Annyian beszóltak Ruby Rose-nak a leszbikus Batwoman miatt, hogy törölte magát a Twitterről

Ő lett volna az első nyíltan LMBTQ szuperhős a sorozatok világában.

Újabb hollywoodi sztár maradt alul a netes trollok ellen harcban: annyi tapló szólt be Ruby Rose-nak, miután kiderült, hogy ő alakítja majd a leszbikus Batwomant a CW csatorna új sorozatában, hogy az ausztrál színésznő inkább törölte magát a Twitterről. Az ilyen fokú suttyóság azért is érthetetlen, mert sokan nagy feldúltságukban nem is tudták, kinek és mit kommentelnek. Többen ugyanis úgy ekézték Ruby Rose-t azzal, hogy heteró nőként ő csak ne alakítson semmiféle leszbikus karaktert, hogy nem is tudták: a színésznő 12 éves kora óta leszbikus.

Nem Ruby Rose egyébként az egyetlen hollywoodi sztár, akit az alpári kommentáradat végül arra késztetett, hogy törölje magát a közösségi oldalakról: korábban így tett a Stranger Things tévésorozat főhősnője, Millie Bobby Brown és az új Star Wars-filmek sztárjai, Kelly Marie Tran és Daisy Ridley.

Ruby Rose Batwoman-tévésorozatát ettől függetlenül teljesen komolyan gondolja a CW csatorna. Magát a karaktert 1956-ban találták ki a DC-nél, bár akkor Batwoman még egy gazdag gothami asszony volt, aki Batman hatására éjszakánként denevérjelmezben üldözte a bűnt Gothamben. A DC korabeli alkotói egy Bruce Wayne-nel is szerelmi viszonyba keveredő, csinos nőként ábrázolták, hogy ezzel is tompítsák Fredric Wertham (ma már nevetségesnek tűnő) vádjait, miszerint Batman és Robin homoszexuális kapcsolatban élnek. Batwoman 2006-os, modernizált változata  viszont már egy öntudatos, leszbikus nő volt a képregényekben: Batman helyett Renee Montoya nyomozónővel került közelebbi kapcsolatba. A tévésorozatba is ő fog bekerülni, mint egy utcai harcban jártas, ám gothami gengszterek mellett a saját démonaival is egyfolytában küzdő szuperhős. (via Hollywood Reporter)