Botlábú focistákkal guríthat nagyot az RTL

A Kabát FC-hez hasonlót már láttunk 14-éve, a kérdés, hogy sikerül-e megismételni a bravúrt, amit a Lúzer FC tudott annak idején.

Ha tippelnem kellett volna, hogy Kabát Péter milyen műsort fog kapni, akkor azt mondtam volna, hogy egy szabóságban játszódót, aminek az lett volna a címe, hogy Kalap, Kabát. De ezzel a tippel buktam volna, hisz sokkal jobban passzol hozzá a foci; már-már legendás újpesti játékos volt, majd jött a tévézés, és kiderült, hogy ehhez is ért. Mondhatni, rá lett szabva ez a műsor, nem pedig a gombhoz lett varrva a Kabát. 

2007-ben a Viasat3 már csinált egy hasonló focis realityt, ami Lúzer Fc címen futott.

Ebben nulla labdaérzékkel megáldott férfiak szerepeltek, akiket Urbán Flórián próbált felkészíteni egy Fradi elleni meccsre. Minden műsorra igaz, hogy akkor működik, ha nagyon jó, vagy ha nagyon rossz. Ez pedig nagyon rossz volt, de a jó értelemben - a nézői visszajelzések alapján a botlábú “focisták” bénázása szórakoztatta az embereket. Sajnos ez a nézettségen nem látszott annyira, 3 és 7 százalék közötti közönségarányokat produkált 18-49-es korosztályban. 

Eltelt 14 év, és a magyarok nem utálták meg a focit, tehát minden adott, hogy ebből valami pusztítóan sikeres műsor legyen. Pláne, hogy most nem egy kisebb csatornán kap helyet, hanem az egyik legnagyobb kereskedelmi csatornán, az RTL-en, főműsoridőben. Plusz benne van még Kabát Péter is, akit a nézők már megszerettek a Nyerő Párosban és a Gyertek át!-ban nyújtott alakításaiért. Feltehetőleg az albániai edzőtáborban sem lesz kevésbé dilis figura. 

Apropó Albánia

A műsor abban tér el a Lúzer FC-től, hogy nem Magyarországon, hanem Albániában játszódik. Ez egyrészt egy plusz poén, mert az előzetes alapján sokkal szerényebb körülmények között kell majd megtanulniuk focizni a szereplőknek, mint mondjuk itthon. Igaz, hogy ezzel el is veszítünk olyan legendás, lelátóról érkező, borízű hangon bekiabált beszólásokat, amiket a Trollfoci Facebook oldalán lehet megtalálni. (Mondjuk olyan aranyköpések sem születnek minden meccsen, szóval jobb is, hogy nem Bázakerettye alsót kell nézni.)

10 millió fotelfutballista országa

A tévé előtt ülve mindenki szakkommentátorrá változik. Ez különösen igaz a foci esetében, tehát a siker, az egyből mémmé váló pillanatok, a lájk- és kommentcunami zsebre van téve, mint a két kisfröccsel megvehető megye 2-es meccsen fújó bíró. Ha minden jól megy, akkor a Kabát FC egy igazi örömfoci lehet, egy olyan műsor, ami csak puszta szórakozás, hisz önmagában a focinak is az a lényege, hogy kizökkentsen a hétköznapokból, hisz ez csak egy játék. 

Kabát FC szeptember 2-tól az RTL-en.