Brad Pitt hihetetlenül vicces szőke tábornokként

A sztár új filmjét a Netflix vetíti: a War Machine egy rocksztár mentalitású vezérezredes afganisztáni harcairól szól.

Itt az első trailer Brad Pitt legújabb filmjéhez, amit kivételesen nem fognak moziban vetíteni, helyette a Netflixen lesz látható május 26-án. A War Machine egy Afganisztánba vezényelt, rocksztár mentalitású négycsillagos tábornok, azaz vezérezredes (ez a legmagasabb tábornoki rendfokozat az amerikai hadseregben és a NATO-ban) mindennapjait mutatja majd be.

A félig igaz történetnek, félig háborúellenes szatírának szánt film főszereplőjét ugyan McMahonnak hívják, de egyértelműen egy valóban létező amerikai vezérezredesről, Stanley A. McChrystalról mintázták a készítők. A film alapja egy Michael Hastings nevű újságíró The Operators: The Wild & Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan című könyve volt, ami azt mutatta be, hogyan lett a született taktikai zseninek kikiáltott McChrystal a 2000-es években kirobbant botrányai (túlkapások az amerikaiak iraki támaszpontján, a baráti tűzben lelőtt, amerikai focista sztárkatona esete, az elnök, az alelnökre és a nemzetbiztonsági tanácsadó szidalmazása, stb.) mára ez egyik legvitatottabb megítélésű, magas rangú katonatiszt az Egyesült Államokban.

Forrás: Netflix

A Netflix filmjében olyan sztárok szerepelnek majd Brad Pitt mellett, mint Tilda Swinton, en Kingsley, Anthony Michael Hall, Topher Grace, Will Poulter, Lakeith Stanfield, Emory Cohen, John Magaro, RJ Cyler, Alan Ruck, Scoot McNairy és Meg Tilly. Brad Pitt a saját produkciós irodáján, a Plan B-n keresztül nemcsak főszereplő, de producere is a War Machine-ban. (via Geektyrant)