A Viasat luxusfeleségei kiégetik az agyadat!

Giccsbe hajló csillogás mérhetetlen sötétséggel. Nézd, és irigykedj: így él Rubint Réka és a luxy baráti köre!

Óriási hype közepette indult el a Viasat3 hétfőnként jelentkező, vadonatúj tévéműsora, a Feleségek luxuskivitelben, aminek a műfaját leginkább úgy lehetne körülírni, hogy csillogó szutyokreality. Vagyis: giccsbe hajló csillogás, mérhetetlen sötétséggel. Részletes kritikánk a hétfői első részről alant.

A Feleségek luxuskivitelben egy bicskanyitogatóan szemét és különösen addiktív műsor. Direkt azzal hergeli a kukkolni és mások magánéletében vájkálni imádó nézőt, hogy ezüst tálcán szolgálja fel neki azt, amitől az egekbe ugrik a vérnyomása: nesze paraszt, irigykedj, itt van hat műmellű csaj, akik egyetlen hét alatt több pénzt tapsolnak el, mint amennyit te egész életedben keresel! És közben olyan böszmeségeket mondanak bele szemrebbenés nélkül, cinikusan a kamerába, hogy:

 Csillár, tapéta és festmény nélkül nincsen vécé!

Elvileg a sorozat arról szólna, hogyan él hat aranyásó keményen dolgozó, öntudatos nő, milliomos férjjel (jellemzően egy dúsgazdag építési vállalkozóval vagy ingatlanmágnással) az oldalán. Sajnos az első részben ebből láthatunk a legkevesebbet. Ez a show inkább egy béna tévésorozatra hasonlít, ahol bosszantóan amatőr színésznők gazdag milliomosfeleségeket alakítva, olyan konfliktusokba keverednek egymással, amelyekről elsőre ordít, hogy tévés forgatókönyvírók találták ki kínjukban egy kávészünetben.

Pedig a karakterek fele még akár érdekes is lehetne:

  • Köllő Babett (38), a 200 százalékon pörgő színésznő és operettprimadonna. A reality legellenszenvesebb karaktere, akit nyilvánvalóan azért castingoltak ebbe a produkcióba, mert minden pillanatban profin tudja hozni a sarki kisboltba is milliókat érő ruhakölteményben elugró, vásárlás- és bulifüggő, folyton pletykáló és áskálódó nagyságos asszonyt – vagyis saját magát.
  • Smaltig Dalma (31), gyerekruha dizájner. Egy percig sem csinál titkot abból, hogy a férje cégénél először recepciós volt, innen küzdötte fel magát milliomosfeleséggé. Közepesen idegesítő karakter, de mivel ő Babett mellett a másik nagy intrikus konspirátor, érthető a helye a sorozatban.
  • Vasvári Vivien (26), modell, vagy valami ilyesmi. A show leggyengébb láncszeme. Nemcsak, hogy nem derült ki a szűk 1 órás epizód alatt, hogy mégis mi a fenével foglalkozik, amikor nem a szerencsétlen papucsférj, Fecsó pénzét költi, de ordít róla, hogy tízszer fel kellett venni minden jelenetét, annyira affektálós, amatőr színész. Pedig a kvázi-történet központi figurája, hiszen az ő meglepetés-lánybúcsúja köré lett felépítve minden rongyrázás, cselszövés és nem várt fordulat.
  • Farkas Rita (48), étteremtulajdonos. Ő a nem celeb szereplők közül a legérdekesebb: négygyermekes, elvált anyukaként egy fényűző palotából egy kis lakásba volt kénytelen átköltözni, ám foggal-körömmel ragaszkodik a korábbi életszínvonalához – előbb halna éhen, mint hogy pénz híján kihagyjon egy edzést vagy hajfestést. 
  • Rubint Réka (39), főállású fitnessguru és celeb. Meglepő módon ő az egyik legszimpatikusabb karaktere a show-nak. Simán otthagyja ugyanis a legnagyobb buli közepén a puccos barátnőit, hogy a non-stop fitnesshaknik miatt szinte sosem látott Update Norbival, meg a gyerekekkel lehessen otthon.
  • Csősz Boglárka (33), színésznő. Rubint Réka mellett a másik húzónév, annak ellenére, hogy egészen tegnapig semmit sem tudtunk róla azon kívül, hogy 2003-ban ő volt a szőke főszereplője az Apám beájulna című vígjátéknak, és levetkőzött a magyar Plyaboyban. Hát most kiderült: 24 évesen hozzáment egy török ingatlanmágnáshoz, most meg nagyon sajnálja, hogy a magyarországi forgatás miatt ott kellett hagynia az 1300 négyzetméteres isztambuli villájukat.

A hat karakterben bőven volna kraft, sajnos azonban a készítők nem használták ki maximálisan a (valós vagy kitalált) életútjukban rejlő lehetőségeket. A mondvacsinált keretsztori, miszerint a picsogó Viviennek szervezett meglepetés eljegyzési bulin a barátnők egymás ellen fordulnak, ezer sebből vérzik. Messziről bűzlik, hogy csak egy műbalhé az egész. Mint ahogy az is, hogy míg a színész múlttal rendelkező, vagy a kamerákat már rutinosan kezelő csajok simán hozzák a saját szerepüket, a nem celeb szereplők jeleneteinél a sokadik felvételekből kínkeservesen összevágott, előre megírt, de bénán elmondott mondatok is csikorognak.

Ráadásul a végső verzióból érthetetlen okokból kimaradtak olyan jelenetek, amik rengeteget hozzátettek volna az egyes karakterekhez, sőt még viccesek is! Nekem például nagyon szimpatikus a hárpia Babett öreg és kopasz, dúsgazdag (kicsit a Simpson család Mr. Burnsére hasonlító) férje, aki csak egyszer szeretne egy olyan estét, amikor a felesége kivételesen otthon van, és mondjuk mesét olvas fel a kandalló mellett ülve a gyereküknek – de sosincs ilyen alkalom...

 

Ugyanígy tökre érdekelt volna, mi Csősz Bogi véleménye a jelenlegi törökországi helyzetről (fél másodpercre meg is említi egyszer), vagy hogy hogyan tudja a sok bulikázás és Gucci-táska nézegetés mellett producerként menedzselni a készülő két filmjét. De Ritán keresztül is meg lehetett volna mutatni, milyen egy étteremtulajdonos élete, mennyire akar személyesen felügyelni mindent a krumplipucolástól a flambírozásig (a bevágott részeltek alapján: nagyon). Vagy hogy mennyire könnyű vagy nehéz egy luxusban felnőtt nőnek négy gyereket nevelnie a korábban megszokottnál sokkal alacsonyabb életszínvonalon, és szembesülni az átlagemberek mindennapi problémáival...

Kukkoló hajlamúaknak és mazochistáknak mindenesetre már online is megtekinthető az első rész. Jövő héten folytatjuk!