Aretha Franklin unokája indult az American Idol meghallgatásán – vajon sikerült neki?

A zsűri jócskán megdöbbent, amikor a 15 éves Grace Franklin elárulta, hogy ki volt a nagymamája.

Az American Idol történetének talán egyik legnagyobb meglepetése volt, amikor a zsűri elé kisétált 15 éves lány elárulta, hogy a soul királynőjének, Aretha Franlinnek az unokája, Luke Bryan, Katy Perry és Lionel Richie, azaz a zsűri legnagyobb megdöbbenésére. Grace Franklin előbb a Killing Me Softly című dalt énekelte el, amit Bryan "egy kicsit álmos" előadásnak minősített, majd Perry kérdésére, hogy van-e még valami a tarsolyában, a lány előadta nagyanyja Ain't No Way című klasszikusát.

Grace Franklin végül 2-1 szavazattal nem jutott tovább. Bryan nem sokat lacafacázott, leszavazta a lányt, Perry azonban kérlelte a többieket, hogy adjanak egy esélyt, mert ő nagyon is szeretne foglalkozni Grace-szel. Richie (aki magát csak Richie bácsiként emlegette) már jóval árnyaltabban és kedvesebben utasította el a lányt, mondván, hogy jó, amit csinál, de dolgozzon még rajta, és amikor legközelebb jelentkezik, mindenkit le fog nyűgözni. Biztatásul meg is ölelte.

Perry végül annyira felpaprikázódott, hogy inkább kiment inni.

A bemutatkozó kisfilmben Grace így beszélt 2018-ban elhunyt nagymamájáról:

Nem hiszem, hogy teljesen fel tudtam volna fogni azt a tényt, hogy ő világhíres volt. Számomra ő mindig a nagymama volt... Nagyon közel álltam hozzá. Mindig láthattam őt. Sokat utazhattam vele.

(Forrás: Deadline)