Ezek voltak az év legjobb tévés alakításai

Legalábbis az egyik legnevesebb amerikai szaklap, a The Hollywood Reporter kritikusai szerint, akik összeállítottak egy TOP10-es listát az idén sugárzott sorozatok legjobb színészi teljesítményeiből.

Kaley Cuoco: A légikísérő (HBO GO)

Az Agymenők sztárjának alakítását az HBO Max fekete komédiába oltott thrillerszériájában mi is szerettük. „A Kaley Cuoco által az Agymenőkben megformált karakternél visszatérő poén volt a sitcomban, hogy szinte mindig a kezéhez van ragadva egy borospohár – a vicces-részeges figura megformálása tehát nem idegen a színésznőtől. Ezúttal azonban nem maradunk meg a súlytalan poénkodás szintjén, s habár Cuocónak sokat segít, hogy most is komédiázhat, az ötödik részben az addigi dramedy mintha kissé drámába fordulna, és a sztár ezen a téren sem marad alul.


A légikísérő előzetesét megtekintve pedig ez nem volt biztosra vehető: talán rosszul volt összevágva, vagy a tolakodó aláfestő zene volt idegesítő, az alapján mindenesetre jó eséllyel lehetett valami irritálóra számítani, ráadásul Cuoco játékát is túlzónak és amatőrnek láttatta.

Erre a sorozat élesben szerencsére már a legelejétől rácáfol, hiszen a színésznő remekül hozza az egyszerre zűrös és szerethető karaktert…”

írta a sorozatról és a sztár alakításáról kritikusunk.

Emma Corrin: A korona (Netflix)

Kedvenc kosztümös sorozatunk legújabb, negyedik évadában Corrin Diana hercegnőt játszotta. S habár a show-t a Margaret Thatcherként elképesztő átlényegülésen átesett Gillian Anderson vitte el, a The Hollywood Reporter kritikusai a fiatal színésznő alakítását emelik ki – ahogy mi is. „Nem lenne azonban igazságos elhallgatni, hogy nemcsak a Thatchert alakító Gillian Anderson brillírozott újoncként a sorozat negyedik évadában, hanem Emma Corrin is, akit Diana walesi hercegné szerepében láthatnak a nézők.


A 24 éves Corrin bámulatosan jól alakítja azt a szende iskoláslány Diana Spencert, aki alig múlt el 20 éves, amikor beházasodott a világ egyik vezető nagyhatalmának uralkodócsaládjába

– hogy aztán a Szívek Királynőjeként olyan kisugárzású, vérbeli hercegné legyen belőle, akinek a koronája fényében még maga a hétpróbás uralkodónő, II. Erzsébet is elhalványul. Corrin és a Netflix stábja szívbemarkoló tökéletességgel, lehengerlő alapossággal és páratlan hitelességgel forgatta újra azokat a fotósok és híradóstábok által alaposan dokumentált eseményeket (például az ausztráliai körútjukat), ahol mindig akkora, már-már őrületbe hajló örömujjongással fogadják a rajongói Dianát, mintha csak a Beatles ötödik tagja lenne!” – olvasható a PORT.hu kritikájában.

Jurnee Smollett: Lovecraft Country (HBO GO)

Az HBO Jordan Peele (Tűnj el!, Mi) és J.J. Abrams (Lost – Eltűntek, Star Wars: Az ébredő Erő) nevével fémjelzett szériája egyszerre izgalmas és ijesztő: egyaránt felidézi az ötvenes évek és a címadó H.P. Lovecraft irodalmi örökségét. A sztori szerint a koreai háborút is megjárt fekete főhős különös üzenetet kap eltűnt apjától, és ennek nyomán a hírhedt Zöld Könyv útmutatásait követve elindul egy küldetésre két barátja társaságában. Az egyik szóban forgó barátot alakítja Jurnee Smollett, aki nemcsak itt kiváló, hanem például a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című szuperhősfilmben, ahol a Fekete Kanárit játszotta. Korábban láthattuk ezenkívül a True Blood – Inni és élni hagyni, a Vásott szülők és a Friday Night Lights – Tiszta szívvel foci című sorozatokban. A Lovecraft Countryról írt kritikánk itt olvasható.


A The Hollywood Reporter ezenkívül az év legjobb színészi alakításait nyújtó sorozatszínészek között említi Nicco Annant a P-Valley-ból, a The Conners teljes szereplőgárdáját, Shira Haast a netflixes A másik útból (ismertebb, eredeti címén az Unorthodoxból), Ethan Hawke-ot a The Good Lord Birdből. Paul Mescalt a Normális emberekből (ez a széria nálunk az HBO GO-n streamelhető), Issa Rae-t és Yvonne Orjit a Bizonytalanból (szintén HBO GO) és Tracey Ullmant a Mrs. Americából (nálunk szintén HBO GO; kritika itt).


(via The Hollywood Reporter)