Colin Firth szokatlan hétvégéje

A mindig sármos, elegáns és frappáns brit színész kevésbé ismert vagy inkább kevésbé jellegzetes filmjeit adják a hétvégén a tévében, ahol lehet gonosz, elveszett és magányos vagy nagyon harcias is.

Péntek: Nő előttem, nő utánam (2002)

Megszoktuk, hogy Colin Firth hagyományos brit környezetben hagyja, hogy elcsábítsák, ám ezúttal valamiért a tengeren túl, egy békés New England-i városkában, Hope Springs-ben találjuk őt, ahol felejteni próbál. Erőszakos, határozott barátnője emlékét próbálja kiradírozni, miközben ő maga is rajzol, és segítségére van a törött szívek gyakorlott gyógyítója, az élettől majd kicsattanó, minden bulira kapható Heather Graham, aki ráadásul mindig kapható egy kis szexre. Lassan kezd minden jóra fordulni, amikor megjelenik az ex, hogy visszaszerezze hősünk szívét, és megindul a csata Colinért. Ami vicces és furcsa is, mert ez nem az a klasszikus kimért angol romantikus vígjáték, hanem egy vérbő komédia. A vérbőséget szokás szerint Heather Graham garantálja, és nehéz elhinni, hogy a főhős akár egy másodpercig is hezitál közte és Minnie Driver között – bocs, kedves Minnie!

Szombat: Amnézia (2014)

Adott egy kedves, de zavart nő, Nicole Kidman, aki minden nap újra kezdi az életét, mert amnéziás, ahogy azt a magyar cím is finoman sejteti. Minden reggel Colin Firth  mellett ébred, ami elvileg nem rossz, ám ő sosem tudja, ki a férfi, aki mindig türelmesen elmagyarázza, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. Ám Nicole az őt kezelő pszichiáter biztatására titokban videónaplót vezet, és az ennek segítségével felsejlő emlékképek ellentmondanak annak, amit nap mint nap hall. A csavaros pszichothriller ugyan nem bizonyult hatalmas sikernek bemutatásakor, de mind Kidman, mind Firth nagyszerű alakítást nyújt benne.

Vasárnap: Az utolsó légió (2007)

Colin Firth mint római légionárius? Miért ne, ráadásul ugyanazzal a kisfiúval, Thomas Brodie-Sangsterrel láthatjuk együtt, akivel az Igazából szerelemben, Nanny McPhee-ben is együtt játszottak, így nincs is itt semmi meglepő. Miután a barbár hordák lecsapnak Rómára, a légionárius Colin Firth feladata, hogy kiszabadítsa az utolsó nyugat-római császárt, a még gyermek Romulust és rejtélyes nevelőjét, akiről már most elárulhatjuk, hogy később a Merlin nevet veszi fel, mert mindez az Artúr mondakör előzménytörténete. Vannak böszme nagy szőrös vizigótok, vad kelták, és hőseink végül az egzotikus Britanniában találják magukat, ahol egy roppant csinos indiai harcoslány (Aishwarya Rai) és a már nyugdíjas 9. légió segítségével veszik fel a harcot a túlerővel. A kardozó Colin miatt megéri…