Az orvosok sem tudják, mi okozhatta a sztárséf halálát

Michael Chiarello anafilaxiás sokkot kapott, mielőtt meghalt, de az orvosoknak állítólag fogalmuk sincs, mi válthatta ki.

A díjnyertes séf, aki 10 éttermet nyitott és több csatornán – köztük a Food Networkön is – vezetett főzőműsort, október 6-án hunyt el, 61 éves korában. Michael Chiarello allergiás reakció következtében halt meg, de sem a családja, sem az orvosai nem tudják, hogy mi válthatta ki a rohamot.

Forrás: Dave Kotinsky/Getty Images for NYCWFF

 

Dr. Inderpal Randhawa, az amerikai Élelmiszer-allergiai Intézet alapító igazgatója azt mondta: „ritka, de előfordul”, hogy valakinek később alakuljon ki allergiája bizonyos élelmiszerekre. Miként mondta:

„Az élelmiszer-allergia az emberek kétharmadánál 18 éves kor után jelentkezik.”

Hozzátette, hogy számtalan olyan dolog van, ami súlyosbíthat egy allergiás reakciót: potencianövelő gyógyszerek, vérnyomáscsökkentők vagy autoimmun betegségek. Az orvos szerint „a boncolás azonosítani tudná azokat az ételeket, melyektől anafilaxiás sokkot kapott”.

A San Francisco Chronicle egykori étteremkritikusa, Michael Bauer így írt a halálhír hallatán Chiarellóról: „Most tudtam meg, hogy Michael Chiarello séf tegnap este allergiás reakció következtében elhunyt. Igazi kaliforniai pionír volt, akinek örökségét az éttermei őrzik tovább”.

(via Unilad)