Börtönbüntetésre ítélték Bill Cosbyt

3 és 10 év közötti időre kell bevonulnia, ezenkívül erőszakos szexuális ragadozóként is regisztrálják, aminek szintén vannak következményei.

Habár a bukott komikust csak Andrea Constand 2004-ben történt bedrogozásáért és megerőszakolásáért ítélték el, áldozatainak száma több mint hatvanra tehető. A keddi ítélethirdetéskor a bíró leszögezte, hogy

„senki sem áll a törvények felett, és senki sem érdemel különleges bánásmódot és kivételezést”.
Forrás: Gilbert Carrasquillo / Getty Images

 

Ennek jegyében Cosbyt már bilincsbe verve vezették el a helyszínről. Szexuális bűncselekmény elkövetőjeként – a börtönbüntetés mellett – ezentúl kötelező tanácsadáson kell részt vennie, értesítenie kell a szomszédait és a közeli iskolákat a státuszáról, és még az is lehet, hogy unokáival sem találkozhat. Mellékbüntetésként a sztárnak a perköltségen kívül 25 ezer dolláros pénzbírságot is kellett fizetnie.

A 81 éves színész védői abban reménykedtek, hogy védencük házi őrizetben maradhat (ahogy az áprilisi elítélése után történt), illetve hogy óvadékot szabnak ki. Cosbynak azonban azonnal el kell kezdenie büntetése letöltését. A sorozaterőszakoló komikus szóvivője „az Egyesült Államok eddigi legrasszistább és legszexistább eljárásának” minősítette a tárgyalást, de véleményével minden bizonnyal egyedül maradt.

Janice Dickinson az ítélethirdetésen. Forrás: Mark Makela / Getty Images

 

Az emberek most inkább Cosby áldozatainak szavára figyelnek. Andrea Constand és öt társa – ahogy arról nemrég írtunk – nemcsak az ítélethozatali meghallgatáson szólaltak fel, de azóta közzétettek egy-egy nyilatkozatot is. Janice Dickinson, az egykori topmodell azt írja, a mai napig rémálmai vannak, és terápiára jár az őt ért trauma miatt, és hogy már sosem lesz ugyanaz az ember, aki előtte volt. Chelan Lasha pedig – aki mindössze 17 éves volt, amikor a sztár megerőszakolta – elárulta, hogy már 32 éve vár erre a napra. A közlemények teljes szövegét itt olvashatjuk el.


(via NME, Vulture)

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu