (via TMZ & Hindustantimes.com)