Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ezeket a filmeket nézheted meg, mielőtt beüt a hosszú hétvége!

Red 2. - Film+, március 28. csütörtök, 21h

Frank Mosesnak (Bruce Willis), a visszavonult titkos ügynöknek rég nem törték be az arcát, de ez nem várat sokat magára. Az FBI előveszi egy rég elfeledett üggyel kapcsolatban, ám mielőtt kivallatnák, Franket megszöktetik. Marvin (John Malkovich) és Sarah (Mary Louise Parker) a fél világon átrepítik, hogy együttesen kiderítsék, miért akarják őket eltenni láb alól. A terroristákkal és bérgyilkosokkal körbezárt csapat egyetlen reménye Victoria (Helen Mirren), aki segít a túlélésben, és remek terve van a világ megmentésére.

 

Kobra - AMC, március 28. csütörtök, 21h

Az igazi neve Cobretti. De azoknak, akik ismerik és azoknak, akik azt kívánják, bárcsak ne ismernék, ő egyszerűen csak Kobra. Ha a bűn betegség, Kobra a legjobb gyógyszer ellene. Kobra a nagyváros utcáin edződött specialista: azokra az ügyekre szakosodott, amelyekről a többiek azt állítják, hogy lehetetlen őket megoldani és vagy nem merik, vagy nem akarják leleplezni az igazi tettest. Kobra neve hallatán hideg rázza még a legagyafúrtabb bűnözőt is, hiszen szokatlan, eredeti módszerei, elszántsága, célratörése még saját kollégáit is gyakran őrületbe kergeti. De most, amikor elszabadult a bűn a nagyvárosban, a rendőrség Kobrát küldi az ártatlan áldozatokat sorozatban gyilkoló, bestiálisan kegyetlen ismeretlen bűnöző nyomába. De vajon ez a gyilkos egyedül hajtja végre tetteit, vagy mások is beleártották magukat az ügybe?

 

Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - Viasat Film, március 28. csütörtök, 21h

Eddie Hawkins, a Hudson Hawk néven közismert tolvajkirály tízévi börtönbüntetése letöltése után úgy dönt, végleg szakít a múltjával. A multimilliomos Mayflower házaspár azonban igyekszik megakadályozni a tisztes visszavonulást, mert szükségük van egy profira, hogy megszerezzen számukra három páratlan műkincset. Hawk kénytelen elvállalni a megbízatást, mert megfenyegetik, hogy ha nemet mond, meggyilkolják a legjobb barátját. Elindul tehát kalandos útjára, miközben mit sem sejt arról, hogy a keresett kincsek nem pusztán művészettörténeti szempontból jelentősek. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Hawk találkozik a misztikus szépségű Anna Baraglival, akinek egyszerűen nem tud ellenállni.

 

Holtodiglan - Paramount Network, március 28. csütörtök, 21h

Az ötödik házassági évfordulójukkor Nick Dunne bejelenti, hogy gyönyörű felesége eltünt. A rendőrség és a média nyomása alatt Nick szemszögéből megismerhetjük, hogy egy szerencsésnek tűnő házasság hogyan omlott össze.

 

Pánikszoba - Filmcafe, március 28. csütörtök, 21h

A frissen elvált Meg Altman (Jodie Foster) és kislánya, Sarah (Kristen Stewart) egy hatalmas, négyszintes New York-i lakásba költözik. Az ingatlannak van egy titkos, használaton kívüli helyisége, egy pánikszoba, amelyet vasbeton falak és páncélajtó véd, továbbá fel van szerelve minden, a túléléshez szükséges eszközzel. A ház korábbi lakója, azért építette, hogy betörők ellen menedékül szolgáljon. Az elhagyatott, biztonságosnak vélt szoba hamarosan jó szolgálatot tesz a háziaknak, amikor egy éjjel három férfi tör be a házba.

 

A titkok könyvtára 3. - A Júdás-kehely átka - Film Mánia, március 28. csütörtök, 21h

Flynn Carsen ezúttal most egy árverésen szeretne mindenáron megszerezni egy vázát, mivel pontosan tudja, hogy a mindent arannyá változtató bölcsek kövét rejti. Katie, a történész barátnője azonban ezt nem veszi jó néven, ezért elhagyja Flynnt. Az események persze nagyon megviselik őt, ezért Charlene szabadságra küldi. Flynn ekkor furcsa álmot lát, s egy lány hívogatja magához, melynek hatására New Orleansba utazik. Ott találkozik Simone-nal, az álombéli lánnyal, aki egy újabb feladatot bíz a könyvtárosra. A következő küldetése így hát a Júdás kehely felkutatása és a vámpírőserő feltámadásának megakadályozása.

 

Elveszett jelentés - M5, március 28. csütörtök, 21.10h

Bob és Charlotte amerikaiak, s mindketten éppen egy számukra teljesen idegen kultúra világában: Tokióban tartózkodnak. Bob jobb napokat is látott filmsztár, aki egy whisky-reklám forgatására érkezett a városba. Bár nem túl magasröptű, de testre szabott feladat a számára, hiszen amúgy is szívesen és sokat fogyaszt a reklámozott nedűből. Charlotte megszállottan munkamániás fényképész férjét kísérve érkezett ide, s most napokra magára hagyva lődörög a szálloda környékén. Az álmatlanság egymás mellé sodorja a két elveszett embert, s a véletlen találkozásból meglepő, titokzatos barátság szövődik a középkorú filmszínész és a hamvasan fiatal lány között. Együtt keresnek választ a vadidegen nyelv és környezet foglyaiként kiürült életük kérdéseire. A film 2004-ben elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díját, és három további Oscar-jelölés mellett besöpört három Golden Globe díjat is.

 

West Side Story - SuperTV2, március 28. csütörtök, 21.45h

A legendás filmrendező, Steven Spielberg producer és rendező, a forgatókönyvíró és drámaíró Tony Kushner forgatókönyve alapján készült WEST SIDE STORY a szenvedélyes rivalizálás és a fiatalok szerelmének klasszikus történetét meséli el 1957-ben New Yorkban. Egy teljesen új generáció élheti át a szeretett musical újragondolását. Tony és María megismerkednek, egymásba szeretnek, de a hozzájuk közel állók lebeszélik őket a kapcsolatról. Ahogy a faji és territoriális feszültségek elmérgesednek a rivális bandák között, olyan események bontakoznak ki, amelyek veszélyeztetik a fiatal szerelmesek boldogságát.

 

Fűrész IV. - AMC, március 28. csütörtök, 22.30h

Jigsaw, minden idők legőrültebb és legötletesebb sorozatgyilkosa és tanítványa, Amanda halott. A sokat tapasztalt Hoffman felügyelőt bízzák meg a két gyilkos halálával kapcsolatos vizsgálattal. Két viharedzett FBI szakember is érkezik az eddig rettegésben tartott városba, Strahm ügynök és Perez ügynök Hoffman felügyelő munkáját segíti, együtt vizsgálják át Jigsaw földi maradványait. Minden jel arra mutat, hogy bár Jigsaw halott, valaki gondoskodik arról, hogy ördögi találmányai tovább szedjék az áldozatokat. Amikor az egyik rendőrt elrabolják, már semmi kétség nem lehet afelől, hogy Jigsaw vérfagyasztóan zseniális játéka újra működésbe lépett. Az eddigieknél is kegyetlenebb kínzásokat kell átélnie mindazoknak, akik besétálnak Jigsaw csapdájába.

 

Boudica, a háború Istennője - Film Mánia, március 28. csütörtök, 22.45h

A Kr. u. 60-ban játszódó eseményeken alapuló történetben Boudicát, a kelta hősnőt láthatjuk, aki férjével, Prasutagusszal az icenusok felett uralkodik. Amikor Prasutagust a római katonák megölik, a királyság férfi örökös nélkül marad, így a rómaiak elfoglalják területeit és kifosztják a palotát. Az őrület határára sodródott, és férje halálát megbosszulni kész Boudica maga mögé állítja a régió törzseit, és hősies háborút vív a hatalmas Római Birodalommal szemben.

 

Coming out - Viasat3, március 28. csütörtök, 22.50h

Erik az egyik legismertebb magyar homoszexuális személyiség, rádiós műsorvezető. Nyíltan vállalja másságát, és küzd a homoszexuálisok jogaiért egy olyan országban, ahol mindig is háttérbe volt szorítva ez a kérdés. Az elmúlt öt évben Erik boldog párkapcsolatban élt a kedvesével, Balázzsal, és most arra készül, hogy összeházasodnak. Egy balesetet következében azonban szokatlan változást észlel magán: vonzódni kezd a kezelőorvosához, a doktornőhöz, aki elgázolta. A kórházból kikerülve zavarodottsága fokozódik.

 

A texasi láncfűrészes: Az örökség - Filmcafe, március 28. csütörtök, 23.05h

Miután a városiak ráébredtek, hogy a Sawyer-ék felelősek a környéken történt mészárlásokért, a felbőszült csőcselék porig égette a Sawyer házat, és megölte a család minden egyes tagját. Legalábbis azt hitték, hogy mindenkivel végeztek. Évtizedekkel később egy fiatal nő, Heather örököl egy texasi birtokot a rajta álló kastéllyal, és úgy dönt, hogy barátaival alaposan megszemléli örökségét. Az alagsorban azonban elképzelhetetlen dolgok várnak rá.

 

Szemekbe zárt titkok - Viasat Film, március 28. csütörtök, 23.05h

Egy összetartó FBI csapat darabjaira hullik, amikor egyikük lányát brutális módon meggyilkolják. Ám 13 évvel a gyilkosság után olyan nyomra bukkannak, amely talán segít felgöngyölíteni az ügyet. Azonban egyikük sincs felkészülve a sokkoló titokra, amely átszövi a múltat és a jelent.

 

Ítéletnap - Mozi+, március 28. csütörtök, 23.20h

Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett exzsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titkozatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a sátán, hatalma emberi ésszel felfoghatatlan, célja pedig ugyanolyan egyszerű, mint amennyire végzetes. Hamarosan kiderül alattomos célja: a fiatal és ártatlan Christine-t (Robin Tunney) szemelte ki, hogy az antikrisztust világrahozza, s a gyermek születésével kezdetét vegye az apokalipszis.

 

Vérmesék - Film+, március 28. csütörtök, 23.25h

A hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred (Robert De Niro), a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. Húsz millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt (Tommy Lee Jones) kapja a feladatot, hogy Franciaországba telepítse és védelmezze Franket, feleségét, Maggie-t (Michelle Pfeiffer), két gyerekét Belle-t (Dianna Agron) és Warrent (John D'Leo).