Családi filmek vasárnapra

Kora reggeltől egész estig kínálunk jobbnál jobb rajzfilmeket, de azért legyen napközben egy kis mozgás is!

Magyar Mozi TV - március 10., 8.55h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Az ötéves Öcsi egy büntetés alkalmával elhatározza, hogy törpe barátai, Kököjszi és Bobojsza segítségével megszerzi szülei számára az Időt...

 

Minimax - március 10., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbie karrierjének egy újabb állomásához érkezett, New Yorkba megy, hogy versenybe szálljon a Time Square-en való fellépésért. Meglepetésére a nagyvárosban egy másik Barbie Roberts-el kell megküzdenie a lehetőségért.

 

Film+ - március 10., 10.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Grimbusz és barátai, Haver, Andie és Bizsu élete újra a feje tetejére áll, amikor imádott éléskamrájuk a levegőbe repül. Fedél nélkül maradni még egy mókusnak is kemény dió, szerencsére azonban az árnyas Szabadság parkban új otthonra lelnek. De úgy tűnik, a szállás csak átmeneti, ugyanis a város pénzéhes polgármestere épp oda kíván vidámparkot építeni, ahol Grimbuszék vertek tanyát. Bár Grimbusz tudja, hogy szembeszállni a polgármesterrel és csapatával kemény dió lesz, a parkban élő állatok segítségével azonban képesek megmenteni Mogyoróországot.

 

RTL HÁROM - március 10., 10.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Jimmy (Jackson Pace) és kutyája, Rini a legjobb barátok. Rini ráadásul Eagle Rock kisvárosának megbecsült tagja. Egy nap Jimmy apját, Deant (Michael Paré) előléptetik, és új állásához New York-ba kell költöznie a családnak. Csakhogy a cég által kiutalt albérletben tilos állatot tartani, így Jimmy kénytelen megválni Rinitől. Ám a hűséges eb nem adja fel és gazdája után indul. Árkon-bokron át kitart, hogy aztán Jimmyvel együtt füleljenek le egy New York-i állatcsempész-bandát.

 

Moziverzum - március 10., 10.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az ifjú sarki róka, Fürge amilyen apró, olyan hatalmas álmot dédelget kiskora óta: a Villám Futárszolgálat híres szánhúzó kutyáival együtt akarja kézbesíteni a különleges postai küldeményeket az Északi-sark lakóinak. Egyelőre még csak a postázóban pakolgatja a csomagokat, de ami késik, nem múlik. A tettre kész Fürge, hogy bebizonyítsa rátermettségét a futárságra, főnöke tudta nélkül titokban kézbesít egy csomagot.

 

Film+ - március 10., 11.55h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Karácsony közeledtével kivágják a három mókus, Alvin, Simon és Theodore fenyőfáját. A mókusok hamarosan a Los Angeles-i lemezkiadó cég előcsarnokában kötnek ki, éppen akkor, amikor Ian (David Cross) kirúgja Dave-et (Jason Lee). A bánatos dalszerző magához veszi a fa alatt lévői kosarat, benne az éhes mókusokkal. A három jómadár bevackolja magát Dave lakásába, és teljesen felforgatják az életét. Kiderül, hogy nemcsak beszélni, hanem énekelni is tudnak.

 

Minimax - március 10., 13.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A Mousekewitz családnak rá kell jönnie, hogy az utcakő Amerikában sincsen sajtból és az egérlyuk sem kényelmesebb, mint máshol, de azért a gyerekek álmodoznak. Tánya arról, hogy egy napon híres énekesnő lesz, Fievel pedig arról, hogy példaképe, Wylie Burp, a híres seriff nyomdokaiba léphet. A Vadnyugat új kalandokat kínál. De a gonosz Karmanyúznak ördögi tervei vannak, s Fievel rájön, hogy becsapta az egereket. Karmanyúz egyetlen célja egy kiadós egérburgert készíteni a macskáknak, amint felépült a vadnyugati városka. Szerencsére Fievelnek jó barátai vannak, Tigris, a macska és Wylie Burp, a seriff. Az ő segítségükkel veszi fel a harcot Karmanyúz és bandája ellen.

 

m2 / Petőfi TV - március 10., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egy öreg, gazdájának már hasznavehetetlen szamár, a vaksi kutya, a macska és a kakas már nem tudják teljesíteni a feladatukat a ház körül, ezért a gazdájuk és a felesége elhatározza, hogy megszabadulnak a haszontalanoktól. Hogy a szomorú véget elkerüljék, az állatok megszöknek, és Brémába igyekeznek, hogy ott zenéjükkel keressék meg a mindennapi takarmányukat és tejüket. Az úton rablók fogságába esnek, de végül mégis megtalálják az új, boldog otthonukat.

 

Moziverzum - március 10., 17.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Mancs őrjárat bevetésre kész! Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyijai nagy sebességre kapcsolnak, hogy szembenézzenek a kihívással. Miközben az egyik kutyusnak zűrös múltja van Kalandvárossal, a csapat segítséget kap egy új szövetségestől, Libertytől, a dörzsölt tacskótól. Együtt, a legújabb kütyükkel, szerkókkal és járgányokkal felszerelkezve a Mancs őrjárat beveti magát, hogy megmentse Kalandváros lakóit, mert a Mancs őrjárat sosem fáradt!

 

TV2 Kids - március 10., 17.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vic az ifjú viking, nem hasonlatos társaihoz: nem túl erős, de nagyon okos. Amikor apja, Halvar, a falu vezetője ellop egy varázskardot esküdt ellenségétől, amely mindent arannyá változtat, a nyereség csábítása pusztítást okoz a vikingek között...

 

m2 / Petőfi TV - március 10., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mikolaj Kopernikusz, a világhírű lengyel csillagász Torunban töltötte gyermekkorát. Édesapja jómódú kereskedő, a kis Mikolaj pedig érdeklődő, ám a csínytevéseiről volt ismert. Barátaival, Marcinnal, a harangöntő fiával és Jakubbal, a csavargó, szegény gyerekkel együtt töltötték minden idejüket. Mindhárman szerettek volna valami nagy dolgot véghezvinni, ezért Marcin messze-földre elkalandozott, ám végül visszatért szülővárosába, Jakub pedig Kolombusz Kristóffal még Amerikába is eljutott. Mikolaj tíz éves volt, amikor Paul van de Volder holland asztrológus nagy jövőt jósolt neki, ami felkelti a fiú érdeklődését a csillagok, az asztrológia iránt. Paul van de Volder újra feltűnik Mikolaj életében, amikor már a krakkói Jagelló Egyetem hallgatója. Mikoláj, akit 1483-tól nagybátyja, egy tehetős kanonok nevelt, egyetemről egyetemre vándorolt, több tudományágban is jeleskedett. Kalandos életét mutatja be ez a rajzfilm. Nicolaus (anyanyelvén Mikolaj) Kopernikusz, a Nap-központú világképet megalkotó lengyel csillagász 551 éve született Toruńban, Lengyelországban.

 

TV2 Kids - március 10., 18.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Magellán, a méltán híres tengernagy egy új, minden eddiginél nagyobb expedícióra készül: egy eddig ismeretlen útvonalon kísérli meg a fűszer-szigetekre való eljutást. A flottához az utolsó pillanatban csatlakozik Elcano is, akinek minden vágya, hogy kapitány lehessen. Útjukat a természet könyörtelensége mellett olyan tényezők is nehezítik, mint a legénység árulása, valamint a vetélytárs Portugálok általi fenyegetettség. A szörnyű megpróbáltatások azonban megtizedelik a legénységet is. A megmaradtak, Elcano vezetésével, tudtuk nélkül ugyan, de kivételes felfedezéseket tesznek, s örökre megváltoztatják az emberiség Földről alkotott képét.