Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Íme a csütörtök esti tévés kínálat!

Egy gésa emlékiratai - Filmcafe, szeptember 5. csütörtök, 20h

1929-et írunk. A szegény halászfaluban nevelkedő, kilencéves Chiyót szülei egy kiotói gésa-háznak adják. A kislánnyal kegyetlen bánnak a ház tulajdonosai és Hatsumomo, a főgésa. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik. Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, a kiváltságosok és a politikai csatározások világában. Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik...

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk - AMC, szeptember 5. csütörtök, 21h

Egy középkori lovag és pajzshordója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottait kéri fel segítségül, hogy visszajuthassanak saját korukba. A család persze hitetlenül áll a páncélos szélhámos előd furcsaságai és körmönfont beszédmódja előtt.

 

Prometheus - Moziverzum, szeptember 5. csütörtök, 21h

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne találkozni az Istenekkel, Holloway-t pedig a kalandvágy hajtja. Ám egyikük sincs felkészülve az iszonyatra, ami a bolygón vár rájuk. Könyörtelen ellenféllel találkoznak, összecsapásuk tétje az emberi faj jövője...

 

A Védelmező - Film+, szeptember 5. csütörtök, 21h

Robert McCall (Denzel Washington) teljesen maga mögött hagyta a múltját, és vele együtt a saját személyét is eltemette. Azóta gondtalanul élvezi az új, békés életét, senki sem tudja, hogy ki ő valójában. Ám amikor megismerkedik Terivel (Chloë Grace Moretz), a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak, McCallben feltámad a régi, kommandós énje. Újra aktivizálja magát, és ezzel olyan kaput nyit ki, ahová soha nem akart belépni. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és igazságot szolgáltat számukra.

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész - Viasat3, szeptember 5. csütörtök, 21h

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a különös halálereklyék, a horcruxok után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny birtokosa képes uralkodni a halál felett. Közben a legfőbb ellenségével, Harry-vel is szeretne végezni. Ehhez első lépésként az uralma alá hajtja a Mágiaügyi Minisztériumot, majd a Varázslóképző Iskola ellen fordul.

 

Halhatatlanok - Film Mánia, szeptember 5. csütörtök, 21h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

A gyilkosok is a mennyországba mennek - M5, szeptember 5. csütörtök, 21.10h

Phillipa (Cate Blanchett), az angol tanárnő Torinóban több hozzá közel álló ember, köztük a férje halálához kénytelen asszisztálni: valamennyien kábítószer-túladagolásban hunytak el. Phillipa tudja, melyik díler felelős a halálesetekért, de mivel a rendőrségnél nem talált meghallgatásra, saját maga lép akcióba. Naivan kivitelezett terve iszonyú következményekhez vezet, ártatlanok vesztik életüket, őt pedig letartóztatják. A kihallgatások alkalmával egy ifjú csendőr (Giovanni Ribisi) tolmácsol neki. A fiút meghatja az asszony sorsa, és segít neki megszökni.

 

A bűn királynői - SuperTV2, szeptember 5. csütörtök, 21.50h

A Hell's Kitchen New York legrosszabb hírű negyede _ és nem véletlenül: ez a környék az ír maffia központja, a maffiózók országa. Egy helyi banda három tagját mégis letartóztatja az FBI _ a nyomukba három család marad védtelenül és pénztelenül. A három feleség azonban nem fogadja el a helyzetet. Nem hajlandóak elfogadni a kiszolgáltatottságot, a kezükbe veszik az ír maffia ügyeit, és meglepően hamar alkalmazkodnak a helyzethez. Az üzlet felvirágzik, ellenfeleik pedig kénytelenek megtanulni, hogy milyen az, amikor a fegyverek női kézbe kerülnek…

 

Fedőneve: Sólyom - Film Mánia, szeptember 5. csütörtök, 22.55h

John Chapman, alias Falcon tengerészgyalogos, akit poszttraumatikus stressz kínoz, ezért pedig leszerelik. Amikor azonban húgát brutálisan megtámadják Brazíliában, odautazik, hogy segíthessen rajta. Ehhez az alvilággal és a helyi korrupt rendőrökkel is szembe kell szállnia.

 

Gyilkos szezon - Paramount Network, szeptember 5. csütörtök, 22.55h

A boszniai háború amerikai és szerb veteránjának valószerűtlen barátsága meginog, amikor egyikük felfedi, hogy mit is akar valójában.

 

Gran Torino - Mozi+, szeptember 5. csütörtök, 23h

Walt Kowalski, az egykori koreai veterán és nyugdíjas autószerelő felesége halála után egyedül él. Régi szomszédai kihaltak vagy elköltöztek, a helyükre délkelet-ázsiai bevándorlók jöttek. Kowalski nem rejti véka alá a velük kapcsolatos ellenérzését. Mindez pedig csak fokozódik, amikor az egyik éjjel a szomszéd fiú el akarja lopni a férfi féltve őrzött autóját, egy gyönyörű 1972-es Gran Torinót. Kiderül azonban, hogy a környéket uraló banda kényszerítette erre. Miután a srácot megmenti a bandától, a hálás szomszédok ragaszkodnak hozzá, hogy Thao neki dolgozzon. Különös kapcsolat veszi így kezdetét...

 

Lángoló jég - RTL HÁROM, szeptember 5. csütörtök, 23h

Alaszka maga a romlatlan, háborítatlan természet, az Aegis olajtársaságot azonban ez nem érdekli. Amikor a cég egyik szakembere, Taft (Steven Seagal) tudomást szerez a környezetromboló tervekről, amely a helybeli lakosság megélhetését is kockáztatná, úgy érzi, tennie kell valamit. Amikor halálosan összekülönbözik a cég elnökével, Jennings-szel (Michael Caine), a szép helybeli aktivista, Masu (Joan Chen) pártjára áll. Taft és Masu tudják, veszélyes vizekre merészkedtek, de Jennings is sejti, hogy a tűz-jég kombináció halálos is lehet.

 

Underworld - AMC, szeptember 5. csütörtök, 23h

Évszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki, valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve _ az arisztokratikus, kifinomult Vámpírok és a brutális, vadállatias Lycanok (farkasemberek). Az emberek számára a létezésük csupán egy mítosz suttogása. De egymás számára egy életen át halálos riválisok ők, akik titkos háborúra esküdtek fel egymás ellen, háborúra mindaddig, míg végül csak az egyik faj marad majd életben. A folyamatosan zajló küzdelem közben egy Vámpír harcos, Selene (Kate Beckinsale) egy Lycan összeesküvés nyomára bukkan: egy embert, egy fiatal, az egész háborúról mit sem sejtő "földi" orvost akarnak túszul ejteni. A harcos vámpírlány mindenhová követi Michaelt (Scott Speedman), s közben azon kapja magát, hogy eddig soha nem tapasztalt kötődést érez a férfi iránt. Ahogy Selene minden követ megmozgat, hogy megmentse Michaelt és felderítse a férfit fenyegető Lycan összeesküvést, a vámpírlány olyan titok nyomára bukkan, amelynek félelmetes következményei vannak mindkét törzs számára.

 

Sötét elmék - Moziverzum, szeptember 5. csütörtök, 23.40h

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy visszaszerezzék jövőjüket. Alexandra Bracken azonos című sikerkönyvének filmváltozata.

 

Keresés - Film+, szeptember 5. csütörtök, 23.45h

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten. Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon. Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát.