Eszelősen jó trailert kapott a Westworld és a Stranger Things

És az új Star Trek sorozat is. Íme a Comic Con legfontosabb tévés hírei.

A hétvégén tartották meg San Diegoban a világ legnagyobb geek dzsemboriját, a Comic Cont – ami ma már nem is igazán a képregényekről szól, hanem a fél világot izgalomban tartó, új blockbusterekről és tévésorozatokról, amelyeknek ekkora időzítik az előzeteseit a nagy stúdiók.

A személyes kedvencem a hétvégi felhozatalból természetesen a Stranger Things 2. évadának vadonatúj trailere. A tavalyi év egyik egyik legnépszerűbb sorozata Halloween környékére időzítve, október 27-én folytatódik a Netflixen. Már az új előzetes első képkockái is hozzák a hamisítatlan '80-as évek hangulatot: kis főhőseink bringával mennek az arcade játékgépes Mekkába Dragon's Lairt játszani, felcsendül Michael Jackson kultikus Thrillere (szinte már hiányolom a zombitáncot!).

Aztán persze kiderül, hogy a kis Will () nem igazán heverte ki teljesen a negatív világban raboskodva eltöltött időt, sőt, meglát az odaát mocorgó, Lovecraft-novellákba illő óriásszörnyet is! Szerencsére úgy tűnik, a közönségkedvenc Eleven (Millie Bobby Brownnem halt meg, így vele talán le legyőzheti a gyerekcsapat a túlvilági rémeket.

A Westworld 2018-ra beígért második évada is izgalmasnak ígérkezik – még úgy is, hogy az égvilágon semmi konkrétum nem derül ki belőle... A vadonatúj trailerben bemutatott montázsból legfeljebb csak annyit tudunk összerakni, hogy a sztori továbbra is a virtuális cowboyvilágban fog játszódni, és nem a tavalyi évadfináléban megvillantott szamurájos közegben.

Feltűnt viszont egy igencsak durva szamuráj a Flash októberben elstartoló 4. évadának előzetesében, íme:

Végezetül íme a Netflixen szeptember 25-től elérhető, új Star Trek-sorozat, a Discovery újabb előzetese, ami szintén a  hétvégi Comic Conon debütált.