Michael Chiarello anafilaxiás sokkot kapott, mielőtt meghalt, de az orvosoknak állítólag fogalmuk sincs, mi válthatta ki.
A díjnyertes séf, aki 10 éttermet nyitott és több csatornán – köztük a Food Networkön is – vezetett főzőműsort, október 6-án hunyt el, 61 éves korában. Michael Chiarello allergiás reakció következtében halt meg, de sem a családja, sem az orvosai nem tudják, hogy mi válthatta ki a rohamot.
Dr. Inderpal Randhawa, az amerikai Élelmiszer-allergiai Intézet alapító igazgatója azt mondta: „ritka, de előfordul”, hogy valakinek később alakuljon ki allergiája bizonyos élelmiszerekre. Miként mondta:
„Az élelmiszer-allergia az emberek kétharmadánál 18 éves kor után jelentkezik.”
Hozzátette, hogy számtalan olyan dolog van, ami súlyosbíthat egy allergiás reakciót: potencianövelő gyógyszerek, vérnyomáscsökkentők vagy autoimmun betegségek. Az orvos szerint „a boncolás azonosítani tudná azokat az ételeket, melyektől anafilaxiás sokkot kapott”.
I just learned that chef, Michael Chiarello died last night from an acute allergic reaction that led to anaphylactic shock. He was a California pioneer in many things and his restaurants: Bottega and Coqueta continue to celebrate his legacy.
— Michael Bauer (@michaelbauer1) October 7, 2023
A San Francisco Chronicle egykori étteremkritikusa, Michael Bauer így írt a halálhír hallatán Chiarellóról: „Most tudtam meg, hogy Michael Chiarello séf tegnap este allergiás reakció következtében elhunyt. Igazi kaliforniai pionír volt, akinek örökségét az éttermei őrzik tovább”.
(via Unilad)