Ebből a sorozatból akarnak a legtöbben rebootot, de sosem fog megtörténni

Megdöbbentő, hogy a televíziózás rebootkorszakában nem akarnak mindenről még egy bőrt lehúzni.

Magnum, Murphy Brown, Bűbájos boszorkák, a Roseanne nélküli Roseanne – ez csak az a pár cím, amiből az elmúlt egy hónapban érkezett reboot. A rengeteg újragondolás közt már nagyon nehéz kiigazodni; főleg, mivel nem minden régi ismerős reboot, van szerencsére pár „revival” (újraélesztés, folytatás) is – például a Twin Peaks, ahol a korábbiakhoz képest megmaradt a kontinuitás.

Az új, bajusz nélküli (!) Magnum, Jay Hernandez. Forrás: CBS

 

A The Hollywood Reporter és a Morning Consult közös felmérésében 2 ezer 201 felnőtt nézőt kérdeztek arról, a rebootok világában milyen sorozatokat nézne szívesen. A megkérdezettek legtöbbje pedig azt a választ adta: sokkal szívesebben néz meg egy egy új sorozatot a régi stábtagokkal (azaz egy felújítást), mint egy régi sorozatot új szereplőgárdával (azaz egy rebootot).

A válaszadók 75 százaléka mondta azt, hogy valószínűleg megnézne egy olyan sorozatot, amiben eredeti kedvencei szerepelnek, a történések pedig ott folytatódnának, ahol korábban abbamaradtak. Eközben 63 százalék azok aránya, akik úgy is szívesen megnéznék a szóban forgó szériát, ha a régi szereplőgárdával egy vadonatúj sztorit kezdenének el. Ezzel szemben csupán 35 százaléknyian vannak, akik kíváncsiak egy teljesen új szereposztással és cselekménnyel készült rebootra – míg a többség, 51 százalék válaszolt úgy, hogy nem érdekelné a szóban forgó elgondolás.

Jóbarátok

 

A felmérés során arra is rákérdeztek, mely, egyelőre még nem rebootolt sorozatok felújított verzióját néznék meg a válaszadók a legszívesebben. A megkérdezettek 52 százaléka nem túl meglepő módon egy Jóbarátok-felújításnak örülne a legjobban, majd a hazánkban nem ismert Family Matters, a Kaliforniába jöttem és a Tim Allen-féle Házi barkács következett, 49-49 százalékkal.

A The Office-ból és A dumagépből 40-40 százalék látna szívesen új részeket, egy felújított Alfra és Megőrülök értedre pedig 34, illetve 28 százalék lenne kíváncsi. A rossz hír viszont, hogy pont, amire a legtöbben vágynának, egy Jóbarátok-folytatás az, ami sosem fog megtörténni – ezt már az alkotók (Marta Kauffman és David Crane) és a sorozat sztárjai is többször kijelentették (legutóbb a Joey-t alakító Matt LeBlanc, lásd itt).


(via Uproxx)