Egy Hitchcock-klasszikus és egy Alien-film is bekerült a csütörtök esti tévés kínálatba

Meglehetősen erős lesz a tévés felhozatal kispénteken.

Kegyetlen játékok - Paramount Channel, október 15. csütörtök, 18.55h

A milliomosok gondtalan életét élő Sebastian és mostohatestvére, a szép Kathryn gonosz versengésbe kezd: az győz, aki a legtöbb szívet tudja meghódítani és porba tiporni. Könnyű helyzetben vannak, hiszen New York naiv fiataljai mind a lábuk előtt hevernek. Az igazi kihívás azonban hátravan, míg fel nem tűnik a színen Annette, aki elhatározta, hogy megőrzi szüzességét, míg férjhez nem megy. Kathryn fogadást ajánl: ha Sebastiannek sikerül elcsábítania a jégkirálynőt, eltölt vele egy éjszakát. Ellenkező esetben viszont a fiú vadonatúj Jaguárja a tét. Kezdődik az utolsó játszma.

 

A nyolcadik utas: a Halál - Moziverzum, október 15. csütörtök, 21h

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény és rátapad Kane (John Hurt) arcára, aki teljesen megbénul. Miután Kane visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley (Sigourney Weaver) azonban nem törődik bele a halálba.

 

Orvlövész - Mozi+, október 15. csütörtök, 21h

Bob Lee Swagger mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás áldozata lett. Csalódott amerikai hős, aki elzárkózott a világtól, és egy gyönyörű hegyvidéken él visszavonulva. Ekkor keresi fel az immár nyugdíjas Isaac Johnson ezredes (Danny Glover), és azt állítja, hogy a hazájának azonnal szüksége van rá, mivel az amerikai elnök ellen merénylet készül, amit csak Swagger tud megakadályozni kivételes képességeinek és a nagy hatótávolságú lövedékek terén szerzett tapasztalatainak köszönhetően.Swagger vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy még egyszer utoljára hazája szolgálatába álljon. Nem sejti, hogy a küldetést egy sötét érdekeket szolgáló, kormányközeli kör szervezte meg. Mire Swagger ráébred, hogy becsapták, már késő. Az újságok mind arról írnak, hogy ő kísérelte meg a merényletet az elnök ellen. Könyörtelen embervadászat indul a felkutatására, és csak két ember segítségére számíthat: egyikük egy titokzatos nő (Kate Mara), akit alig ismer, a másik egy újonc FBI-ügynök (Michael Pena), aki az állását kockáztatja érte. Az idő vészesen fogy, és Swaggernek meg kell találnia a valódi merénylőket, mielőtt ők találnának rá. Nemsokára kiderül számára, hogy többről van szó, mint a saját túléléséről, amikor lerántja a leplet egy összeesküvésről, amely az amerikai hatalom szívében gyökerezik.

 

Halálos fegyver - Film+, október 15. csütörtök, 21h

Roger Murtaugh most ünnepli ötvenedik születésnapját. Gyilkossági ügyekben nyomozó zsaru létére otthonülő, családszerető ember, aki már csak a jól megérdemelt nyugdíjas évekre készül. Pech-e vagy szerencse, de egy teljesen más típusú nyomozóval, Martin Riggs-szel hozza össze a sors. Riggs felesége 11 éve autóbalesetben az életét vesztette, a férfi azóta magányosan él. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kellene megoldania, amely szorosan összekapcsolódik a hírhedt nemzetközi drogkartell leleplezésével. Hamar felismerik, hogy van ugyan némi esélyük a túlélésre, de kizárólag akkor, ha minél hamarabb megtanulnak együttműködni, és megpróbálnak bízni egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, megölnek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést a sivatagban, felveszik a küzdelmet helikopterekkel és géppuskákkal, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, keresztülhajtanak a falon, áramütést kapnak, megisznak néhány pofa sört, megjavítanak egy motorcsónakot és elsütnek jó néhány poént.

 

Londoni randevú - M5, október 15. csütörtök, 21.05h

Az olasz-osztrák Alpokból Angliába tartó expresszvonaton érdekes emberek gyűltek össze: kémek, ellenkémek, egy bűvész és egy professzor, nők, férfiak, idősek, fiatalok, jól öltözöttek és ódivatúak. A fiatal Iris egy idős hölggyel kerül egy fülkébe a vonaton. A két nő együtt ebédel az étkezőkocsiban, beszélgetésük során pedig összebarátkoznak. Mikor visszatérnek a fülkébe, Iris elbóbiskol. Mikor felébred, meglepve tapasztalja, hogy idős útitársnője eltűnt, a többi utas pedig egyszerűen letagadja, hogy valaha is látták volna Miss Froyt...

 

A legszebb férfikor - Duna Tv, október 15. csütörtök, 23h

A negyvenes éveiben járó Alker Tamás üzemi újságíró, elvált, körülményei rendezetlenek, lakása nincs, mint annyi más hasonló körülmények között élő kortársának. Szerelmével, Eszterrel sem élhet együtt, mert az asszony nem mer elválni, fél a bizonytalantól. Tamás most két évre bérbe vehetne egyet, de ehhez húszezer forintra lenne szüksége. Megkezdődik a pénz utáni hajsza. A munkahelye nem segít, Alker megpróbálja hát apránként előteremteni az összeget. Volt felesége még a bútorait is eladja, sőt a vállalati takarítónő is beszáll. A lakásavató azonban veszekedéssel végződik: Eszter nem akar válni...

 

Az elektromos ködben - Film Mánia, október 15. csütörtök, 23.10h

Az amerikai Délen, Louisiana államban Dave Robicheaux nyomozó egy sorozatgyilkosra vadászik, aki prostikat gyilkol. A gyilkosság színhelyéről hazafelé tartva találkozik egy hollywoodi sztárral. Kiderül, hogy Elrod Sykes itt forgatja a legújabb, polgárháborús témájú filmjét, és a támogatói között van a helyi gengszter, Baby Feet Balboni is. Sykes elmeséli, hogy az egyik díszlet közelében összeláncolt tetemet látott a mocsárban. Mindez egy régi esetére emlékezteti Robicheaux-ot, aki úgy sejti, összefüggés lehet a két ügy között. Ám minél közelebb kerül a gyilkoshoz, az is egyre közelebb kerül a zsaru családjához.

 

Disturbia - Film+, október 15. csütörtök, 23.20h

Apja halálát követően Kale (Shia LaBeouf) mogorvává, visszahúzódóvá, zaklatottá válik, olyannyira, hogy miután összetűzésbe keveredik egyik tanárával, a bíróság házi őrizetre ítéli. Anyja, Julie éjt nappallá téve dolgozik, hogy ellássa magát és a fiát, aki ezt csak közönnyel és letargiával viszonozza. Házuk falai kezdenek összezárulni Kale körül. Amikor elhatalmasodik rajta az unalom, figyelmét a házon kívülre fordítja, és elkezdi meglesni szomszédjait, köztük Ashleyt (Sarah Roemer), a csinos lányt, aki most költözött melléjük, no meg azt a gyanús urat, Mr. Turnert (David Morse), aki Kale szerint nem lehet más, mint az országszerte keresett sorozatgyilkos. Ám vajon mindez valóság, vagy csak a négy fal közé szorított zaklatott, hiperaktív képzelete játszik Kale-lel?