Brutális és nyomasztó lesz A szolgálólány meséje szerzőjének új sorozata

Margaret Atwood Alias Grace című regényében megint csak egy szolgálólányt gyötörnek.

Az elmúlt hónapokban A szolgálólány meséje volt az a sorozat, amiről mindenki beszélt, így az egyébként megérdemelt siker Margaret Atwood munkásságára is ráirányította a figyelmet. Ősszel mutatják be a szerző Alias Grace című regényéből készült, hat részes minisorozatot, amelyben ismét egy szolgálólányt gyötörnek, csak ezúttal a 19. században. Ez első hangzásra nem tűnik többnek, mint Atwood divatjának olcsó kihasználása, de ha jó az alapanyag, miért ne lehetne jó a sorozat is, így csak jól járhatunk.

 Az 1996-ban megjelent regényben letartóztatnak egy Grace Marks nevű fiatal lányt azzal a váddal, hogy meggyilkolta a munkaadóját és annak házvezetőnőjét. Az eset elég egyértelműnek tűnik, csakhogy a lány nem emlékszik semmire. Elmeorvos vizsgálja a lányt, hogy kiderítse az igazságot, és abban a korban bizony nem válogatnak az eszközökben. Az előzetes sem kendőzi el, hogy (ismét) nyomasztó és brutális sorozatra számíthatunk.

 A sorozat producere (és Atwooddal közösen) forgatókönyvírója Sarah Polley, akit itthon csak a Váratlan utazás Sarah-jaként ismerhetnek a legtöbben, pedig szép független filmes karrier áll mögötte, a rendező pedig Mary Harron (Amerikai pszichó). A főszerepben az elbűvölő Sarah Gadon- őt nemrégiben James Franco oldalán láthattuk a Stephen King regénye alapján készült 11.22.63-ban. A sorozathoz időzítve az eredeti regény is megjelenik a Jelenkor kiadó gondozásában.