Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Mindjárt péntek, de előtte még a csütörtök estére is ki kell találni valami programot. Mi a legjobb filmeket gyűjtöttük össze hozzá, amiket a tévében megnézhetsz.

Halálos fegyver 3. - Film+, február 24. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

Szeretném, ha szeretnél - AMC, február 24. csütörtök, 21h

Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező, okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt. A megoldás sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Maryt, ha a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi, aki a dúsgazdag és szépséges Frant (Bridgette Wilson) készül elvenni.

 

Collateral - A halál záloga - Paramount Network, február 24. csütörtök, 21h

A taxisofőrt (Jamie Foxx) túszul ejti az elbűvölő modorú bérgyilkos (Tom Cruise), akinek aznap este meg kell csinálnia néhány melót Los Angelesben. A sofőrnek valahogy meg kell mentenie saját magát és a gyilkos utolsó áldozatát.

 

Pénz beszél - Filmbox Premium, február 24. csütörtök, 21h

Brandon Lang imádja a focit, azonban egy sérülés miatt kénytelen feladni karrierjét. Tehetsége azonban ahhoz, hogy mérkőzések végeredményét megjósolja, elősegíti megélhetését. Manhattan-be utazik, ahol Walter Abrahams-nek dolgozva nagykutyáknak adnak el tippeket. Az üzlet szárnyal, azonban egyszer csak váratlan fordulatot vesznek a dolgok és Brandon bajba kerül.

 

Vadidegen - Sony Movie Channel, február 24. csütörtök, 21h

Vannak Internetes chatszobák, ahová nehezebb bejutni, mint a legtitkosabb klubokba, léteznek találkahelyek, ahová csak hosszas ellenőrzés és szigorú biztonsági intézkedések után klikkelhet a felhasználó. De ha egyszer bejutott, új világ nyílik ki előtte: a leplezetlen vágyak, furcsa kívánságok világa, ahol mindenki szabadon váltogathatja a személyiségét. Ro egyik barátját meggyilkolják. A gyilkosa után nyomoz, és úgy tűnik, csak akkor tudhat meg többet az ügyről, ha ő is bekerül a rendszerbe. Egyre mélyebbre merül a szenvedélyek hálózatában, olyan mélyre, ahonnan talán már nincs kiút.

 

A 303-as repülőszázad. Igaz történet - M5, február 24. csütörtök, 21.35h

Lengyelország 1939-es lerohanása után a lengyel kormány és a hadsereg megmaradt alakulatai elhagyták az országot, hogy erejüket összeszedve, külföldről folytassák a küzdelmet Lengyelország felszabadításáért. Európa és a Világ több pontján harcoltak a németek ellenfeleit segítve, és hősies helytállásukkal kivívták mások tiszteletét. Ez a film azoknak a lengyel pilótáknak állít emléket, akik az Angliai csatában a levegőben küzdöttek az ellenséggel. A film alkotói különös műgonddal mutatják be az akkori életet. Korhű repülőgépeket láthatunk, látványos légi csatákat jelenítenek meg. A 303-as repülőszázad katonái nap mint nap az életüket tették kockára a levegőben, hogy megakadályozzák a németek angliai partraszállását. 126 ellenséges gépet pusztítottak el, miközben ők mindösszesen 8 pilótát vesztettek. Az élet azonban még a háború idején sem csak a harcról szól. Lent a földön barátságok és szerelmek szövődtek...

 

Szégyenfolt - Film Mánia, február 24. csütörtök, 22.45h

Az ígéretes egyetemista, az első rangú zsidó entellektüel Coleman (Wentworth Miller) első szerelme valósággal összeroppan, amikor szembesül a fiú valódi származásával. Sok évvel később az idősődő Coleman (Anthony Hopkins), a tekintélyes professzor és példás férj karrierjét hamis vádak döntik romba. Ráadásul szenvedélyes viszonyt kezd a titokzatos Fauniával (Nicole Kidman), akinek volt férje (Ed Harris) különösen veszélyes. Coleman rájön, hogy kénytelen-kelletlen szembe kell néznie valódi énjével, mielőtt még túl késő.

 

Marius - Duna Tv, február 24. csütörtök, 23.05h

A történet a két világháború között játszódik, a francia tengerparton. Fanny és Marius gyerekkoruk óta szeretik egymást, de a fiú mindennél jobban vágyódik a tengerre. Amikor azonban azt látja, hogy apja barátja, az özvegy Panisse házassági ajánlatot tesz Fannynak, érzelmeit többé nem tudja elfojtani. Amikor alkalma nyílik arra, hogy egy tengerjáró hajón munkát vállaljon, először visszautasítja a nagy lehetőséget. Fanny viszont nem biztos abban, hogy szerelme boldog lenne, ha miatta otthon kellene maradnia....