Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Átlendültünk a hét közepén, jutalomtévézés!

Egy erkölcsös éjszaka - Direct One, augusztus 15. csütörtök, 19.55h

A századfordulós vidéki városban Kelepei (Cserhalmi György), a bohém diák egy nap úgy dönt, nyomorúságos bérelt szobája helyett beköltözik a bordélyházba. E lépését a madám (Psota Irén) is, a lányok is lelkesen támogatják. Az ötlet egészen addig jónak tűnik, míg egyszer csak fel nem bukkan a mit sem sejtő mama (Makay Margit)… Hunyady Sándor novellájából Örkény István és Bacsó Péter írtak forgatókönyvet, amelyből Makk Károly rendezett parádés alakításokban bővelkedő filmet.

 

Fantomas visszatér - DUNA Televízió, augusztus 15. csütörtök, 20.45h

Fantomas, az utolérhetetlen szuperbűnöző egy híres tudóst rabol el, hogy egy minden korábbinál hatásosabb fegyver előállítására kényszerítse. Célja, hogy a fegyveres sakkban tartsa az egész világot! Fantomas egy másik tudós, Lefevre professzor elrablását is tervezi, de a tervről Fandor, az újságíró (Jean Marais) is tudomást szerez, és elhatározza, hogy csapdát állít Fantomasnak. Lefevre professzornak adja ki magát, azt remélve, hogy Fantomas majd őt rabolja el. Az ötlet ígéretesnek tűnik, jól is alakulnak a dolgok egészen addig, amíg fel nem bukkan ismét Juve felügyelő (Louis de Funes).

 

Golyózápor - Mozi+, augusztus 15. csütörtök, 21h

Egy titokzatos férfi, aki Mr. Smith-nek nevezi magát, és virtuóz módon bánik a pisztollyal, belekeveredik egy vajúdó nő körüli utcai lövöldözésbe. Az újszülöttet megvédi a támadóktól, ám az anyját már nem tudja megmenteni. Hamarosan kiderül, hogy a gyilkosok nem az anyára, hanem a gyerekre vadásztak. Attól kezdve a férfi nem szabadul, és kénytelen megvédeni a csecsemőt, aki rá is szorul a fegyveres támogatásra, ugyanis egy elszánt bűnöző mindenáron el akarja őt pusztítani. Mr. Smith és a segítségére siető prostituált minden erejükkel próbálják elrejteni a babát, a legkülönfélébb helyzetekbe keveredve. A város egyre bizarrabb és félelmetesebb részeire jutnak el, miközben hadseregnyi zsoldos lohol a nyomukban.

 

Mátrix - RTL HÁROM, augusztus 15. csütörtök, 21h

Neót, (Keanu Reeves) a komputer hackert nem érdekli a kérdés. 1999 van, és ő a komputeres adatrablók egyszerű életét éli. Mindaddig, míg Morpheus, a rejtélyes idegen (Laurence Fishburne) rá nem ébreszti, az élete függ tőle, hogy rájöjjön a Mátrix titkára: arra, hogy semmi sem igaz. A világ rég elpusztult, ők a XXIII. században élnek, és a maradék túlélő számára csupán komputerek szimulálnak egy már rég nem létező világot. Neo szembe akar nézni a valósággal. Rajta kívül is vannak néhányan, akik a programon kívül, a komputerek uralta világon túl bujkálnak. Az emberek között viszont a gépek emberformát öltött ügynökei rejtőznek. Mindannyian azt a prófétát keresik, aki a legenda szerint eljön majd, és visszaadja az embereknek a Földet _ és most mindannyian Neóra vadásznak...

 

S.W.A.T. - Különleges kommandó - AMC, augusztus 15. csütörtök, 21h

Brian (Jeremy Renner) és Jim (Colin Farrell) a rendőrség elit osztagának a tagjait egy rosszul sikerült túszmentő akció miatt felfüggesztik. Brian megsértődve távozik, míg Jim inkább vállalja a megalázó lefokozást, csakhogy az egység közelében maradhasson. Az alkalom hamarosan el is jön Hondo őrmester (Samuel L. Jackson) személyében, aki egy újonnan létrehozott egységhez hívja. Alex Montelt (Olivier Martinez), a hírhedt drogbárót közben sittre vágják Los Angelesben. A dörzsölt maffiózó azonban alaposan feladja a leckét a rendőrségnek, amikor hatalmas összeget ajánl fel azoknak, akik kiszabadítják.

 

Con Air - A fegyencjárat - Film+, augusztus 15. csütörtök, 21h

A fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy _ esetleg egy ártatlannal együtt _ eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.

 

A bolygó neve: Halál - Moziverzum, augusztus 15. csütörtök, 21h

Egy roncsvadász csapat talál rá az űrben a Nostromo utolsó túlélőjére, Ripley-re (Sigourney Weaver). Akinek nem csak a szörnyű emlékekkel kell minden éjjel megbirkóznia ébredése után, de el kell fogadnia azt is, hogy 57 évet aludt át az űrben bolyongva. Meghallgatása után a társaság emberei nem veszik komolyan a történetét. Tudván, hogy a Ripley által említett bolygón, az LV-426-on, ahol a tragédia kezdődött 20 éve telepesek élnek. A meghallgatás után nem sokkal azonban, Burke (Paul Reiser) a társaság egyik embere felkeresi Ripley-t egy katonatiszt társaságában és a segítségét kéri. Mert megszakadt a kapcsolat az LV-426-on élő telepesekkel. Azt szeretnék, hogy térjen vissza egy elit katonai osztaggal és legyen a tanácsadójuk. Biztosítják, hogy ez egy egyszerű küldetés lesz és nem eshet baja. Ripley először elutasítja, viszont rövid időn belül meggondolja magát. Úgy dönt, megpróbál szembe nézni rémálmaival és ezek után talán ő is normális életet élhet majd. A küldetés vajon tényleg ennyire egyszerű lesz… ?

 

Wind River - Gyilkos nyomon - Film Mánia, augusztus 15. csütörtök, 21h

Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök érkezik, aki megállapítja, hogy a tinédzser lány gyilkosság áldozata lett. A holttestre rátaláló tapasztalt nyomkövető és az ügynök együtt próbál a bűnügy végére járni, ám a zárkózott, bizalmatlan helyiek nem segítik az ügy felgöngyölítését. Ráadásul az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében a legtöbb gyilkossági ügyet sosem oldják meg, a legtöbb bűnözőt sosem fogják el.

 

Kettős kockázat - Filmcafe, augusztus 15. csütörtök, 21h

Libby Parsonsnak mindene megvan: jóképű, gazdag férje, akit szeret, egy fia, akiért mindketten rajonganak, csodálatos otthona Seattle közelében, és remek barátaik, akikre mindig lehet számítani. Idillikus élete azonban hirtelen rémálommá válik, mikor férje, Nick egy romantikus hétvégi vitorlázás során eltűnik a hajó fedélzetéről, és Libbyt vádolják a meggyilkolásával...

 

Idegenlégió - Viasat Film, augusztus 15. csütörtök, 22.50h

"Simon Murray (Paul Fox) és Pascal Dupont (Tom Hardy) a Francia Idegenlégióba jelentkeznek és hamarosan barátok lesznek. A kiképzést követően éles bevetésen vesznek részt, ahol hamar kiderül, hogy a két férfi teljesen más értékrendet képvisel. Háborúban meggyötört férfiak története a becsületről, reményről és erkölcsről.. mert bármi elől elmenekülhetünk, de saját magunk elől nem.

 

Anakonda 4. - Vérvonal - Film Mánia, augusztus 15. csütörtök, 22.55h

A mutáns óriáskígyók egyik gyilkos ivadéka feléled, és újra támad az Anakonda-sorozat legújabb, akciódús epizódjában. Murdoch (John Rhys-Davies), a haldokló iparmágnás felbérel egy tudóst, hogy a rendkívül ritka és értékes véres orchidea regeneráló hatású nektárjával egy újszülött kígyón kísérletezzen. A hüllő egyetlen éjszaka leforgása alatt akkorára nő, hogy rövid úton végez a doktorral és megszökik a fogságból. Eközben Amanda (Crystal Allen), a szörnyetegekkel való leszámolásra fogadalmat tett gyönyörű hüllőkutató néhány fiatal tudós társaságában szembeszáll Murdoch könyörtelen fegyvereseivel, hogy megszerezze a hőn áhított orchideákat, mielőtt az elpusztíthatatlannak tűnő anakonda mindenkivel végez.

 

Vad vágyak - Filmcafe, augusztus 15. csütörtök, 22.55h

Kelly Van Ryannek (Dennis Richards), a csábító tinilány vágyainak célpontja egy jóképű tanár, Sam Lombardo (Matt Dillon). Amikor Kelly kocsimosás ürügyén Samnél jár, kihasználja az alkalmat. Ám másnap a lány kisírt szemmel azt állítja anyjának (Theresa Russell), hogy tanára megerőszakolta. Néhány nappal később egy másik diáklány, Suzie Toller (Neve Campbell) is erőszakkal vádolja Lombardót. Az ügybe belekeveredik Ray Duquette (Kevin Bacon) nyomozó is, akinek a megjelenésével csak tovább nő a megválaszolatlan kérdések száma, miközben a történet egyre vadabb és forróbb fordulatokat vesz...

 

Sokkal több mint testőr 2. - Mozi+, augusztus 15. csütörtök, 22.55h

A világ leghalálosabb párja _ a testőr Michael Bryce és a bérgyilkos Darius Kincaid _ újabb életveszélyes küldetésen vesz részt. A még mindig engedély nélküli és ellenőrzés alatt álló Bryce-ot Darius még kiszámíthatatlanabb felesége, a hírhedt nemzetközi szélhámos Sonia Kincaid kényszeríti akcióra. Miközben Bryce-t a két legveszélyesebb védence a szakadék szélére sodorja, a trió egy globális összeesküvésbe keveredik, és hamarosan szembesülnek vele, hogy csak ők állnak Európa és egy bosszúszomjas őrült között. A mókás és halálos káoszhoz csatlakozik Morgan Freeman is, mint _ nos, ez majd kiderül...

 

Röfi (Malacka) - Paramount Network, augusztus 15. csütörtök, 23.25h

Egy túlsúlyos tinit kigúnyol egy csapat menő csaj, akik a falujában vakációznak. A hazáig tartó hosszú út során megváltozik az élete.

 

A kötelék - RTL HÁROM, augusztus 15. csütörtök, 23.50h

Eli Solinski (Myles Truitt) fiatal kora ellenére igazi hőssé válik, amikor egy hatalmas, túlvilági fegyverrel megmenti bajba jutott bátyját, az örökbefogadott Jimmyt (Jack Reynor). A helyben hagyott banda felbőszülve ered a testvérek és a birtokukban lévő fegyver nyomába. Ráadásul hamarosan szövetségi ügynökök és titokzatos zsoldosok is üldözőbe veszik őket, akiknek célja, hogy megszerezzék az eszközt.