A Trónok harcából sosem elég

Jöhet még egy teaser trailer és egy videó a speciális effektekről? Naná!

Ahogy közeleg a népszerű fantasyszéria utolsó évadának április 14-i (nálunk április 15-i) premierje, úgy gyorsulnak fel az események a Trónok harca háza táján, és már szinte naponta érkeznek új kedvcsináló anyagok a sorozathoz. Az április 1-jén egyszerre nyilvánosságra hozott két teaser videó, a Together és a Survival után egy nappal újabb rövid előzetest adtak ki, amely az Aftermath címet viseli.

A címhez (utóhatás, következmény) hűen az egyperces, komor hangulatú kisfilmben azt láthatjuk, ahogy a kamera, minden bizonnyal egy pusztító csata után bejárja az elhagyatott Derest. A teljesen kihalt birtokon pedig a romok között olyan elhagyott tárgyakkal szembesülhetünk, mint Tyrion kitűzője, Arya Tű nevű kardja, egy sárkányüvegből készült nyíl, Jamie aranykeze, Dany láncai és Havas Jon különleges Longclaw kardja.

Hogy vajon mindez azt jelenti, hogy az említett fegyverek tulajdonosai kivétel nélkül odavesztek az öldöklésben? Ezen bizony még izgulhatunk egy darabig. Addig is, hogy kicsit megnyugodjunk, megnézhetünk egy kulisszák mögötti kisfilmet, amelyben Steve Kullback VFX producer és Joe Bauer, a speciális effektekért felelős csapat vezetője oszt meg érdekességeket – elsősorban a sárkányok megalkotásáról és jeleneteik megvalósításáról, különös tekintettel Viserion halálára.


(via Independent, Uproxx, Collider)