Ezek voltak kedvenc sorozataink legrosszabb epizódjai, 2. rész

Múltkori cikkünk után találtunk még jó pár részt, hiszen sok kedvenc sorozatunk van, és bizony gyakran megbicsaklik a forgatókönyvírók billentyűzete. X-akták-, Maffiózók- és Lost-rajongók, készüljetek!

X-akták: Az átok (3. évad/18. epizód)

Az eredeti címén Teso dos Bichos című rész az egyik legnépszerűtlenebb epizódja a sci-fi sorozatnak, és a kritikusok is utálták („rettenetes mélypontja a televíziózásnak” – írta egyikük). Az átok arról szól, hogy egy ősi ecuadori sírból egy bostoni múzeumba szállítanak egy urnát, ami rejtélyes haláleseteket von maga után.

Ez eddig nem hangzik olyan veszélyesen, de a cselekmény csúcspontján elvadult macskák hordája támadja meg Muldert és Scullyt, ami egyszerre nevetséges és gagyi (lentebb a saját szemünkkel is láthatjuk).

Még maga az epizód rendezője is érezte, mennyire kínos az, amit lerakott az asztalra, és ő maga is „totális katasztrófának” nevezte a részt. Együttérzése és bocsánatkérése jeléül később „Teso dos Bichos-túlélő” feliratú pólókat csináltatott a stábtagoknak és a színészeknek. Szóval legalább humorérzéke van!



Az ítélet: család – Saving for Arraignment Day (5. évad/14. epizód)

Ennek a vicces áldokumentumfilmes sitcomnak az utolsó évadban sajnos nagyon sok epizódja volt mélyrepülés a korábbiakhoz képest, de a mélypontot egyértelműen ez a rész jelentette. Egy újabb tárgyalótermi szekvencia, egy újabb túlbonyolított cselekmény, amit követni is nehéz volt – és súlyos humorhiány. Ha valamire, akkor arra biztosan soha nem számítottak a rajongók, hogy az ötödik évad végére

teljesen kikopik kedvenc sorozatukból az a szarkazmus és irónia,

ami miatt annak idején megszerették.

Forrás: Comedy Central

 

A Simpson család: Lisa Gaga (23. évad/22. epizód)

Bizony, még minden idők egyik legjobb animációs sorozata is hanyatlani kezdett egy idő (egészen pontosan a tizedik évad) után, és erre nagyon jó példa ez a rész. A Lisa Gaga (eredeti címén Lisa Goes Gaga) arról szól, hogy Lady Gaga Springfieldbe utazik, hogy felvidítsa Lisát, mivel a lány mély depresszióba esik attól, hogy csúfolják az iskolában. Már ez önmagában rendkívül karakteridegen a tinédzserként is karakán feminista hősnek számító Lisától. És ha hozzávesszük, hogy

az egész epizód sokkal inkább egy hatalmas Lady Gaga-promónak tűnik, mint egy Simpson család-epizódnak, látatlanban is érthetővé válik, miért utálják olyan sokan a Lisa Gagát.



Az elnök emberei: A szóvivő napja (5. évad/18. epizód)

Az elnök emberei forgatókönyvírói csak ritkán hibáztak, ebben a részben azonban jó alaposan elkanyarodtak a bevált formulától, és úgy döntöttek, az Allison Janney által alakított szóvivőnek, CJ-nek szentelnek egy egész epizódot – méghozzá olyan formában, hogy hősünket egész nap egy tévéstáb követi, és mi is megyünk velük.

Ez a „légy-a-falon” megfigyelői pozíció azonban egyáltalán nem bizonyult jó ötletnek, az pedig kifejezetten kínos volt, hogy a nő kalandjai közé olyan bejátszásokat kevertek, amelyekben valódi szóvivőket láthattunk a Fehér Ház elmúlt éveiből.

A valóság és a fikció vegyítése kaotikussá tette a művet, és a nézőket is alaposan összezavarta.

Forrás: RTL Klub

 

Maffiózók: Christopher (4. évad/3. epizód)

Nézzünk szembe a ténnyel: a Maffiózóknak nincsenek igazán rossz részei! Ezt az egyet azonban mégis belevettük az összeállításba, mivel ezzel kapcsolatban vannak a rajongóknak a leginkább vegyes érzelmei. A Christopher című epizódban Silviót láthatjuk, ahogy dulakodni kezd egy csoport tüntetővel, akik a Kolumbusz-napi felvonuláson tiltakoznak. Olasz amerikaiként ugyanis a férfi úgy érzi, az őslakos indiánok (amúgy teljesen jogos) tüntetése sérti az érzéseit. És annak ellenére, hogy a problémafelvetés, az identitáspolitikát és a különböző kisebbségek kapcsolatát érintő kérdés nem volt rossz ötlet,

egy ilyen komplex témát nem egyetlen epizódban kellett volna összecsapni – így ugyanis kicsit zavaros és (ami sokkal rosszabb) sértő volt a kisebbségekre nézve.



Lost – Eltűntek: Tűz és víz (2. évad/12. epizód)

Habár a legtöbb Lost-rajongó számára egyértelműen a széria 3. évadának 9., Idegen az ismeretlenben című része jelentette a mélypontot (az, amelyiknek a flashback-jelenetei Jack tetoválásairól szólnak), azért ne feledkezzünk meg a Tűz és vízről sem, amely szintén a sorozat leggyengébb órái közé tartozik! Az alkotók azt részletezték, milyen megszállottan próbálja „megmenteni” Charlie Claire csecsemőjét. Magának a cselekményszálnak persze van értelme, mert kiválóan jeleníti meg a figura konflikusát a tábor összes többi lakójával. Az a jelenet azonban, amelyben a szokás szerint kimért Locke

brutálisan megveri a srácot,

annyira karakteridegen, hogy nehéz elképzelni, mi járhatott az epizód íróinak a fejében.



Mad Men – Reklámőrültek: Új Amszterdam (1. évad/4. epizód)

Habár a Mad Mennek ebben a részében is vannak kiemelkedő pillanatok (például Don és Pete izgalmas egymásnak feszülése a végén), az alkotók túl sok időt szántak annak ábrázolására, ahogy Betty a fura gyerekre, Glenre felügyel. A nőt új barátnője/felkaroltja, Helen Bishop kéri meg, hogy vigyázzon a gyerekeire, a bébiszittelés azonban bizarr fordulatot vesz, amikor a 9–10 év körüli fiú szándékosan rányit a nőre a vécén. Később a srác kér egy hajtincset Bettytől, ő pedig meglepő módon enged a kérésnek. Az érett nő és a különc kisfiú duójának szálát a forgatókönyvírók a széria későbbi részeiben is többször felmelegítik, de egyszer sem lehet érteni, hogy mégis mi értelme van a dolognak, és mire megy ki a játék.

Forrás: Magyar Televízió



(via Independent)

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!