Családi filmek vasárnapra

Kora reggeltől kora estig tied a tévé, szünidőben ennyi kijár a gyerekeknek!

Madagaszkár

Moziverzum - augusztus 4., 7.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Alex, az oroszlán, a nagyvárosi dzsungel királya, mivel ő a New Yorki Central Park állatkertjének fő attrakciója. Ő és legjobb barátai, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf és Gloria, a víziló egész eddigi életüket kellemes fogságban töltötték, pazar étkek közt, zöldövezeti környezetben. Ám Marty-nak az elég jó sem elég jó, s hagyja, hogy úrrá legyen rajta a kíváncsiság, és néhány rendkívüli pingvin segítségével megszökik, hogy felfedezze a külvilágot, ami annyira hiányzik neki. Barátai döbbenten állnak másnap reggel Marty hűlt helyénél, és kitörnek az állatkertből, hogy visszahozzák a zebrát, mielőtt még bárki is rájönne, hogy eltűnt. Ám egy metróban bóklászó oroszlán, zsiráf és víziló még New Yorkban is kelt némi feltűnést. Alex, Melman és Gloria a Központi pályaudvaron akadnak rá Marty-ra, de mielőtt felszállhatnának a hazafelé tartó metróra, elkábítják, elfogják, bedobozolják és egy Afrika felé tartó hajóra pakolják őket a jó szándékú emberek, akik úgy gondolják, hogy megmentik az állatokat a nagyvárosi élet stresszétől. Amikor a cselszövő pingvinek megrongálják a hajót, hőseink Madagaszkár egzotikus szigetének partján találják magukat. A New Yorki aszfaltbetyároknak most aztán rá kell jönniük, hogy miképpen maradhatnak életben, a vadonban, és fel kell fogniuk, hogy mit is jelent valójában az a mondás, hogy "Nagy az Isten állatkertje!"…

 

Barbie, a rocksztár hercegnő

Minimax - augusztus 4., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Készülj a Rock'N'Rollra! Ebben a tempós musicalben Barbie egy modern hercegnőt alakít, Courtneyt, akinek az élete a feje tetejére áll, amikor helyet cserél Erikával, a híres rocksztárral. Két teljesen különböző világ ütközik, ahogy a csere során Courtney hercegnő a poptáborba, Erika pedig a Hercegnő táborba kerül. Miközben a rivális táborok vezetői megpróbálják helyrehozni a kavarodást, Courtney és Erika is megtanul alkalmazkodni a különböző csapatokhoz, és jól szórakoznak, miközben új, váratlan barátságokat kötnek. Amikor a lányok megtudják, hogy mindkét tábort a bezárás veszélye fenyegeti, el kell fogadniuk különbözőségüket, meg kell találniuk az igazi hangjukat, és össze kell állniuk egy nagyszabású dal-viadalra, hogy megmutassák: minden lehetséges, ha az ember mer nagyot álmodni!

 

A fantasztikus Róka úr

Film+ - augusztus 4., 8.20h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Róka úr valaha a legjobb ravaszdi volt a környéken, egy ideje azonban csendes és biztonságos családi életet él. Szinte élvezi a vidéki életet, a nagy házat és a kölyöknevelést, ám amikor egy nap lehetőség nyílik az utolsó nagy kalandra, azaz a nagy baromfi-rablásra, a tisztes családapából előtör a régi szenvedély. A gazdák rossz néven veszik ezt a _ kis kalandnak egyáltalán nem nevezhető _ fosztogatást, és végleg le akarnak számolni vele. Az állatok viszont Róka úr mellé állnak, és felveszik a harcot a bosszúszomjas gazdákkal.

 

Az életteli Vivo

Film+ - augusztus 4., 10.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vivo, a különleges őserdei kisállat szeretett gazdájával, Andrésszel közösen zenél a tömegnek. Egy nap azonban Andrés levelet kap a híres Marta Sandovaltól, aki meghívja egykori társát a búcsúkoncertjére. Az újbóli kapcsolat reményében Vivo feladata az, hogy átadja a megírt, ám soha el nem küldött szerelmes levelet Martának, méghozzá egy dal formájában. De ahhoz, hogy teljesíteni tudja gazdája kívánságát, Vivónak el kell jutnia a világ másik végén élő Martához, amihez Gabi, az energikus tinilány segítségére van szüksége.

 

Robinson Crusoe

Moziverzum - augusztus 4., 11.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kedd, a kalandvágyó papagáj egy tenyérnyi szigeten él vidám barátaival. Az aprócska madár minden alkalmat megragad arra, hogy bizonyítsa társainak, létezik egy másik világ is a szigetükön túl, amit egy napon ő is be fog járni. Egyszer azonban szörnyű vihar tombol a térségben, ami egy hajóroncsot sodor a partra, benne Robinson Crusoe-val, és annak hű barátjával, Aynsley-vel. A szigetlakók eleinte félelemmel fordulnak a jövevényekhez, azonban hamar befogadják őket. Ezt követően Crusoe igyekszik igyekszik létrehozni egy menedéket az újdonsült barátai segítségével abban a reményben, hogy egy nap majd eljönnek érte. Hőseink dolgát azonban nem csupán a nomád körülmények, hanem egy ádáz macskapáros is rendre igyekszik megnehezíteni.

 

Mézengúz

Film+ - augusztus 4., 13.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A fiatal méhecske, Barry B. Benson a főiskola elvégzésekor jön rá, hogy egész életében ugyanazt a munkát kell majd végeznie. Csalódottságában megtöri a családi hagyományt, és csatlakozik a veszélyes akciócsapathoz, hogy láthassa a kaptáron kívüli világot. Manhattanben kis híján belehal a kalandba, ám Vanessa, a szép virágáruslány megmenti. Barry újabb hibát követ el, amikor megszegi a méhtörvényt, és összebarátkozik Vanesszával. Baj bajt követ, és Barry hamarosan beperli az emberiséget, aminek pusztító következményei lesznek a természetre nézve.

 

Klasszikus mesék – Az esőtündér

m2 / Petőfi TV - augusztus 4., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nagy szárazság sújtja a vidéket, már több nyár óta nem esik eső, a forróság mindent elpusztít. Az egyik falusi asszony, Stine szerint elaludt az esőtündér, ezért lett baj. A gazdag Iven nem hisz az esőtündérben, de megígéri, hogy a lánya hozzámehet a szegény Andreeshoz, Stine fiához, ha másnap estig felkeltik a tündért és elered az eső. A két fiatal útnak indul…

 

Vuk

SuperTV2 - augusztus 4., 14.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Fekete István regénye alapján! A rókacsaládban "gyermekáldás" van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor azonban az emberek miatt a kisróka árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja a barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során azonban Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törnek a vadász és kutyái orra alá...

 

Az Őrzők legendája

RTL HÁROM - augusztus 4., 15.00h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Soren, a bagoly az apja meséin nőtt fel, amelyek a nagy fa, a Ga-Húl őrzőiről szólnak, azokról a bátor, mitikus szárnyasokról, akik az egyszerű bagolynépet védik a gonosz tisztáktól. Miközben Soren szeretne az ősök nyomába lépni, a testvére, Tukk kigúnyolja ezért. Egy nap a két bagolycsemetét elrabolja a lázadó bagolycsapat. Sorennek néhány társával együtt sikerül megszöknie. A barátaival együtt elindulnak megkeresni a nagy fát és az őrzőket, hogy segítségükkel legyőzhessék az ellenséget.

 

A Lego kaland

Moziverzum - augusztus 4., 17.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején pedig bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, aki egy építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges alakok egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, ami meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket... majd meglátjuk, hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz a vesztükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol _ de alig érti, mi zajlik körülötte.

 

A három kutyatestőr

TV2 Kids - augusztus 4., 17.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Dogtanian egy fiatal kardforgató, aki arról álmodik, hogy csatlakozik a legendás muskétásokhoz. Miután bizonyította képességeit és elnyerte a bizalmukat, neki és a Muskétásoknak meg kell védeniük a királyt a gonosz Richelieu bíboros titkos tervétől, hogy átvegye a hatalmat.

 

Croodék

Moziverzum - augusztus 4., 19.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Croodék igazi modern család. Abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszik körül vagy próbálják megenni őket, és ők nem hagyják magukat. Sokáig nem dugják ki az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előjönni, és attól kezdve számukra csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő az élet. Azután találkoznak egy fiatalemberrel, aki született kísérletező. Ráadásul megtetszik neki a család kamaszlánya _ és vele együtt szeretné felfedezni ezt a folyton fejlődő, ismeretlen, de nagyon érdekes világot...