Börtön vár a Született feleségek sztárjára?

Felicity Huffmant nemrégiben összeesküvés és csalás miatt tartóztatták le, az ügyészség pedig nem kíván kivételezni vele.

Március közepén mintegy ötven szülőt vettek őrizetbe, akiket egytől egyig azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek az amerikai történelem valaha volt legnagyobb főiskolai felvételi csalássorozatában. A gyanúsítottak – köztük Huffman és egy másik színésznő, Lori Loughlin (Bír-lak, Vén csontok) – főiskolai dolgozókat, elsősorban edzőket és adminisztrátorokat fizettek le, annak érdekében, hogy gyerekeik bejussanak az elit egyetemekre (az ügy részletei korábbi cikkünkből ismerhetők meg).

Az eset most jutott el abba a fázisba, hogy mind Loughlin, mind Huffman megjelentek a szövetségi bíróságon, hogy ott egy esetleges vádalkuról tárgyaljanak. Ez végül egyelőre nem jött létre, de annyi kiderült, hogy a vádhatóság letöltendő börtönbüntetést fog kérni a színésznőkre.

„Nem kezelhetünk másként bizonyos embereket, csak azért, mert pénzük van. Pont emiatt jutottunk idáig.

Minden vádlottra ugyanaz a bánásmód vár” – jelentette ki az ügyészi hivatal egyik munkatársa szerdán.

Forrás: Rebecca Sapp / Getty Images for Backstage Creations

 

Az ügyészség tehát börtönbüntetési javaslattal fogja továbbítani a színésznők ügyét, a végső szót azonban az ügyet tárgyaló bíró mondja majd ki a kérdésben. Huffmanékre egyébként akár ötéves börtön is várhat, amennyiben a maximumot kapják. Az útlevelüket pedig már most be kellett szolgáltatniuk, így munkájuk miatt sem utazhatnak külföldre.

Felicity Huffman egyébként egészen konkrétan úgy vétett a törvények ellen, hogy egy általa lefizetett adminisztrátor kijavította a helytelen válaszokat a lánya felvételivizsga-lapján, így a gyerek a valós eredményénél nagyjából 400 ponttal többet szerzett a teszten, amin ráadásul kétszer annyi ideig dolgozhatott, mint mások. Cserébe a színésznő 15 ezer dollárt fizetett, jótékonysági adománynak álcázva.


(via Consequence of Sound)