Börtönbüntetésre ítélték Bill Cosbyt

3 és 10 év közötti időre kell bevonulnia, ezenkívül erőszakos szexuális ragadozóként is regisztrálják, aminek szintén vannak következményei.

Habár a bukott komikust csak Andrea Constand 2004-ben történt bedrogozásáért és megerőszakolásáért ítélték el, áldozatainak száma több mint hatvanra tehető. A keddi ítélethirdetéskor a bíró leszögezte, hogy

„senki sem áll a törvények felett, és senki sem érdemel különleges bánásmódot és kivételezést”.
Forrás: Gilbert Carrasquillo / Getty Images

 

Ennek jegyében Cosbyt már bilincsbe verve vezették el a helyszínről. Szexuális bűncselekmény elkövetőjeként – a börtönbüntetés mellett – ezentúl kötelező tanácsadáson kell részt vennie, értesítenie kell a szomszédait és a közeli iskolákat a státuszáról, és még az is lehet, hogy unokáival sem találkozhat. Mellékbüntetésként a sztárnak a perköltségen kívül 25 ezer dolláros pénzbírságot is kellett fizetnie.

A 81 éves színész védői abban reménykedtek, hogy védencük házi őrizetben maradhat (ahogy az áprilisi elítélése után történt), illetve hogy óvadékot szabnak ki. Cosbynak azonban azonnal el kell kezdenie büntetése letöltését. A sorozaterőszakoló komikus szóvivője „az Egyesült Államok eddigi legrasszistább és legszexistább eljárásának” minősítette a tárgyalást, de véleményével minden bizonnyal egyedül maradt.

Janice Dickinson az ítélethirdetésen. Forrás: Mark Makela / Getty Images

 

Az emberek most inkább Cosby áldozatainak szavára figyelnek. Andrea Constand és öt társa – ahogy arról nemrég írtunk – nemcsak az ítélethozatali meghallgatáson szólaltak fel, de azóta közzétettek egy-egy nyilatkozatot is. Janice Dickinson, az egykori topmodell azt írja, a mai napig rémálmai vannak, és terápiára jár az őt ért trauma miatt, és hogy már sosem lesz ugyanaz az ember, aki előtte volt. Chelan Lasha pedig – aki mindössze 17 éves volt, amikor a sztár megerőszakolta – elárulta, hogy már 32 éve vár erre a napra. A közlemények teljes szövegét itt olvashatjuk el.


(via NME, Vulture)