Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A forradalom előestéjén nézzük erősen a tévét!

Holtodiglan - Filmcafe, március 14. csütörtök, 20h

Nick (Ben Affleck) és Amy (Rosamund Pike) ötödik házassági évfordulójukra készülnek. Viszont az ünnepi nap reggelén, Amy nyomtalanul eltűnik. Nick a rendőrséghez fordul, akik azonnal el is kezdik a nyomozást az ügyben. Ami során egyre több nyom utal arra, hogy a látszólag boldog pár élete számos sötét titkot rejt. A nyomozás előrehaladtával szinte mindenki arra gyanakszik, hogy Nick nem is olyan ártatlan, mint amilyennek beállítja magát. Számos hazugságon érik és a helyzethez képest, eléggé furcsán viselkedik. Amivel még inkább magára tereli a rendőrség és a média figyelmét.

 

A halál 50 órája - AMC, március 14. csütörtök, 20h

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyiüket behajózzák _ hazafelé. Kiley ezredes az egyetlen, aki német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak.

 

A specialista - Viasat3, március 14. csütörtök, 21h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharon Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quick-et (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.

 

Alien: Covenant - Moziverzum, március 14. csütörtök, 21h

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes _ egyetlen lakója a szintetikus David, a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

 

Prédára várva - Viasat Film, március 14. csütörtök, 21h

Lillian nemrég tért vissza a Pacific Northwest vidékén lévő szülővárosába. A fiatal nőt hamarosan zaklatni kezdi egy Blackway nevű ember. Az egykori zsaruból lett bűnöző rettegésben tartja a fakitermelésből élő közösséget. A helyi lakosok elfordulnak Lilliantól, a seriff azt tanácsolja neki, hogy hagyja el a várost. Ám ő marad, és a volt favágóhoz, Lesterhez és a barátjához, Nate-hez fordul segítségért. A két férfi elég bátor ahhoz, vagy inkább őrült, hogy vele tartsanak Blackway ellen.

 

Good Will Hunting - Paramount Network, március 14. csütörtök, 21h

Amerika egyik legjobb egyetemének legbrilliánsabb elméje nem egy diák, hanem a fiú, aki az iskola folyosóit takarítja. Will Hunting egy eszes, munkásréteg-beli zseni, aki azonban megbukik az élet iskolájában. Will a megengedhetőnél többször nézett már szembe a törvénnyel, és most az utolsó esélyt egy pszichológus tanár jelentheti számára. A professzor az egyedüli ember Will élete során, aki közel tud férkőzni hozzá. Miután Will rákényszerül arra, hogy szembenézzen múltjával, rájön, hogy ő maga az egyedüli akadály, ami visszarántja őt.

 

Az elnök végveszélyben - Film+, március 14. csütörtök, 21h

John Cale (Channing Tatum), a fővárosi rendőr megpályázza álmai állását a Titkosszolgálatnál, de James Sawyer elnök (Jamie Foxx) védelmére nem tartják alkalmasnak. Cale nem akar szégyent vallani a kislánya előtt a hírrel, ezért elviszi egy túrára a Fehér Házba. Épp abban az időpontban turistáskodnak, amikor a komplexumot megtámadja és elfoglalja egy erősen felfegyverzett félkatonai csoport. Most, hogy a nemzet kormánya a káosz szélén áll és az idő fogytán van, Cale-en múlik a kislánya és az elnök élete, az ország megmentése.

 

Titkok könyvtára - A Szent Lándzsa küldetés - Film Mánia, március 14. csütörtök, 21h

Nem gyakran fordul elő, hogy a világ megmentése könyvtárosok kezébe kerüljön, de most pontosan ez történik Flynn Carsennel. A könyvmoly fiatalember egy könyvtárban kap állást, ám hamar kiderül, hogy nem akármilyen feladatot bíztak rá. A könyvtár raktárában őrzik az emberiség legféltettebb kincseit, többek között az Excaliburt, Pandora szelencéjét, s a Frigyládát _ a legnagyobb titokban, távol a gonosz erőktől. Egy nap azonban ellopják a Szent Lándzsát, és a szelíd könyvtárosból igazi akcióhős lesz, aki a fél világot átkutatja a felbecsülhetetlen értékű műkincsért.

 

Eldorádó - Magyar Mozi TV, március 14. csütörtök, 21.10h

Monori a Teleki téri piac királya. A háború utáni néhány év az ő ideje: ad-vesz árut és embert, mikor mire van szükség. Így veszi meg az unokáját is a link vejétől. A fordulat éve azonban a piacon is érezteti hatását.

 

Nappali őrség - Film Mánia, március 14. csütörtök, 22.45h

A Fény és a Sötétség határát a természetfeletti képességekkel megáldott Nappali őrség ügynökei védik. Az ősi jóslat szerint egy nap eljön valaki, aki hatalmasabb mindenkinél és eldönti a Fény és a Sötétség közötti küzdelmet. A sors iróniája, hogy az őrség egyik tisztjének, Antonnak (Konsztantyin Jurjevics Habenszkij) a fia a kiválasztott. Amikor a fiú hátat fordít a Fény birodalmának és csatlakozik a Sötétség seregeihez, úgy tűnik, nem lesz, aki megállítsa a vámpírok, boszorkányok, alakváltók invázióját. A Fény emberei a kezdő Szvetlanában (Marija Mihajlovna Porosina) bíznak, akiből nagy hatalmú varázslónő lehet, ha meg tudják védeni.

 

Bőrnyakúak - Filmcafe, március 14. csütörtök, 22.50h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.

 

Abraham Lincoln, a vámpírvadász - Mozi+, március 14. csütörtök, 23h

Abraham Lincoln az amerikai történelem kiemelkedő alakja, az Egyesült Államok 16. elnöke. Mindenki hallott az államfői erényeiről, kiemelkedő tetteiről, ám van egy kevésbé ismert oldala. A jövendőbeli elnök kilencéves volt, amikor elveszítette az édesanyját. Amikor pedig rájön, hogy egy vámpír ölte meg, bosszút esküdik a vérszívók ellen. Találkozik Henry-vel, a nagyvilági férfival, aki rádöbbenti, hogy nem egyszerűen személyes bosszúról van szó, neki küldetése van. A segítségével így aztán a legnagyobb vámpírvadász lesz...

 

Fűrész II. - AMC, március 14. csütörtök, 23.05h

Jigsaw, a sorozatgyilkos ismét lecsapott. Ezúttal nyolc fiatalt csalt kelepcébe egy régi óvóhelyen. Ebből a csapdákkal teli helyről kellene megtalálniuk a kijáratot, még mielőtt a lassan beáramló mérgező gáz végezne velük. Jigsaw pedig szokásához híven kamerákon keresztül élvezi az életre-halálra menő előadást. Amikor felfedezik az áldozatot, aki egyértelműen magán viseli Jigsaw keze nyomát, Eric Mathews detektív (Donnie Wahlberg) nyomozásba kezd és kis erőfeszítéssel le is tartóztatja Jigsaw-t. De a letartóztatás is csak apró mozzanat Jigsaw gyalázatos tervében _ itt az idő, hogy Mathews is csatlakozzon a játékhoz.

 

Beépülve: Az Escobar ügy - Moziverzum, március 14. csütörtök, 23.30h

A 80-as évek virágzó drogbizniszében Robert Musella alvilági pénzek tisztára mosásával szerez magának hírnevet a nemzetközi drogbárók és a fehérgalléros bankárok körében egyaránt. Azt azonban senki sem sejti, hogy a Musella álnév mögött az amerikai vámhivatal beépített ügynöke, Robert Mazur áll. Az erőszak és a korrupció világával egyre szorosabb bizalmi viszonyba kerülő nyomozó életét kockára téve próbálja lekapcsolni a világ legnagyobb drogkartelljeinek hálózatát...

 

Élősködők - Paramount Network, március 14. csütörtök, 23.50h

Kapzsiság és osztályellenesség veszélyezteti az újonnan alakult szimbiotikus kapcsolatot a gazdag Park család és a nélkülöző Kim klán között.