Brad Pitt és Leonardo DiCaprio korábban miért nem forgatott soha közös filmet?!?

Ezt igazából ők maguk sem tudják. Külön-külön viszont nagyon jó alkotásokat tettek le az asztalra az elmúlt évtizedekben, ezekből állítottuk össze eheti tévéajánlónkat.

Egészen elképesztő, hogy sikerült Quentin Tarantinónak a Volt egyszer egy... Hollywood stábjába leigazolnia napjaink két legnépszerűbb színészét, Brad Pittet és Leonardo DiCapriót – alighanem olyan horderejű dolog ez, mint amikor Al Pacino és Robert De Niro egy asztalhoz ültek a Szemtől szemben legendás éttermi jelenetében! És ugyanúgy, ahogy a Pacino–De Niro-páros sem arról volt híres, hogy együtt forgatták sorra a kultfilmeket, Pitt és DiCaprio is a saját jogán lettek korosztályuk legnépszerűbb férfi színészei. Nemrég viszont egy közös interjúban elárulták, hogy volt egy sorozat, amiben fiatal éveikben mindketten szerepeltek, a Growing Pains! Brad Pitt 1987 és 1989 között két epizódban bukkant fel, DiCaprio pedig 1991-92 között alakított benne 24 részen át egy Luke nevű fiút. A két sztár persze külön-külön számos kiváló filmet forgatott az elmúlt évtizedekben, ezekből állítottuk össze eheti tévéajánlónkat.

Hétfő: A mexikói

Brad Pittnek ebben a 2001-es filmben el kell lopnia Mexikóból egy legendás pisztolyt, amit titokzatosan csak „A mexikói”-ként említenek. Barátnője, Samantha (Julia Roberts) viszont szakítással fenyegetőzik, és választás elé állítja Jerryt: vagy ő, vagy a maffia, és addig is elmegy Las Vegasba szerencsét próbálni. Jerry viszont úgy gondolja, jobb neki élve, Samantha meg csak haragudjon rá egy életre.

Elindul hát Mexikóba, ott azonban kiderül: amilyen könnyű volt ellopni a pisztolyt, annyira nehéz megtartani! Jerry egy idő után szabadulna is tőle, annyi átok száll fejére a különleges fegyver miatt. Például Samanthát elrabolják Las vegas felé félúton, és „A mexikóit” kérik érte cserébe.

Kedd: Benjamin Button különös élete

David Fincher ebben a 2008-as drámában a filmkedvelő lányok és asszonyok legszörnyűbb rémálmát vitte vászonra: egyszer bizony a jóképű Brad Pittből is ráncos öregember lesz! Nem mindennapi életet él ugyanis az általa megformált Benjamin Button, aki 80 esztendősen született, 1918-ban látta meg a napvilágot New Orleansban, az első világháború befejezésének pillanatában, majd az idő múlásával egyre fiatalabb lett...

Benjamin Button hosszú és különleges élete egészen a huszonegyedik századig tart. A világ számos helyén megfordul, miközben beleszeret Daisybe (Cate Blanchett), akivel az egyre növekvő korkülönbség miatt csak néhány évet tölthet.

Szerda: Interjú a vámpírral

A kultfilm, ami bebizonyította, hogy Tom Cruise nem egy vigyorgó ripacs, hanem igazi színész! 1994-ben alighanem legalább akkora szenzáció volt Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas és Christian Slater közös szereplése, mint most a szabályosan kultúrsokkot okozó Volt egyszer egy... Hollywood. Ráadásul a film nemcsak a sztárparádé miatt jó, hanem mert Anne Rice bestseller regényéből készült, ami akkoriban igen látványosan forgatta ki a Bram Stoker-féle vámpírkliséket!

Brad Pitt a filmben Louist, az arisztokratikus, szomorú tekintetű vámpírt alakítja, aki egyszer csak megjelenik egy fiatal riporternél (Christian Slater), hogy a lehető leghitelesebb forrásként beszámoljon neki a vámpírok életének minden részletéről. Története 200 évvel korábban kezdődik: a vámpír Lestat (Tom Cruise) végtelenül gonosz, ám ellenállhatatlan egyénisége rabul ejti a fiatal és gazdag Louist. A különös mámor vonzásában a fiú az elátkozottak sorsát, a halhatatlanságot választja: átalakul vámpírrá. Ettől kezdve élete folyamatos szenvedéssé válik: ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.

Csütörtök: Gilbert Grape

Brad Pitt után lássuk DiCaprio filmjeit! A XXI. század legmenőbb környezetvédő szívtiprója már viszonylag korán, a 90-es években megvillantotta oroszlánkörmeit. A borzasztó Rémecskék 3 után pár évvel főszerepet kapott a Gilbert Grape-ben, amiben Arnie-t, az értelmi fogyatékos, túlérzékeny kisvárosi kamaszt alakította, aki folyton bajba keveredik, és csak a zöldségesként dolgozó bátyja, a címbéli Gilbert Grape (Johnny Depp) tudja kihúzni a slamasztikából.

Gilbert és Arnie minden évben megbámulja az országúton tovaszáguldó lakókocsikat, hiszen ők nem mehetnek sehová. Ám egy napon az egyik lakókocsiból kiszáll egy lány, aki mindannyiukat kimozdítja a megszokott körforgásból.

Péntek: Django elszabadul

Míg korábban Leonardo DiCaprio leginkább Martin Scorsese kedvenc színészének számított (lásd: New York bandái, Aviátor, A tégla, Viharsziget, A Wall Street farkasa), könnyen lehet, hogy Tarantino is mindig bele fogja rakni az állítólagos visszavonulásáig leforgatott filmekbe, hiszen a Volt egyszer egy... Hollywood előtt a Djangón is közösen dolgoztak.

Tarantino westernfilmjében egy különös módszereket követő fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja. Együtt keresik meg Django feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) a rabszolgáit trénere segítségével egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek...