Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtök este ezek lesznek a tévében.

Fantomas - DUNA Televízió, július 21. csütörtök, 20.45h

Fantomas, az arctalan, vagy inkább ezerarcú mesterbűnöző egy tökéletesen végrehajtott ékszerlopás helyszínén hagyja a névjegyét, Juve felügyelő (Louis de Funes) azonban kétségbe vonja, hogy létezik a titokzatos gazember, és egy tévényilatkozatban ennek hangot is ad. A nyilvánosság azonban felkapja a sztorit, és a nagy érdeklődés hullámait meglovagolva egy újságíró, bizonyos Fandor (Jean Marais) hamis interjút is készít a fantombűnözővel. Fantomas azonban nem nézi jó szemmel az álinterjút, ezért elrabolja Fandort.

 

Katonák voltunk - Film Mánia, július 21. csütörtök, 21h

Egy amerikai helikopteres elit desszantalakulat 400 katonája Hal Moore ezredes (Mel Gibson) vezetésével Észak-Vietnam Halálvölgyébe tart, ahol véres összecsapásra készülnek a vietkongokkal. Parancsnokuk csak annyit ígér nekik: ő fog először kilépni a helikopterből és ha megéri, ő lesz az utolsó, aki visszaszáll a gépbe. A körülzárt amerikaiak hamarosan hatalmas túlerővel találják szemben magukat, s rá kell döbbenniük, csak magukra számíthatnak. Néhányan közülük közelről ismerik a háborút, de többségük most esik át a tűzkeresztségen. Mindannyian a hazájukért harcolnak és mindannyiukat várja otthon valaki: feleség, gyermek, anya, testvér. Csakúgy, mint az ellenséget.

 

Kicsinyítés - Paramount Network, július 21. csütörtök, 21h

Az Oscar-díjas Alexander Payne (Utódok, Nebraska) szórakoztató és szívélyes komédiát rendezett. Amikor a tudósok rájönnek, hogyan lehet az embereket tíz centiméter magasra zsugorítani, Paul (az Oscar-díjas Matt Damon) és felesége, Audrey (Kristen Wiig) úgy döntenek, hogy feladják feszült életüket, hogy kicsik legyenek és nagyszerűen éljenek egy zsugorított luxusközösségben. Az életreszóló kalandokkal és végtelen lehetőségekkel teli Leisureland többet kínál a gazdagságnál, hiszen Paul egy teljesen új világot fedez fel, és rájön, hogy valami nagyobbra szántak bennünket. Az Oscar-díjas Christoph Waltz (Django elszabadul) is szerepel ebben a vadul fantáziadús és eredeti filmben.

 

Mortal Kombat - Viasat Film, július 21. csütörtök, 21h

Kilenc generáció óta egy ördögi mágus gyakorolja a hatalmat a halandók felett. Amennyiben a tizedszer megrendezésre kerülő Mortal Kombat versenysorozatot is ő nyeri, a világot kipusztulás fenyegeti, s a Gonosz örökké uralkodni fog. Annak érdekében, hogy megmentsék a földet, három elszánt harcosnak kell beneveznie, s mindenáron arra törekedni, hogy legyőzzék az eddig leküzdhetetlen ellenfelet. A három harcosból álló csapat egyik tagja, az egoista, akcióhős Jonny Cage (Linden Ashby), a kemény, de gyönyörű különleges ügynök, Sonya Blade (Bridgette Wilson) és a bosszúra éhes hős, Liu Kang (Robin Shou).

 

Zombieland - A második lövés - Film+, július 21. csütörtök, 21h

A poszt-apokaliptikus események belevaló túlélői, Tallahassee (Woody Harrelson), Columbus (Jesse Eisenberg), Wichita (Emma Stone) és a kamaszkorát élő húga, Little Rock (Abigail Breslin) beköltöznek a Fehér Házba. Egy hajszálnyira vannak a várva várt pihenéstől, amikor váratlanul Little Rock kamaszos dacból a legendás Babilonba szökik egy ismeretlen fiúval. Talla úgy véli, hogy semmi baj nem történhet a zombikkal teli világban egy olyan tinivel, aki mindenkinek az idegeire megy. Csakhogy a zombik időközben szintet léptek, szőke bombázónak is tudják álcázni magukat, és a régi recept szerint már nem lehet ellátni a bajukat.

 

Háborgó mélység - Viasat3, július 21. csütörtök, 21h

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

 

A szerencse katonái - Mozi+, július 21. csütörtök, 22.55h

Dimidov, Grimaud, Tommy, Charles és Samuel befizetnek egy programra, ahol kipróbálhatják magukat katonaként. Ám a kiképzés nem úgy sikerül ahogy várják, ugyanis hamarosan egy éles bevetés közepén találják magukat. Kiképzőjük Craig, mindent megtesz, hogy megmentse a csapatot majd végül szembenéz régi ellenségével is.

 

A vörös bolygó - AXN, július 21. csütörtök, 22.55h

A földlakók túlélésének egyetlen záloga a Mars. Ha az oda küldött expedíciónak sikerül megtelepítenie a vörös bolygó felszínén bizonyos oxigéntermelő növényeket, az emberiség reménykedhet abban, hogy a legbátrabbak új lakhelyet találnak ott. Ha nem sikerül, a pusztulás előtt álló Földdel együtt pusztulnak majd mindazok, akik még rajta élnek. Kate Bowman parancsnok legénysége azonban nem embertársaiért, hanem saját életéért küzd. Kényszerleszállásukat követően minden kommunikációs és önvédelmi felszerelésüktől megfosztva bolyonganak a sivatagban. Egyetlen géptársuk, a felderítésre és kutatásra kifejlesztett gépkutya ellenük fordul, és mintha ismeretlen, távolról érkező utasításoknak engedelmeskedne. Bowman parancsnok visszatérhetne a Földre, de nem akarja sorsára hagyni legénységét, és különösen nem szerelmét, Gallaghert.

 

Piranha 3DD - AMC, július 21. csütörtök, 22.55h

Van valami a vízben, megint. És ezúttal senki nincs biztonságban, főleg a The Big Wet Water Park látogatói, ugyanis a húsevő halak a legnagyobb nyári attrakció közepette borotvaéles fogakkal támadnak.

 

Elhajlási engedély - Viasat3, július 21. csütörtök, 23.05h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

 

Fűrész II. - Film Mánia, július 21. csütörtök, 23.30h 

Jigsaw, a sorozatgyilkos ismét lecsapott. Ezúttal nyolc fiatalt csalt kelepcébe egy régi óvóhelyen. Ebből a csapdákkal teli helyről kellene megtalálniuk a kijáratot, még mielőtt a lassan beáramló mérgező gáz végezne velük. Jigsaw pedig szokásához híven kamerákon keresztül élvezi az életre-halálra menő előadást. Amikor felfedezik az áldozatot, aki egyértelműen magán viseli Jigsaw keze nyomát, Eric Mathews detektív (Donnie Wahlberg) nyomozásba kezd és kis erőfeszítéssel le is tartóztatja Jigsaw-t. De a letartóztatás is csak apró mozzanat Jigsaw gyalázatos tervében _ itt az idő, hogy Mathews is csatlakozzon a játékhoz.