Annyi nézettséget hozott a Jézuska a TV2-nek, hogy az RTL-nek szinte alig maradt valami

A Farm VIP-t nem tudta megunni a közönség. De a Reszkessetek, betörők!-et sem.

Javított magához képest A mi kis falunk, ugyanis előző héten 19,7%-os közönségarányt ért el 210 460 nézővel, most meg közel 40 ezerrel több 18 és 49 év közti (egész pontosa 249 484) nézőt tudott leültetni a tévé elé szenteste, így el is érte a 20,3%-os közönségarányt. 

Jól ki lett ez találva, amikor rakták össze a karácsonyi tévés menüt, mert a bejglitől kómás nézőknek nem kellett nagy áldozatot hozniuk, nem kellett a családokat szétszakító döntést meghozni, mivel a konkurencia nem a karácsonyi csillagrombolót vetette be ebben az időben, hanem egy jóval könnyebb ellenfelet vetett be, az Igazából szerelem című filmet, ami olyan gyatrán teljesített, hogy fel sem fért a TOP50 legnézettebb műsor közé.

Nem kell félteni a TV2-t, szép ajándékot kapott a nézőktől: egy jó nagy szeletet a nézettségi tortából.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 

Egész héten uralta a képernyőt a csatorna. A Farm VIP nem hogy képtelen volt veszíteni a nézettségéből, még jobb számokat is hozott az elmúlt héthez képest. Ebben nagy szerepe lehet annak is, hogy véget ért a foci vb. A december 20-i adás a teljes lakosságot nézve 0,3%-ot hozott pluszban, ezzel 25,5%-os közönségarányt ért el a 913 567 nézőjével. (Ez 12 ezerrel több a múltkorihoz képest.) Ugyanez az adás 18-49 év közti korosztályban 259 ezer nézőt és 23,5%-ot tudott. Bezzeg a 21-i adás, az 293 ezer nézőt ültetett le, ami azon a napon azt jelentette, hogy minden negyedik tévénéző azt a műsort nézte.

Lehet ezeket a számokat még cizellálni, de a brutális K.O.-ja egy mondatba foglalva valahogy így néz ki:

A hét top10 legjobb műsora a teljes lakosság körében 10 TV2 műsor lett, egész pontosan 5 Farm VIP és 5 Tények.

A kereskedelmi szempontból fontos célcsoportot nézve se jobb a helyzet. A 18-49-es korosztály is úgy kapcsolgatta a tévét a múlt héten, hogy nézettségi lista legjobb 10 műsora közül egy helyet tudott csak szerezni az RTL, a fent említett A mi kis falunkkal. A többi helyen a Farm VIP van. Sőt, még egy Szerencsekerék is bepréselte magát a TOP10-be. Az első két helyre természetesen vagy épp pont, hogy nagy meglepetésre (?) a végtelen ismétlések ellenére is megunhatatlan karácsonyi film került.

Forrás: Twentieth Century Fox

 

Szegény, szerencsétlen, otthon felejtett Kevin McCallister kalandjait - ahogy válogatott kegyetlenséggel kínozza a Vízi naplopókat - 18-49-ben 378 426 embert érdekelt. Ez volt a szenteste nagy dobása, ugyanis ezzel sikerült megnyernie a hetet. A második helyre stílszerűen a film folytatása, az Elveszve New York-ban került 316 ezer nézővel és 25,1%-os közönségaránnyal.

(Teljes lakosságot nézve se hozott gyenge számokat: az első rész 705 ezer nézőt és 21%-ot, a második pedig 644 ezret és 18,9%-ot produkált.)

Akár a csatornacsoportok heti átlagos közönségarányát, akár a csatornákat nézzük bontva a TV2 messze az RTL előtt végzett. Ahogy azt Kolosi Péter is mondta egy interjúban:

az RTL-nél sem számítottak ilyen TV2-es fölényre.

A végére pár érdekesség: Az RTL online felületén a Valóvilág volt a legnépszerűbb, mert összesen 401 ezer fvideóindítást ért el, a Konyhafőnök VIP 98 ezret, de, ami igazán érdekes, hogy a saját gyártású prémium sorozatát, az eleve streaming felületre tervezett A Király epizódjait 28 ezren indítottak el. Viszont valamiért a Barátok közt is ugyanennyien nézték meg a múlt héten.