Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Közeledik a hétvége, gyorsíts rá tévézéssel!

Megtört város - Film4, augusztus 8. csütörtök, 20h

Az exzsaru Billy Taggart magándetektívként dolgozik. Egy nap a polgármester Hostetler hívja, lehetőséget kínál számára, hogy visszakapja jelvényét. A férfi szerint a nejének viszonya van valakivel, és ez csökkentheti az újraválasztási esélyeit. Megkéri Billyt, járjon utána a dolognak. Miközben az exzsaru egyre mélyebbre ássa magát az ügybe, rájön, hogy többről van szó, mint házasságtörési botrányról. Ráadásul a polgármester csak felhasználta, és csőbe húzta őt. Billy nem hagyja annyiban a dolgot.

 

Artúr király - Film+, augusztus 8. csütörtök, 21h

Artúr (Clive Owen), a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha Róma elveszik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, aki betölti az űrt. Valakire, aki nemcsak a szászok fenyegető támadásától védi meg az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Artúrnak Merlin (Stephen Dillane), a brit csapatok vezetője segítségével, valamint a gyönyörű és bátor Guinevrával (Keira Knightley) az oldalán kell megtalálnia az erőt önmagában, hogy elfordítsa a történelem kerekét.

 

Kolibri kód - RTL HÁROM, augusztus 8. csütörtök, 21h

Joey Jones (Jason Statham), a különleges egység volt katonája hajléktalanként tengődik, miután a katonai bíróság bűnösnek ítélte. Egy éjjel bemenekül egy luxuslakásba, amiről kiderül, hogy üresen fog állni három hónapig. Talál kocsikulcsot és hitelkártyát, ami csak arra vár, hogy az övé legyen. Joey azonban adakozásra használja fel ezt a lehetőséget. Rövid időn belül a kínai gengszterfőnök sofőrje és végrehajtója lesz, ahol aztán magánakcióba kezd.

 

Sötét hullám - Mozi+, augusztus 8. csütörtök, 21h

Kate cápakutató, akinek azóta nem megy jól a vállalkozása, hogy egy cápatámadásban meghalt a felügyelete alatt álló egyik búvártársa. Az egykor "cápa-suttogónak" nevezett Kate-et kísérti a támadás emléke, és képtelen visszatérni a vízbe. Mivel a számlák egyre csak gyűlnek, és a bank hamarosan elárverezi Kate hajóját, Kate volt barátja, Jeff egy jövedelmező lehetőséget kínál neki, hogy egy izgalmakat kereső milliomos üzletembert vezessen egy veszélyes cápás merülésre _ a ketrecen kívül. Önbizalomhiányával és félelmével megküzdve Kate elfogadja az ajánlatot, és elindul a világ leghalálosabb táplálkozóhelye, a Shark Alley felé.

 

Fantomas - DUNA Televízió, augusztus 8. csütörtök, 21.10h

Fantomas, az arctalan, vagy inkább ezerarcú mesterbűnöző egy tökéletesen végrehajtott ékszerlopás helyszínén hagyja a névjegyét, Juve felügyelő (Louis de Funes) azonban kétségbe vonja, hogy létezik a titokzatos gazember, és egy tévényilatkozatban ennek hangot is ad. A nyilvánosság azonban felkapja a sztorit, és a nagy érdeklődés hullámait meglovagolva egy újságíró, bizonyos Fandor (Jean Marais) hamis interjút is készít a fantombűnözővel. Fantomas azonban nem nézi jó szemmel az álinterjút, ezért elrabolja Fandort.

 

A vörös ügynök - M5, augusztus 8. csütörtök, 21.10h

A festői angol faluban élő idős hölgy, Joan ajtajában egy nap megjelennek a belügyminisztérium munkatársai, és hazaárulással vádolják meg az asszonyt. A kihallgatása során visszaemlékszik egyetemi éveire a harmincas évek Cambridge-ében: viharos szerelmeinél csak az atombomba kifejlesztésében való részvétele volt izgalmasabb. Több mint egy fél évszázaddal ezután, napjainkban derül csak ki, hogy a titkos egyetemi laboratóriumból valaki információt juttatott el a Szovjetunió kémeinek: vajon olyan ártatlan-e a szelíd nyugdíjas könyvtárosnő, mint amilyennek tűnik? Joan fia, a menő ügyvéd vajon elvállalja-e anyja védelmét vagy ellene fordul? Az életrajzi filmdráma megtörtént események nyomán készült.

 

A nyolcadik utas: a Halál - Moziverzum, augusztus 8. csütörtök, 21.20h

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény és rátapad Kane arcára, aki teljesen megbénul. Miután Kane visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley azonban nem törődik bele a halálba...

 

A Védelmező - AMC, augusztus 8. csütörtök, 22h

Robert McCall maga mögött hagyva a rejtélyes múltját, gondtalanul élvezi az új, békés életét. Az egykori kommandós megrendezte a halálát, hogy visszavonulhasson. Találkozik azonban Terivel, a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak. McCall nem tudja tétlenül nézni mindezt, és újra aktivizálja magát, hogy segítsen neki. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és a törvény helyett igazságot szolgáltat számukra. Ha nincs kihez fordulni, McCall, a Védelmező segít.

 

Sakáltanya - SuperTV2, augusztus 8. csütörtök, 22.30h

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, melyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

 

Farkasember - Filmcafe, augusztus 8. csütörtök, 22.40h

Lawrence Talbot tragikus körülmények között veszítette el az anyját. Hatására hátat fordított a szülői háznak, és évtizedeken át próbálta elfelejteni a történteket. Egy nap felkeresi őt a fivére menyasszonya. Gwen arra kéri, segítsen neki megtalálni eltűnt szerelmét. Nehéz szívvel bár, de Lawrence visszatér Blackmoorba. Megtudja, hogy a környéken egy vérszomjas szörny garázdálkodik, ami után már a Scotland Yard is nyomoz. Miközben próbálja kideríteni az igazságot, tudomást szerez az ősi átokról, miszerint akit a szörny megharap, teliholdkor vérfarkassá változik.

 

Anakonda 2.: A véres orchidea - Film Mánia, augusztus 8. csütörtök, 22.50h

Tudományos expedíció indul a borneói dzsungelbe, a világ azon kevés tájainak egyikére, melyet a fehér ember még nem hódított meg. Az egyik gyógyszergyártó nagyvállalat vezetése korábbi híradások és legendák alapján úgy sejti, hogy arrafelé nő a ritka és különleges fekete orchidea, melynek virágából új gyógyszerek hatóanyaga nyerhető ki. Az expedíció sikerrel jár, a dzsungelben a kutatók rátalálnak ugyan a keresett növényre, de hamarosan rá kell jönniük, nem ők az elsők. A fekete orchidea az anakondák tápláléka. És ezek a kígyók hatalmasra nőnek, elpusztíthatatlanok és nagyon veszélyesek.

 

Az utolsó erőd - Viasat Film, augusztus 8. csütörtök, 22.55h

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel. Mivel a kitörés ebből az Erődből lehetetlen, Irwin más módszerhez folyamodik. Meg akarja törni Winter hatalmát, és át akarja venni az irányítást az Erőd felett. Ehhez azonban a saját pártjára kell állítania a többi elítéltet, el kell hitetnie velük, hogy bár most fegyencek, azért még nem szűntek meg katonának lenni. Először a lelkekkel kell csatát vívnia, hogy aztán belefoghasson a totális háborúba.

 

Volt egyszer egy... Hollywood - Film+, augusztus 8. csütörtök, 23.40h

Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), az egykor népszerű, hollywoodi sorozatszínész nagy álma, hogy mozifilmes sztár legyen, egyre távolodik. Hiába költözik a híres rendező, Roman Polanski és Sharon Tate (Margot Robbie) szomszédságába, úgy tűnik, semmi sincs, ami a lejtőn megállíthatná. Ebben a fázisban már a barátok is felszívódtak, egyedül dublőre, a végsőkig hűséges Booth (Brad Pitt) tart ki mellette, és Marvin Schwarz producer (Al Pacino), aki arra biztatja, hogy vállaljon szerepet egy olcsó spagetti westernben. Ám mielőtt megvalósulna a hollywoodi álom, megjelenik Charles Manson és hippi bandája.

 

Vörös veréb - Mozi+, augusztus 8. csütörtök, 23.40h

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak... Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

 

Tizenkét dühös ember - Moziverzum, augusztus 8. csütörtök, 23.50h

A tizenkét esküdtnek, egy látszólag sima gyilkossági ügyben kell ítéletet hoznia. A vádlott bűnösségét annyi tökéletesen egybevágó tény bizonyítja, hogy az egyik esküdtben felmerül a gyanú: a dolog túlságosan is egyszerű, és nem ártana alaposabban megbeszélni a tárgyalóteremben hallottakat. Kezdetben tizenegyen vannak egy ellen, ám a helyzet fokozatosan változni kezd, és percek múlva már lényegében nem is a gyilkosságról, hanem a jelenlévőkben bujkáló előítéletekről, félelmekről, rejtegetni kívánt gyöngeségeikről, vagyis magukról az esküdtekről szól a vita.