Az RTL lecseréli az X-Faktort a The Voice-ra

A Media1 információi szerint a korábban a TV2-n látható műsor kerül ősztől képernyőre a patinás zenei tehetségkutató helyett.

A Media1 több megbízható iparági forrásból is úgy értesült, hogy a korábbi bejelentéssel szemben a Magyarországon a TV2-n több mint egy évtizeddel ezelőtt már bemutatkozó

The Voice című tehetségkutató kerül az X-Faktor helyére az RTL-en.

 

Forrás: RTL Sajtóklub

 

A médiaipari szakportál szerint ugyanis az RTL Magyarország már a szerződést is aláírta a The Voice című énekes tehetségkutató jogtulajdonosával, az ITV-vel arról, hogy idén a műsor képernyőre kerül. A Media1 információi szerint az RTL versenypályázaton nyerte el a formátum jogait a jogtulajdonostól. 2012-ben egyébkén a konkurens TV2 kínálatában The Voice – Magyarország hangja címmel már lement egy évad ebből a műsorból.

A Media1 a fentiek mellett azt is tudni véli, hogy a csere egyben azt is jelenti, várhatóan idén nem az X-Faktor, hanem a The Voice magyar változata kerül adásba a televíziózás csúcsszezonjának számító őszi időszakban. De állítólag az RTL-nél úgy tervezik, hogy a későbbiekben valamikor majd újra visszahozzák az X-Faktort.

Érdekes ugyanakkor, hogy tavaly Verebély Marcell, az X-Faktor kreatív producere még arról beszélt egy podcast vendégeként, hogy 2023-ban biztosan jön az X-Faktor 12. évada.