Családi filmek szombatra

Ezen a hétvégén kicsit kevesebb lesz a gyerekműsor, de sebaj, remek alkalom ez arra, hogy kiélvezd a nyár utolsó napjait, irány a levegő! Aztán meg a tévészoba!

Barbie, a Hercegnő és a Koldus

Minimax - augusztus 24., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbie izgalmas kettős szerepben tűnik fel, ő alakítja a királylányt és a szegény falusi leányt is, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra! A két lány sorsa egybefonódik, amikor Annelise királykisasszony fogságba esik, megmentése pedig hasonmására, Erikára vár. Vajon Erika a királykisasszony bőrébe bújva meg tudja-e hiúsítani a gonosz Preminger cselvetését? És mi lesz a daliás Dominik királlyal, aki beleszeret Erikába abban a hiszemben, hogy a királylánnyal találkozik? Ebben a varázslatos zenés filmben két gyönyörűséges és tűzrőlpattant leányzó bátran követi álmai útját, és ráébrednek, hogy az ember sorsa egy igen különös helyen íratik: a szívünkben!

 

Tad Jones csudálatos kalandjai

Viasat Film - augusztus 24., 9.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tad mindig is arra vágyott, hogy híres, kalandozó régész legyen. Ennek ellenére napjai az erről szóló álmodozással telnek az ipari daruk és a cement között az építkezésen, ahol dolgozik. Most mégis lehetősége nyílik álmai beteljesítésére. Egy neves régész barátja megmutat neki egy rejtélyes kőtáblát, ami Paititi elveszett inka városának legendás kincseskamrájába vezet. Az indulás előtt egy szerencsétlen baleset következtében pedig Tadnek kell beugrania a cimborája helyett. Alighogy megérkezik Peruba, értesül róla, hogy az Odysseus, a kincsvadászok hírhedt csoportja is Paititibe tart, és bármire képesek, hogy megtálaljak az elveszett kincseket. Hősünk nekivág hát élete legnagyobb kalandjának, mely számtalan veszélyt rejt. Útjára elkíséri Sarah, a bátor és mindenre elszánt régészlány, Belzoni, a néma, ámde annál viccesebb papagáj, Freddy, a különös helyi túravezető, valamint Tad elválaszthatatlan, hű társa, Jeff, a kutyus.

 

Mese a bőség földjéről

m2 / Petőfi TV - augusztus 24., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nagy a szegénység és a nélkülözés egy német kisvároskában, ahová éppen megérkezik Feuerstein, a mutatványos vándor. Egy fantasztikus helyről mesél a helyieknek, a Bőség földjéről, ahol a fákon arany és ezüst terem, és finom étkek, amerre csak a szem ellát. Magda és Paul egy szegény testvérpár, akik örömmel elmennének erre a mesebeli helyre, ahol többet nem kellene éhezniük. Mikor Magda megbetegszik Paul útra kel, hogy megkeresse a Bőség földjét.

 

Szegény Dzsoni és Árnika

Magyar Mozi TV - augusztus 24., 14.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Dzsoni és Árnika királykisasszony szeretik egymást, de a gonosz boszorkány megátkozza őket: hol egyiknek, hol másiknak kell kacsa képében élnie, hogy együtt soha ne lehessenek boldogok.

 

Mr. Magorium meseboltja

Paramount Network - augusztus 24., 14.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mr. Magorium (Dustin Hoffman) meseboltja a legkülönösebb, legfantasztikusabb és legcsodálatosabb játékbolt a világon. Mi több, ezen a varázslatos helyen életre kelnek a játékok.

 

Yoko

TV2 Kids - augusztus 24., 17.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Pia 11 évesen veszítette el az apját. A kislány nehezen dolgozza fel, mígnem találkozik a rejtélyes jeti gyerekkel. Yoko a rosszindulatú vadásztól, Thor van Sneidertől szökött meg, aki véletlenül bukkant rá, és fogta el. Piát lenyűgözik az új barátja természetfeletti képességei és sajátos humora, Yoko belopja magát a sebzett szívébe. Ám a Himalájából származó kis jeti életerejét egyre jobban elszívja a szokatlan klíma, és a Sneiderrel való állandó küzdelem. Szeretne visszatérni a hazájába, mielőtt túl késő lenne.

 

Nagyon vadon 3.

RTL HÁROM - augusztus 24., 17.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Boog, Elliot és a többiek visszatérnek egy újabb kalandra, ami még az eddigieken is túltesz, az ösvény ezúttal egy cirkuszba vezet. Boog haverjai nem tudnak elmenni évi rendes hímtúrájukra, és a medve úgy dönt, hogy egyedül vonul el kikapcsolódni. Út közben egy vándorcirkuszba botlik, és egy hozzá megszólalásig hasonlító grizzlyt küld haza maga helyett, ő pedig színpadra lép. Állati nagy bajba akkor kerül, amikor a direktor úgy dönt, ideje hazatérni Oroszországba!

 

Családi legendák

m2 / Petőfi TV - augusztus 24., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

„Karolina vagyok, tíz éves. Sokan gondolhatják majd önök közül, hogy mindaz, amit elmondok csak a képzelet szüleménye. De én mindenkit biztosítok róla, hogy nem az. Ez a film a legendásan nagy és összetartó Nádas-Berci családunkról szól. A Bercik állítólag egy rózsalekvár recept kapcsán, még a török hódoltság alatt kerültek rokonságba a Nádasokkal, azóta hívnak így minket. Bizonyítékom van róla: itt, ez a fotóalbum! Találomra felütöm… igen, ez itt a névrokonom, Anna Karolina, a dédnagynéném. Tornászlány volt, aki mindig fittyet hányt a gravitációra és ezért felfelé esett. Ez itt Frici bá, aki csatornafektető, és egyben óriáskígyó-temetkezési vállalkozó. A fia, Fábián, hegymászó. Kérés nélkül kétszer felmászott a Himalája tetejére, de hatalmasat káromkodik, ha nem működik a lift. Rengetegen vagyunk, de az igazi nagy család csak ritkán gyűlik össze: csak ha új Nádas-Berci születik, vagy régi Nádas-Bercit temetünk, vagy valakinek esküvője van egy Nádas-Bercivel. Ilyenkor nagy a hangzavar, mindenki egyszerre beszél, és rengeteg történetet mesélnek el, és mindig tanulok valamit, még azt is, amit anya szerint nem kellene.”

 

Lego Batman – A film

TV2 Kids - augusztus 24., 18.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egyáltalán nem kockák. Dilisek, felelőtlenek, tele vannak ötlettel. A LEGO kaland bebizonyította, hogy sok humorral és fantáziával világokat lehet teremteni, és azután átépíteni őket, és most az előző film alkotói újabb dilivel támadnak: LEGO Batman történetével. <BR>Gothamben hatalmas változások készülődnek, és Batmannek komolyan fel kell kötnie a köpönyegét, ha meg akarja menteni Jokertől az otthonát. Lehet, hogy az ügy érdekében magányos hős sem lehet többé, mert együtt kell működnie másokkal... lehet, de nem biztos. Majd meglátjuk.