Elsírod magad, olyan lehangoló A Simpson család orosz verziója

Egy orosz művész készített egy rövidfilmet az amerikai animációs széria ihletésére. Az egyperces rajzfilmtől még egy örök optimista is depressziós lenne.

A Lenivko Kvadratjić (Lazy Square) művésznéven alkotó Alekszej Szemjonov igazi érfelvágós művészfilmet csinált Amerika kedvenc rajzolt családjának kalandjaiból (még pár évvel ezelőtt, de mi most szúrtuk ki). Az orosz Homer pontban délután ötkor felpattan biztonsági őri munkájából, és úgy indul haza, hogy magával viszi a kincstári olvasólámpát.

Bart elveszi egy kisebb gyerek mobiltelefonját és gördeszkáját, az utcán szaxofonozó Lisát pedig rendőrök veszik körbe. Kék hajával még Marge emlékeztet a legjobban saját magára: őt bevásárolni látjuk a cumizó Maggie-vel.


De az i-re a pontot az teszi fel, amikor a családtagok hazatérnek: a lepukkant lakásban Bart belövi magát, miközben a szülők összevesznek, és véresre verik egymást a lopott olvasólámpával. Zenei aláfestésként a nálunk Emir Kusturica Cigányok ideje című alkotása, illetve Rúzsa Magdi által híressé tett Goran Bregović-dal, az Ederlezi szól.

Az alkotó nem először fordítja ki az amerikai popkultúra termékeit: A Simpson család előtt a Terminátor 2-nek készítette el az alternatív verzióját, azt ide kattintva tudjuk megnézni. Itt pedig a Nike Just Do It szlogenjét csavarta meg nagyon frappánsan egy fiktív reklámfilmben. De ez a szuperhősös kisfilm is nagyon vicces.

(via The Calvert Journal)