Annyi kémdrón volt a Trónok harca forgatásán, hogy külön stábtag hessegette őket

Sophie Turner arról is mesélt, hogy óvatosságból kamu jeleneteket is forgattak.

Az egész világ Trónok harca-lázban ég, de sajnos még mindig csak annyit lehet hivatalosan tudni a világ legnépszerűbb fantasy tévésorozatáról, hogy a 8. évadot majd valamikor 2019 első felében kezdi el vetíteni a HBO. Ez lesz az utolsó évad, ráadásul olyan események lesznek benne, amit az eredeti könyvsorozat szerzője, George R.R. Martin évek óta képtelen kötetbe rendezni, ezért csak nagyvonalakban mondta el a producereknek, hogy legyen mihez igazodniuk.

Érthető tehát a rajongók híréhsége, ami a 8. évad forgatása idején odáig fajult, hogy drónokkal repkedtek be a helyszínekre és a színészek közé, hátha megtudnak valami fontosat a jelmezek vagy a díszletek alapján – ezért az HBO kénytelen volt drasztikus lépéseket tenni, és „dróngyilkosokkal” kiegészíteni a stábot. Erről a Sansa Starkot alakító Sophie Turner mesélt nemrég a New York-i Comic Conon:

Amikor egy drón repült fölénk, akcióba lépett a dróngyilkosunk. Nagyon vagány volt, bevonta a drónt valami mezővel, amitől nem tudott tovább repülni, és lezuhant! Olyan volt az egész, mint valami jelenet az X-Menből!

A színésznő azt is elmondta, hogy a kémkedő rajongók és az elszánt paparazzók ellen más trükköket is be kellett vetniük: a 8. évad forgatását mindenhol úgy adta el az HBO, hogy a The Tree of Life című filmet készítik, és direkt kamu jeleneteket is felvetettek a színészekkel, hátha az fog majd megjelenni a sajtóban, és nem az igazi sorozatbeli események. Így egyelőre tényleg csak annyit lehet tudni az utolsó évadról, amennyi infót a lelkes főszereplők elcsepegtettek a korábbi interjúikban – ezeket itt gyűjtöttük össze nemrég. (via Independent)