Családi filmek vasárnapra

Barbie és az Ádám család mellett találkozhatunk ma Garfielddal és Robinsonnal is! Micsoda vasárnap!

Minimax - február 25., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbie Odette alakjában kel most életre a pék lányának szerepében. Odette az egyszarvút követi az Elvarázsolt erdőbe, ahol Rothbart, a gonosz varázsló hattyúvá változtatja őt. Rothbart célja, hogy legyőzze unokatestvérét, a Tündérkirálynőt és elfoglalja az erdőt. A Tündérkirálynő szerencsére enyhíteni tud a varázslaton, így Odette, valamint az erdő többi emberi lakója is _ akik mind Odette-től várnak segítséget -, éjszakára visszanyerik emberi külsőjüket. Odette sorsa, hogy megmentse az Elvarázsolt erdőt a gonosz Rothbarttól, habár nem érzi magát alkalmasnak ekkora feladatra. Hogyan lehet képes erre egy fiatal lány, akinek nincs más fegyvere a bátorságán, becsületességén és az eszén kívül? Mit hoz a Daniel herceggel való megismerkedés? A film a mesét és a balettet ötvözi Csajkovszkij feledhetetlen zenéjére, miközben megmutatja, hogy mindannyian bátrabbak vagyunk, mint hisszük.

 

Moziverzum - február 25., 9.50h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Garfield számára az élet nem is lehetne tökéletesebb. Minden nap ledobja magát a fotelba a tévé előtt, nekilát a lasagna-lakomának, és közben szívja imádott gazdája, Jon vérét. Ám egyik nap Jon beállít egy szeretni való, édes és butuska kutyával. A talpraesett macska először életében nem talál szavakat. Ubul érkezése persze felborítja Garfield tökéletes világát. Ezért amikor a kutyus eltűnik a gonosz Happy Chapman karmai közt, azt gondolhatnánk, Garfield örvendezik. Ám tőle szokatlan módon, tele energiával, bátorsággal és önzetlenséggel, kiragadja saját magát lusta életéből, és akcióba lép...

 

Minimax - február 25., 13.00h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Két bátor fiatal küldetésének érzi, hogy megmentsék városukat a szellemektől. Minden adott a sikerhez, kivéve egy dolgot, még sohasem láttak szellemet. De ismerjük a mondást, aki keres, az talál...

 

TV2 - február 25., 13.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kedd, a kalandvágyó papagáj egy tenyérnyi szigeten él vidám barátaival. Az aprócska madár minden alkalmat megragad arra, hogy bizonyítsa társainak, létezik egy másik világ is a szigetükön túl, amit egy napon ő is be fog járni. Egyszer azonban szörnyű vihar tombol a térségben, ami egy hajóroncsot sodor a partra, benne Robinson Crusoe-val, és annak hű barátjával, Aynsley-vel. A szigetlakók eleinte félelemmel fordulnak a jövevényekhez, azonban hamar befogadják őket. Ezt követően Crusoe igyekszik igyekszik létrehozni egy menedéket az újdonsült barátai segítségével abban a reményben, hogy egy nap majd eljönnek érte. Hőseink dolgát azonban nem csupán a nomád körülmények, hanem egy ádáz macskapáros is rendre igyekszik megnehezíteni.

 

m2 / Petőfi TV - február 25., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hans Christian Andersen több mint 200 éves tündérmeséi ismertek mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. Andersen egyike a legtöbbet olvasott íróknak, műveit 143 nyelvre fordították le. A klasszikus mesefilm visszarepíti a gyerekeket abba a mesevilága, amit Andersen teremtett kétszáz évvel ezelőtt: ahol a tündérek, a királylányok, hercegek, törpék és erdei nimfák a szereplői a történeteknek. Messze kinn a tengeren oly kék a víz, akár a legszebb búzavirág szirma, s áttetsző, mint a legtisztább üveg, Megszámlálhatatlanul sok fajta élőlény népesíti be ezt a világot. Az emberek nem mindegyiket ismerik, de némelyikről mondák és legendák keringenek. A hableányok imádnak a habokban játszadozni, versenyt úszni a halakkal. Énekük oly szomorú és szép, hogy az emberek szívében is felébreszti a vágyat. A hableányok a tenger mélyén, apjuk, a tengerek királyának palotájában élnek. A kis hableány egyetlen vágya, hogy a földön éljen, egyszer. 15. születésnapján ő is, mint nővérei, megnézheti az embervilágot, a naplementét a hullámok fölött. Ekkor találkozik a herceggel, és ez örökre megváltoztatja az életét… Szerelemre lobban iránta. Ahhoz, hogy a földön éljen, fájdalmas és végérvényes szerződést kell kötnie a tengeri boszorkánnyal, Mydrával.

 

Viasat3 - február 25., 14.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A tízéves Mia élete fenekestül felfordul, miután a családja úgy dönt, elhagyják Londont, és egy oroszlánfarmon kezdenek dolgozni Afrikában. Amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra, és különleges barátságot köt az állatkölyökkel. Miután azonban Charlie betölti harmadik évét, Mia élete újra a feje tetejére áll, a kislány ugyanis rábukkan a nyugtalanító titokra, amelyet az édesapja megpróbált elrejteni előle. Miát a hatalmába keríti a félelem, hogy Charlie-nak baja eshet, ezért inkább megszökik vele. A két barát hihetetlen kalandra indul a dél-afrikai szavannán, hogy találjanak egy helyet, ahol az oroszlán szabadon élheti az életét.

 

Viasat3 - február 25., 16.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A vámpíroknál nincs ennivalóbb lény. Mavis, Drakula édes kicsi lánya például a vérét adná azért, hogy a szörnyek nyaraltatásáért a szívét is kitevő apja ebéd után végre maga is alvadhasson egy jót. Így azután különleges meglepetéssel készül: befizeti Drakulát egy szörnyen társas hajóútra, hogy egy ideig csak saját vérfagyasztó boldogságával törődjön. Az indulásnál kiderül, hogy a tervbe egy apró rög került: Drakula régi barátai is a családi kirándulás résznek tekintik magukat: Farkas, Frankenstein meg talán a Láthatatlan ember is velük tart. De az igazi bajt csak a hajó titokzatos kapitánya, Ericka okozza, ugyanis hátborzongatóan szép, és Drakula teljesen elveszíti a fejét – csak hogy kiderül róla, hogy a végzet asszonya valójában Van Helsing, a vámpírvadász unokája. Mavisnek kell fenntartania az oszladozóban lévő családi békét, és gondoskodni a megnyugtató végről…

 

Moziverzum- február 25., 17.25h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mindenki kedvenc rémcsaládja visszatér az animációs vígjáték folytatásában, az Addams Family 2.-ben. A vadiúj filmben Gustavo és Mortenzia azt tapasztalják, gyermekeik kezdenek hátat fordítani nekik. A családfő remek ötlettel áll elő: mi más hozhatná újra össze a galád családot, mint egy vérbeli Addams-vakáció? Országon átívelő, rázós kalandjaik során Addamsék számtalan gyanútlan figurába botlanak bele, kacagtató következményekkel. Ugyanis bármerre is járnak, nem tagadják meg jól ismert, rémisztően különc önmagukat.

 

m2 / Petőfi TV - február 25., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Folytatódik az "Ötösfogat" c. Enid Blyton ifjúsági regény kalandokban bővelkedő története. A hírhedt ötösfogat még mindig George, Julian, Dick, Anne és kutyája, Timmy. George magának való kislány, aki még mindig sajnálja, hogy nem fiúnak született. A gyerekek ezúttal Thaiföldre mennek, Tao Lapai szigetére. Egy merülésnél találnak egy iránytűt, ami a kalózok kincsének helyét mutatja. Ezt kellene megszerezniük, méghozzá azért, hogy segítsenek megmenteni Joe faluját. A szálloda igazgatója ugyanis tovább akarja bővíteni birtokát, a helyiek elűzése árán is. Ehhez még két ifjú gengsztert is felfogad, akinek el kell lopniuk a kincset a srácoktól.

 

TV2 Kids - február 25., 18.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Normnak, az északi sarkvidék frissen megkoronázott királyának most meg kell mentenie New Yorkot és az otthonát. De Norm hősből hamarosan ellenséggé válik, mikor egy olyan bűnténnyel gyanúsítják meg, amit el sem követett. Most barátaival azon kell dolgoznia, hogy tisztázza a nevét...

 

Moziverzum - február 25., 19.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült A Grincs főhőse magányosan éldegél barlangjában a Kobak-hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz az ünnepség, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt.