Családi filmek szombatra

Ha túl hűvös volt a délelőtti játszóterezés, vagy csak úgy lazulnál egyet, ülj a tévé elé melegedni!

Jönnek a kacsák

Moziverzm - október 5., 9.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt _ aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra _ két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.

 

Barbie és a bűvös pegazus

Minimax - október 5., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Annika hercegnő (Barbie) összebarátkozik Brietta-val, a csodálatos szárnyas paripával, aki elrepíti őt a Felhő Királyságba. Annikának csupán három napja van, hogy megtörje a gonosz varázsló, Wenlock átkát, és kőből ismét emberré változtassa családját. Wenlock elleni küzdelme során Annikának rengeteg kalandban van része és új barátokra is talál miközben megpróbálják létrehozni a Fény Varázslatos Pálcáját.

 

Asterix – Az istenek otthona

RTL HÁROM - október 5., 10.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az időszámítás csak ötven év múlva kezdődik, de a rómaiak már rég elfoglalták egész Galliát. Vagyis majdnem. Egy falu ellenáll a hatalmas sereggel érkező hódítóknak, és mindenkit, aki egy kicsit is rómainak tűnik, messzire kergetnek. Julius Caesar már nagyon unja ezt a helyzetet, és úgy dönt, taktikát változtat. Ha erővel nem megy, más módon hajtja rabigába a verhetetlennek tűnő gallokat. Elő a civilizáció örömeivel. A falu közelében építkezés kezdődik. Felépül az istenek otthona minden luxussal, kényelemmel és kényeztetéssel felszerelt, csili-vili új palota, hogy elcsábítsa a harcias kis gallokat.

 

Lego Batman – A film

Moziverzum - október 5., 10.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egyáltalán nem kockák. Dilisek, felelőtlenek, tele vannak ötlettel. A LEGO kaland bebizonyította, hogy sok humorral és fantáziával világokat lehet teremteni, és azután átépíteni őket, és most az előző film alkotói újabb dilivel támadnak: LEGO Batman történetével. <BR>Gothamben hatalmas változások készülődnek, és Batmannek komolyan fel kell kötnie a köpönyegét, ha meg akarja menteni Jokertől az otthonát. Lehet, hogy az ügy érdekében magányos hős sem lehet többé, mert együtt kell működnie másokkal... lehet, de nem biztos. Majd meglátjuk.

 

Minyonok

Mozi+ - október 5., 12.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat _ a T-Rextől Napóleonig _ folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak. Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuart-tal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bob-bal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásba kezd, amely végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a 60-as évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívásukkal kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól...

 

Paddington 2

Film+ - október 5., 12.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, és készülődik imádott nagynénje, Lucy századik születésnapjára. Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy az lesz a megfelelő ajándék. Csakhogy a könyvritkaság sok pénzbe kerül, ezért Paddington mindenféle munkát elvállal, hogy összegyűjtse az árát. Ám ekkor a könyvet ellopják, és Paddingtonra kenik, aki börtönbe kerül. A börtön nagy kihívás, különösen a jól nevelt Paddingtonnal!

 

Táncoló talpak

Film+ - október 5., 14.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A császárpingvinek között egy senki vagy, ha nem tudsz énekelni. A kis Topi, befolyásos és nagyra tartott szülei bánatára, nem tud énekelni, így esélye sincs a boldog szerelemre. Ellenben még egy ilyen táncost, mint ő, nem hord a jég a hátán, ezért úgy határoz, boldogul, amivel tud, és neki vág az Antarktisznak. Hamarosan találkozik egy csapat másfajta pingvinnel, köztük Ramónnal, akit lenyűgöznek a kis pingvin tánclépései, és meghívják, hogy tartson velük. Új barátaival olyan kalandokba keveredik, amilyet a császárpingvinek még elképzelni sem tudnak.

 

A három toll

m2 / Petőfi TV - október 5., 14.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg király és annak három fia. A király a legalkalmasabb fiát akarja a trónra ültetni, de nem tud választani közöttük, ezért próbatétel elé állítja őket. Először a legszebb szőnyeget, aztán a legszebb gyűrűt majd a legszebb lányt kell elhozniuk apjuk elé, hogy elnyerjék a trónt.

 

Justin, a hős lovag

Paramount Network - október 5., 16.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Valahol egy messzi-messzi királyságban a bürokraták hozzák a törvényeket, a szabályok uralkodnak mindenen és már a lovagoknak is rég nyoma veszett. Az ifjú legénynek, Justinnak azonban minden vágya, hogy belőle is olyan hős lovag váljon, mint egykoron nagyapja volt. Apja, Reginald, a királynő főtanácsadója azt akarja, hogy fia a nyomdokaiba lépjen és az ügyvédi pályát válassza. Justin egy nap meglátogatja a nagymamáját, aki olyan ösztönzően hat rá, hogy hirtelen indíttatásból búcsút int mindenkinek és maga mögött hagyva az otthonát elindul, hogy megtanulja a lovagi mesterséget és megkeresse nagyapja elveszett kardját. Kalandos útján találkozik a gyönyörű és bátor Taliával, a szószátyár varázslóval, Melquiades-szel, a jóképű Sir Clore X-szel és a három szerzetessel, akik Valour lovagjainak ősi módszereivel és intelmeivel készítik fel Justint a lovagi életre. A kétbalkezes lovagjelölt nem is sejti, hogy miközben sárkányon tanul repülni és kardforgató edzésekre jár, Sir Herkules hadseregével elfoglalta az otthonát és ráadásul azzal fenyegetőzik, hogy elpusztítja az egész királyságot. De Justin ezt nem nézi tétlenül: a legkevésbé hősies hős telve bátorsággal és erővel bebizonyítja, hogy szembe tud nézni a sorsával és barátaival együtt le tudja győzni a gonosz uralkodót és seregét. Mert ez egy új korszak kezdete, új hősökkel.

 

Shrek a vége, fuss el véle

SuperTV2 - október 5., 18.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Shrek már nem az a félelmetes óriás, akit egykor megismertünk, ha valaki ugyanis meglátja, nem kezd el sikoltozva az ellenkező irányba rohanni. Békés családapa és köztiszteletben álló híresség, akit megsüvegelnek, ha felbukkan az utcán, és autogramot kérnek tőle a vasvillára. Nem csoda hát, hogy nem érzi jól magát a bőrében, s meg akarja találni régi önmagát. Ehhez azonban a Túl az Óperencián torz, alternatív változatán keresztül vezet az út. Ott, ahol üldözik az ogrékat, a gonosz Rumpelstiltskin a király, és nem ismerik egymást Fionával. Shreken hát a sor, hogy helyrehozza, amit elrontott, megmentse a barátait, visszaállítsa a világ rendjét és visszaszerezze a Szerelmét...

 

Macskák

TV2 Kids - október 5., 20.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Blanket macska a városban él fiával, Cape-el. Egy nap Cape úgy dönt, hogy elhagyja otthonát, és kalandra indul, hogy megkeresse a legendás macskaparadicsomot. Ahhoz, hogy megtalálja fiát, Blanketnek le kell győznie félelmeit, és ki kell békülnie a múltjával.