Előzménysorozat készül a 300 című filmhez, már a rendezőről is találgatnak

A Warner Bros. tévés divíziójánál már fejlesztés alatt áll a 2006-os mozifilmhez kapcsolódó széria, de a történet és a főszereplők személye sem ismert.

A Variety értesülései szerint szerint a Warner Bros. tévés divíziójánál már fejlesztés alatt áll egy előzménysorozat a 2006-os 300-hoz. Bár a sorozat cselekményének részletei még nem ismertek, annyit már tudni lehet, hogy a hírek szerint maga a mozifilm rendezője, Zack Snyder folytat tárgyalásokat a sorozat rendezői és produceri feladatairól (utóbbi posztra egyébként a felesége, Deborah Snyder is pályázik, aki az eredeti film producerei között is ott volt). Azt sem lehet egyelőre tudni, hogy színészként és forgatókönyvíróként kik csatlakoznának a projekthez. A Variety megkereste a Warner Bros-t, hogy megerősítsék a sorozat hírét, ám a stúdió nem kívánt nyilatkozni.

 

Forrás: InterCom

 

Mint ismeretes, Frank Miller és Lynn Varley 300 című kultikus képregénye alapján készült mozifilm középpontjában Leonidas király (Gerard Butler) állt, aki 300 spártaival vette fel a harcot a túlerőben lévő I. Xerxész perzsa király (Rodrigo Santoro) 300 000 fős serege ellen. A filmben többek között Lena Headey, David Wenham és Dominic West is szerepeltek.

A történetnek 2014-ben folytatása is készült 300: A birodalom hajnala címmel. Zack Snyder itt már csak társ-forgatókönyvíró volt, a rendezői székben nem ő, hanem Noam Murro ült. Bár Snyder a Rebel Moon 1-2-t legutóbb a Netflixnek készítette el, a 300 előzménysorozat valószínűleg a Warner saját streaming platformján, a Maxon debütál majd.

(via NME.com)