Az utóbbi idők egyik legkedvesebb magyar filmjét is megnézhetjük szombaton

Levetítik a Brazilokat, de azt a filmet is láthatjuk, ami beindította Dobó Kata karrierjét. Igen, A miniszter félrelépet.

Madárfészek - Paramount Channel, május 4. szombat, 15.50h

Armand sikeres transzvesztita, éjszakai bárt üzemeltet Miami Beach-en. A show-műsorok sztárja Starina, azaz a tulajdonos szeretője, eredeti nevén Albert. Velük él Val, aki Armand kudarcot vallott heteroszexuális kísérletének gyümölcse. A fiú kiválasztottja Barbara, egy ultrajobboldali szenátor lánya. A szenátor kíméletlen harcot folytat a morális züllöttség ellen. Barbara boldogan invitálja szüleit Val-hoz és furcsa családjához. A szülőknek beadott mese szerint Armand görög diplomata, csakhogy nem mindenki értesül helyesen a mese részleteiről. Az eredmény: fergeteges félreértések és sziporkázó, csípős párbeszédek.

Éjsötét árnyék - Viasat3, május 4. szombat, 18.35h

A Collins család Amerikába ment 1752-ben új életet kezdeni. Meggazdagodtak a halászatból, és kisvárost építettek Maine államban, ami a nevüket viseli. Két évtizeddel később Barnabas vezeti a birtokot, gazdagságánál csak a nők iránti vágya nagyobb. Ám elkövet egy hibát, összetöri egy boszorkány szívét, aki bosszúból elátkozza és élve eltemeti. Két évszázaddal később Barnabast véletlenül kiszabadítják sírjából. A férfi visszatér a régi birtokra, és találkozik a zavaros utódaival. Elhatározza, hogy visszaállítja családja hírnevét.

Az ötödik elem - Mozi+, május 4. szombat, 18.20h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik eszetendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas (Bruce Willis) szembeszáll a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze.

Nő előttem, nő utánam - Duna Tv, május 4. szombat, 20.30h

Egy jóképű angol is pofára eshet néhanapján. Colin, a sikeres illusztrátor is átéli a nagy csalódást, határozott mennyasszonyának, Verának köszönhetően. Egy könnyed mozdulattal dobja lelkes udvarlóját. Colin tudja, hogy nehezen lesz képes feldolgozni a történteket ott, ahol minden a szeretett nőre emlékezteti, ezért elhatározza, hogy új életet kezd. Találomra rábök a térképre és már útra is kel, hogy letelepedjen a tengeren túl, egy békés New England-i városkában, Hope Springs-ben. A szerelmi csalódás áldozata hamar új erőre kap, köszönhetően a helyi boszorkának, aki azonnal tudja, mi, pontosabban ki kell a savanyú angolnak: a törött szívek gyakorlott gyógyítója, az élettől majd kicsattanó, minden bulira kapható Mandy, aki ráadásul mindig kapható egy kis szexre. Colin lassan kezdi elhinni, hogy jó irányba fordult az élete, amikor váratlanul felbukkan a városkában egykori szerelme, Vera, aki a maga ellenállhatatlan határozottságával követeli vissza azt, ami szerinte az övé: a férfi szívét.

A miniszter félrelép - Prime, május 4. szombat, 21h

Vitt Péter miniszter az a fajta férfi, akit a nők legtöbbje kíván magának - de csak addig, amíg meg nem kapja. Okos, sármos, és mindig talpra esik mint a macska, inspirálják a nagy kihívások, a napi megmérettetés. Mellesleg ő az Országház Don Juanja. Az aktuális "kihívás" neve Marosi Tünde, és természetesen gyönyörű. Foglalkozását tekintve viszont az ellenzék vezérszónokának titkárnője.
Vitt csaknem egy időben érkezik meg a szállodába Tündével, és a miniszter rögtön a tettek mezejére lépne. Az ellenzéki vezérszónok titkárnője kicsit izgul: nem elég, hogy életében először lépne félre, ráadásul mindjárt egy kormánytaggal... A miniszter közben megrendeli a szükséges kellékeket (pezsgőt, epret és kaviárt), és az ágyon várja a fürdőszobában vetkőző Tündét. A szobapincér megérkezéséig van egy kis idő: Tünde az ablakhoz lép, hogy a kilátásban gyönyörködjék. Hihetetlen panoráma tárul a szeme elé: a Kossuth Lajos utca, a Puskin Mozi és... egy halott az ablak sarkában!

Bankcsapda - Viasat3, május 4. szombat, 21h

Tripp Kennedy (Patrick Dempsey) abba a bankba toppan be zárórakor, amelyet két gengszterbanda épp egy időben akar kirabolni. Amikor a bankrablók fegyvert rántanak, Tripp azonnal a csinos pénztáros, Kaitlin (Ashley Judd) védelmére siet. Az egyik banda vérbeli profikból, a másik viszont igazi lúzerekből áll. A helyzetet súlyosbítja, hogy a bank biztonsági rendszerének lezáró funkciója működésbe lép a nap végén, a bent lévők pedig csúfos csapdába esnek. Az idő előrehaladtával mulatságos macska-egér játék kezdődik, mialatt Tripp és Kaitlin próbálják menteni a menthetőt.

Nagy Sándor, a hódító - Viasat6, május 4. szombat, 21h

Gyermekkora óta diadalról és harcról álmodozott. Egy csöpp országból indult el, és mire 25 éves lett, meghódította az ismert világ nagy részét. A kis macedón sereget a hatalmas Perzsa Birodalom ellen vezette, elfoglalta Egyiptomot, majd a sivatag után a hófödte hegycsúcsok felé kanyarodott: India jelentős részét is meghódította. Korábban sosem egyesült ekkora hatalom egyetlen kézben, és talán azóta sem volt rá példa. Nagy Sándor a világ ura lett, mégis magányosan halt titokzatos halált alig 33 éves korában. Néhány nagy barátság, néhány felejthetetlen csábítás, és 9 év vérben és páncélban a világ legnagyobb hadserege élén. Nagy Sándor élete megváltoztatta a világ történetét.

Oliver Stone-t gyermekkora óta elbűvölte Nagy Sándor alakja, régóta dédelgette a gondolatot, hogy filmet forgat róla. "Életem legizgalmasabb feladat volt elmesélni egy olyan történetet - mondja, melyet egyes feltételezések szerint nem lehet elmesélni."

Brazilok - RTL Klub, május 4. szombat, 21.05h

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret.
De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal (Bánki Gergő) életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak.
És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.
De kell még néhány nagy szerelem, még nagyobb tömegverekedés, váratlan házkutatás, rejtélyes rablóbanda, kigyulladó vasutas és merdzsón érkező cigányvajda, hogy kiderüljön, ki és hova utazik végül... és akkor talán még Gáspár Laci is megérkezik.

Árvaház - Filmcafe, május 4. szombat, 23.05h

Laura (Belén Rueda) árvaházban nőtt fel. Harminc évvel később férjével és a hétéves kisfiával visszatér az ódon, elhagyott épületbe. Szeretné felújíttatni a régi házat, ahol fogyatékos gyerekeket gondoznának. A sajátos környezet megmozgatja a kis Simon (Roger Príncep) fantáziáját. Különösen, amikor elmondja, hogy kapcsolatba került Tomásszal (Óscar Casas), a szellemfiúval. Az asszonyt nyugtalanítja a dolog, ráadásul saját régi, felkavaró emlékei is előtörnek. Közeleg a megnyitó napja, Laura pedig egyre inkább úgy érzi, hogy veszélyben a családja.

Most már elég! - Moziverzum, május 4. szombat, 23.25h

Minden csodálatosan alakul Slim életében. Megismerkedik a jóképű Mitch-el, és esküvőjük után nem sokkal megszületik kislányuk is. A tökéletes boldogság azonban szertefoszlik, mikor Slim megismeri férje rejtett, sötét oldalát. A brutális férj a veréstől sem riad vissza, hogy sakkban tartsa feleségét. Az egyetlen kiút a szökés a pokollá vált családi fészekből. Mitch azonban ördögi módon a nyomukra bukkan, pénze és befolyásos barátai segítségével mindenhol fenyegeti őket. Anya és lánya már sehol sincsen biztonságban. Slimnek nincs más választása: a menekülés helyett fel kell vennie a harcot. Megkezdődik a küzdelem életre, halálra.