Emberevő autók, kannibálok és tonnányi csöcs az év legbetegebb sorozatában

Ekkora őrültséget már rég láttunk: a SyFy új sorozata vagy zseniális trash lesz, vagy egy trágyadomb.

A SyFy fura egy csatorna, hiszen a kiváló Expanse mellett olyan trash gyöngyszemeket zúdítottak az emberiségre, mint a csodálatosan szutyok Sharknado-sorozat vagy a Z, mint zombi, ami meg-megbicsaklik ugyan, de öröm nézni. (A csatorna valami hasonlót szeretett volna a világvége-all-star Aftermath-szal is, csak a meteoreső, napszél, dimenziókapuk, földrengés és démonok mellett szappanoperásan komolykodóra vették a dögunalmas családi drámázást.)

Forrás: SyFy

 

Ám az új sorozatukra egyszerűen nem találunk szavakat. Annyira mocsoknak tűnik, hogy akár zseniális is lehet. 1999-ben, azaz a jövőben már nincs üzemanyag a Földön, ezért az emberiségnek új erőforrások után kellett néznie. Nyilvánvaló, hogy az autók ezután embereket zabálnak, mert vérrel működnek. Ilyen autókkal versenyeznek végig az észak-amerikai kontinensen az extrém szereplők, és útközben természetesen mindenkit feltrancsíroznak. Útjukat szörnyek, kannibálok, megveszekedett szekták és ipari mennyiségű csöcs szegélyezi.



Kihoztak egy csomó pár másodperces tv-spotot is. A legtöbbnek ugyan nincs sok köze a sorozathoz, de legalább véresek és polgárpukkasztóak.

Roger Corman zseniális Death Race-filmjei juthatnak az eszünkbe, de míg azok trash-be csomagolt szatírák, addig ez egyszerűen csak egy önfeledt, vérben tocsogós, gátlástalan marhulásnak tűnik. Bemutató június 14-én.