Az új Star Wars-sorozatnak már a trailere is jobb, mint a VII-VIII. részek!

Ewan McGregor saját Kenobi-szériát kap, kijött a Star Wars IX első, hivatalos plakátja is. A hétvége legfontosabb Csillagok háborúja-hírei, egy helyen.

A hétvégén zajlott le a kaliforniai Anaheimben a Disney szokásos éves nyári expója, a D23. Mivel egy ideje már a Marvel képregények (plusz a filmstúdió) valamint a Csillagok háborúja brand is a The Walt Disney Company tulajdona, a dzsemborin nemcsak a Disney- és a Pixar-mesékről volt szó. Ebben a cikkben a Star Wars-híreket gyűjtöttük össze azoknak, akik a hétvégét a telken vagy a strandon töltötték.

  • A hétvége legizgalmasabb híre volt, hogy végre kijött egy hangulatos plakát és egy ütős trailer is az első élőszereplős Star Wars tévésorozathoz, a The Mandalorian-hez! A Jon Favreau és Taika Waititi rendezésében készülő széria a Disney+ csatornán fog debütálni, de nem dedós gyerekmese lesz, sokkal inkább a Solo-filmet idéző, hangulatos űrwestern, Mad Max-elemekkel. A 8 részes sorozat A Jedi visszatér és Az ébredő Erő eseményei között fog játszódni. A főszereplője egy Boba Fettre és Jango Fettre hasonlító fejvadász lesz (a sisak alatt: Pedro Pascal), aki egy bérgyilkos droiddal karöltve a Birodalom bukása után, de még az Első Rend felemelkedése előtt a galaxis peremén fagyasztja jégbe a célpontjait, egy olyan vad vidéken, ahová terjed ki az Új Köztársaság fennhatósága. Premier: november 12. (via Geektyrant)
  • A titokzatos mandaloriai fejvadász mellett Obi-Wan Kenobi is saját sorozatot kap, akit természetesen ezúttal is Ewan McGregor alakít majd! Ezt maga a Lucasfilm elnökasszonya, Kathleen Kennedy is megerősítette a D23-on, hozzátéve: a forgatókönyv már kész van, a forgatás jövőre indul. A sorozat A Sith-ek bosszúja és a Csillagok háborúja között fog játszódni, akárcsak a Disney másik tévésorozata, a Cassian Andor. Korábban egyébként évekig keringtek pletykák egy önálló Kenobi-mozifilmről, amit végül a Solo szerénynek értékelt bevételei miatt elkaszált a Disney – de ezek szerint végül sorozatként mégis feltámasztotta az ötletet. (via NME.com)
  • Természetesen az idén decemberben mozikba kerülő IX. rész, a Skywalker kora is téma volt a D23-bulin. A J.J. Abrams rendezésében készülő záróepizód kapott egy szép promóciós plakátot, amin Rey és Kylo Ren vívnak fénykardpárbajt, a háttérben pedig Palpatine császár vigyorog. De a kiállítótérben feltűnt a piros páncélos Sith Trooper mellett egy új Első Rend-béli rohamosztagos csapat is, a hátirakétás Jet Trooper is (akiket már egy villanásra láthattunk a trailerben is), és az is kiderült, hogy Keri Russell egy Zorri Bliss nevű fejvadászt fog alakítani, aki Poe-t segíti az Első Rend elleni harcban. Érdekes módon viszont a Trónok harca sokat szidott írói, David Benioff és D.B. Weiss által jegyzett Star Wars-filmekről egyetlen szó sem esett. (via NME.com)

  • És végül hétfőn megkaptuk azt a 2 perces videót is, amit eredetileg csak a D23 résztvevői láthattak! Az összeállítás fele egy szép montázs az eddigi Star Wars-filmekről, és a felénél jön a lényeg: lényegében egy csupa új jelenetet tartalmazó trailert kapunk, amiben Rey érdekes módon egy Sith-ekre jellemző, duplapengés, piros fénykarddal vigéckedik!