Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

És máris elérkeztünk a kispéntekhez, ünnepeld meg egy jó kis filmmel!

Haverok harca - Viasat3, március 17. csütörtök, 21h

Kalandra vágysz? Szeretsz idegen emberek házában bujkálni, az ország másik felében dolgozó alakok munkahelyét megostromolni, vagy csak előugrani egy régi barát kertjében a bokorból, amikor ő a legkevésbé számít rád? Nem vagy egyedül. Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét – ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást… mindegy hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen. Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek.

 

Ál/Arc - Film+, március 17. csütörtök, 21h

Sean Archer (John Travolta) FBI-ügynök élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castrol Troy-jal (Nicolas cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát. Csakhogy időközben az arc nélküli Troy magához tér, és bosszúra éhesen Archer arcával távozik a kórházból.

 

A Nagy Fal - Mozi+, március 17. csütörtök, 21h

Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon. Egy olyan ellenséget igyekeznek megállítani, amely nemcsak az országot, de az egész világot elpusztíthatja.

 

Apja lánya - Film Mánia, március 17. csütörtök, 21h

Ollie Trinknek (Ben Affleck), a sikeres újságírónak mindene meg van az életben. Remek karrier, gyönyörű, szerető feleség és nagyvilági fényűzés. Mindezek megkoronázásaként Ollie és felesége, Gertrude (Jennifer Lopez) gyermekáldásnak néznek elébe. Az idill azonban csak addig tart, amíg felesége a szülést követően meghal, és egyedül marad kislányával, Gertie-vel (Raquel Castro). Az apaságot és a karriert képtelen összeegyeztetni, ezért Ollie-t kirúgják az állásából. Mivel nincs más választása visszaköltözik apjához (George Calin), a nyugis New Jersey-be. Unalmas és kilátástalan új munkahelyén töltve napjait, nem látja helyzetéből a kiutat. Gertie viszont nagyon jól érzi magát a kisvárosi élet körülményei között. Az ő számára Jersey maga a paradicsom. Ollie egy rutin videókölcsönzés alkalmával megismerkedik Mayával (Liv Tyler), a gyönyörű vidéki lánnyal.

 

Nem ördög, nem angyal - Filmbox, március 17. csütörtök, 21h

Erőszakos barátjától menekülve a terhes Liddy felugrik egy vonatra, ahol összebarátkozik egy frissen egybekelt házaspárral, akik azonnal a szárnyai alá veszik a rémült nőt. Ekkor azonban a vonat kisiklik, és a páros meghal. Liddyről viszont a mentők azt hiszik, hogy az elhunyt férfi felesége, ugyanis a baleset idején épp felpróbálta a nő jeggyűrűjét. Mivel nincs hová mennie, a Liddy úgy tesz, mintha ő lenne a megözvegyült feleség, és ezt még a gyászoló szülőkkel is sikerül elhitetnie...

 

A gömb - Sony Movie Channel, március 17. csütörtök, 21h

A Csendes-óceán mélyén egy ismeretlen eredetű, 300 éves űrhajót találnak. Négy fős tudóscsapatot küldenek le a víz mélyére, hogy kiderítsék, van-e élet a hajón. Amikor leereszkednek a mélységbe, egy hatalmas fémgömbre bukkannak, amiről hamarosan kiderül, hogy a jövőben, 2048-ban készült Amerikában. A tudósok behatolnak az űrhajóba, ám nem is sejtik, mi vár rájuk, ahogy azt sem, milyen emberként térnek majd vissza _ ha egyáltalán visszatérnek.

 

Automata - Moziverzum, március 17. csütörtök, 21h

2044, az emberiség a túlélésért küzd a lassan pusztuló környezetben. A civilizáció hanyatlásával párhuzamosan azonban eljön a mesterséges intelligencia felemelkedése, köszönhetően az ROC nevű vállalatnak, amely megalkotja az első kvantum-számítógépes aggyal rendelkező androidokat. Miközben a cég biztosítási ügynöke, Jacq Vaucan rutinmunkaként vizsgál olyan eseteket, ahol biztonsági protokolljukat megsértő robotokra érkeznek panaszok, egy nagyszabású manipuláció nyomára bukkan, amelynek végzetes következményei lehetnek az egész emberiség jövőjére nézve.

 

Itt a vége - SuperTV2, március 17. csütörtök, 22h

Filmesek sokféleképpen elképzelték már a világvégét, és nem tudjuk, melyiküknek lesz igaza. Lehet, hogy borzasztó légi csaták, vérfagyasztó hóviharok vagy kegyetlen ősállatok kísérik majd utolsó útjára a Földet. De mostantól van egy vidámabb változat is. Egy híres hollywoodi színész, akit James Francónak hívnak bulit szervez. A vendéglistán természetesen csupa híresség, sztár és jól ismert partiarc szerepel. Ám a gyönyörű Los Angeles-i villa hamarosan megtelik félelemmel. A világ sajnos pont a buli közben ér látványos véget, a vendégek pedig mind másképpen reagálnak a hírnevükre fittyet hányó, feltartóztathatatlanul közelgő katasztrófára.

 

Vérkötelék - Duna Tv, mércius 17. csütörtök, 22.45h

New York, 1974. Az ötvenéves Christ jó magaviselete miatt kiengedik a börtönből, miután hosszú éveket töltött rács mögött gyilkosságért. A kinti életben nem nagy lelkesedéssel várja Frank, az öccse, aki zsaru és ígéretes karrier előtt áll. Frank abban a reményben, hogy a bátyja megváltozott, hajlandó neki adni egy esélyt, megosztja vele a lakását, amíg munkát talál. Abban is megpróbál segíteni, hogy rendezze a gyermekeivel és az ex-feleségével a kapcsolatát. Chris azonban képtelen megváltozni.