Celeb, Celeb, te szívni jársz ide?! - Elindult a Fort Boyard - Az erőd az RTL-en

Röviden így lehetne összefoglalni a Fort Boyard - Az erőd 2024-es visszatérését.

Annak idején a Fort Boyard teljesen meseszerűen hatott a gyermeki lelkemre. Voltak benne kincsek, törpék (úgy értem, hogy törpe termetű emberek), oroszlánok, meg alapból az egész egy ránézésre focipálya nagyságú és alakú erődben játszódott a tenger közepén. Fel sem tudtam fogni, hogy  Vízi András és bájos segítője, Demcsák Zsuzsa hogy jutottak oda be? Felnőtt fejjel kicsit más élmény ezt nézni.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

A műsor hangulata jó, kellően játékos, kellően komolytalan, közben pedig mégsem nettó kreténkedés az egész. Vannak játékok, amik arra utaznak, hogy a celebek nyakig habosan taknyoljanak ezerszer egy óriási mosógépdobban, de mégsem síkosítóval fellocsolt csúszdán csúszva kell tekézni. Kocsis Tibort kicsit paráztatják a magasban, de nincs kellemetlen helyzetbe hozva és totál megalázva. Janicsák Veca és Bódi Sylvi küzd a víz alatt, de semmi trutyiban nem kell megmártózniuk. Fodrász Fecó meg bármit csinál, ő már csak udvari bohóc lesz. Annak viszont zseniális.

Tulajdonképpen egy Celeb vagyok, ments ki innen! light, családbarát verziót látunk, hernyóevés és más gusztustalanságok nélkül.

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Persze akadnak vicces helyzetek. Ezért is a cím, ami a medvéről és a vadászról szóló viccre utal, hogy itt azért senki egója vagy szakmai renoméja sem sérül, hiszen a műsor minden eleme abszolút vállalható. Sőt! A többnyire fizikai erőnlétre vagy valamilyen fóbiára alapuló feladatok sikeres teljesítése miatt a félelmek leküzdése ad egy extra pozitív löketet a show-nak, de pont ezért fér bele az is, hogy röhögjünk egyet azon, ahogy Noé Viktor és Németh Kristóf fülig szappanosan és habosan szerencsétlenkedve esik és kel.  

Májusban még azt írtuk, hogy Nagyon vicces lesz a Fort Boyard - vagy mégsem? Mi számít viccesnek, ugye. Azt például senki ne várja, hogy egy fenomenális humorú Adam Sandler-vígjátékot idéző, térdcsapkodós, földön fetrengve, gurgulázva röhögős műsor legyen ebből. Ugyanakkor kellően szórakoztató, és ami még fontosabb, hogy nem bánt, nem aláz meg senkit sem. Nincs kamu dráma, nincs gyűlölködés, csak egy egyszerű, korrekt vetélkedő, ami kellően kikapcsolja az embert.