Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütrötök este a tévében lazulós.

Lenyűgöző teremtmények - Filmcafe, július 28. csütörtök, 20h

Gatlin nevű kisvárosba újonnan érkező Lena Duchannes (Alice Englert) hamar felkelti Ethan Wate (Alden Ehrenreich) érdeklődését. A fiú elvágyódik a szerinte reménytelenül unalmas városkából, ám rövid időn belül annyi izgalom zúdul rá, amennyire sosem számított: Lena ugyanis természetfeletti képességekkel bír. Lena és Ethan bimbózó szerelmét Lena családjának sötét öröksége is veszélyezteti, és hogy a lány igéző, akinek a 16. születésnapján örökre eldől, hogy a fényé vagy a sötétségé lesz-e, a jó vagy a gonosz oldalára áll-e.

 

A Kaptár - Utolsó fejezet - Moziverzum, július 28. csütörtök, 21h

A világ már sosem lesz jobb hely. Az élőhalottak hordái mindent elpusztítanak, és fogalmuk sincs róla, hogy őket, meg azt a keveset, ami megmaradt a civilizációból, egyetlen óriásvállalat, az Umbrella irányítja. Már csak Washingtonban tart ki az emberi ellenállás utolsó, egyre gyengülő fészke. De van egy titkos fegyverük. Egy nő bőrruhában, motoron, gyötrő lelkiismeret-furdalással és gyilkos ösztönökkel. Ő Alice. Kénytelen visszatérni oda, ahonnan mindez elindult: Racoon Citybe, az Umbrella központjába, hogy megmentse, ami még megmenthető. Útja során zombikkal harcol, az idővel versenyez, találkozik néhány régi baráttal és szerez egy meglepő szövetségest. De nincs olyan szörny, ami eltántoríthatja bosszútervétől. Ő Alice. És ez az ő története. Az utolsó.

 

Képlet - AMC, július 28. csütörtök, 21h

Egy iskolai avatóünnepségén elteszik a gyerekek jövőről készült rajzait egy időkapszulába, köztük azt is, amelyik véletlenszerűnek tűnő számsorokat tartalmaz. A kislány elmondása szerint láthatatlan emberek suttogták neki a számokat. Ötven évvel később a kislány által írt számok Caleb Koestlerhez (Chandler Canterbury) kerülnek, aki megmutatja azt az apjának, a híres asztrofizikusnak. John Koestler (Nicolas Cage) megdöbbenve fedezi fel, hogy a számok dátumokat jelentenek, amelyek a világot sújtó nagy katasztrófák időpontjait jelzik az elmúlt ötven évben. A számsort összeállító kislány lánya, Diana (Rose Byrne) segítségével John Koestler versenyt fut az idővel, hogy megakadályozza a végső katasztrófát, az apokalipszist, ami előre elrendeltetett. Alex Proyas filmje.

 

Hiába futsz - Viasat Film, július 28. csütörtök, 21h

Sam Gillen (Jean-Claude Van Damme) tolvaj múltja ellenére alapjában véve tisztességes ember, akit azért csuktak le, mert a barátja helyett magára vállalt egy gyilkosságot. Samnek sikerül megszöknie a börtönből és egy félreeső farmon keres menedéket, ahol Clydie (Rosanna Arquette) él két gyermekével. Mookie, a kisfia rábukkan a szökevényre és a gyerekek hamarosan összebarátkoznak Sammel, a két felnőtt között pedig szerelem szövődik. Franklin Hale (Joss Ackland), egy kapzsi birtokos mindenképpen meg akarja szerezni Clydie földjét és amikor egy Dunston (Ted Levine) nevű haverja erőszakkal akarja elkergetni a családot az otthonukból, Sam készen áll arra, hogy bármi áron megvédje őket.

 

3 nap a halálig - Mozi+, július 28. csütörtök, 21h

Ethan Runner (Kevin Costner) az ügynökség legjobb embere, aki gyógyíthatatlan betegségben szenved. Úgy dönt, hogy feladja eddigi életét, mert újra akarja építeni elhidegült kapcsolatát feleségével és lányával. Amikor a titkosszolgálat kínál neki egy kísérleti, életmentő gyógyszert egy utolsó küldetésért cserébe, nem tudja visszautasítani. Két feladata lesz: miközben keresi a világ legkeményebb terroristáját, életében először kell figyelnie a lányára is...

 

Deja Vu - Film+, július 28. csütörtök, 21h

Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

 

Egy gyilkos agya - Film mánia, július 28. csütörtök, 21h

Harris, az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain. Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik hát, hogy az FBI egy külvilágtól elzárt szigetén egy szimulált gyilkossági ügy segítségével gyakorolhassák a tanulók a profilalkotás folyamatát. A gyakorlat azonban túl jól sikerül: valaki ugyanis sorra gyilkolja a diákokat. Az életben maradottak számára most valóban élet-halál kérdése, hogy megtanulták-e a leckét. Ki kell deríteniük, hogy melyik társuk a sorozatgyilkos, mielőtt maguk is áldozattá válnának.

 

Amerikai pite 2. - SuperTV2, július 28. csütörtök, 22.15h

A második részben újra együtt a díszes társaság, immáron túl a középiskolán és túl a férfivá avató élményeken. Ám a tapasztalatokból sosem elég, így a pitével bensőséges viszonyt ápoló Jim, a lovagias Oz, a titkon még mindig Vicky-ért epekedő Kevin, a hormonálisan túlvezérelt Stifler és a Stifler mamájára specializálódó Finch úgy dönt: a nyári vakáció idejére házat bérelnek a tengerparton, és parti-zónává alakítják a parti zónát. És valóban: buli ér bulit, kaland követ kalandot. Oz szeretné megismerni a telefon-szex gyönyöreit az épp Európában tanuló Heather-rel, ám valami mindig megzavarja a virtuális hancúrt. Az örök különc Finch, Stifler mamáját várja, Stifler a szomszéd lányokat szeretné behatóbban megismerni, Jim pedig látogatást tesz a zenetáborban, hogy nem éppen zenei jellegű leckéket vegyen Michelle-től, mielőtt megérkezik bohém buli-tanyájukra Nadia, a cseh bombázó. Mit mondjunk még? Ezt a pitét is mindenki kajálni fogja!

 

Sin City – A bűn városa - Paramount Network, július 28. csütörtök, 22.45h

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Film Mánia, július 28. csütörtök, 22.55h

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

Erőszakos múlt - AXN, július 28. csütörtök, 22.55h

Tom egy Indiana állambeli kisvárosban él a családjával. Egyik éjszaka a kisvendéglőjében önvédelemből megöl két körözött bűnözőt, meghiúsítva ezzel egy rablótámadást, és megmentve vendégei, barátai életét. Ettől kezdve megváltozik az élete, a média hőst csinál belőle. Miközben Tom a kényelmetlen népszerűségből megpróbál visszatérni a megszokott mindennapokhoz, szembetalálja magát a titokzatos idegennel, aki azért jött, mert úgy hiszi, régi elszámolni valója van vele. Ahogy Tom és családja megpróbálja tisztázni a félreértést, egyre különösebb dolgok kerülnek napvilágra.

 

A törvény erejével - Viasat Film, július 28. csütörtök, 23.05h

A Különleges Erők renegát egysége 35 millió dollár értékű heroint készül becsempészni Mexikóból az Egyesült Államokba. Akciójuknak egyedül Jack Robideaux, a nyomozóból lett határőr jelenthet problémát, aki egymaga száll szembe a profi gyilkosokból álló kartellel. Öngyilkos merénylők, szadista vallatók és árulók várják a határ mindkét oldalán, de Jacket nem lehet olyan könnyen elrettenteni: könyörtelen hadjáratot indít a drogcsempészek ellen, s addig nem nyugszik, amíg mind egy szálig el nem kapja őket.

 

Háborgó mélység - Viasat3, július 28. csütörtök, 23.20h

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

 

Szemtől szemben - Film Now, július 28. csütörtök, 23.20h

A legprofibb rendőr játszmája a legprofibb bankrabló ellen. Neil McCauley (Robert De Niro) a bűnözők királya az évszázad bűntényére készül. Vincent Hanna nyomozó (Al Pacino), a rendőrség legjobb koponyája, aki már szinte mániákusan üldözi McCauleyt, bármi áron el akarja kapni. Hanna a leggyengébb láncszemet, Christ (Val Kilmer) figyelteti, akit a barátnője megzsarolásával próbál elkapni. A rablást végül sikeresen végrehajtják, a menekülési tervbe azonban hiba csúszik.

 

Emelt fővel - Mozi+, július 28. csütörtök, 23.25h

Chris Vaughn (The Rock) nyolc év elit katonai szolgálat után hazatérve kisvárosába szomorúan tapasztalja, hogy a dolgok igencsak megváltoztak az utóbbi időkben. Az egész környék Jay Hamilton (Neal McDonough) kezébe került, aki mindenkit rettegésben tart. Chris és barátja, Ray (Johnny Knoxville) is hamar bajba kerülnek a kaszinóban, ahol kis híján az életükkel fizetnek, amikor rájönnek a piszkos üzelmekre. Chris azonban nem tudja tétlenül nézni gyerekkori barátja, Hamilton zsarnokságát...

 

Kolibri kód - Film+, július 28. csűtörtök, 23.40h

Joey Jones (Jason Statham), a különleges egység volt katonája hajléktalanként tengődik, miután a katonai bíróság bűnösnek ítélte. Egy éjjel bemenekül egy luxuslakásba, amiről kiderül, hogy üresen fog állni három hónapig. Talál kocsikulcsot és hitelkártyát, ami csak arra vár, hogy az övé legyen. Joey azonban adakozásra használja fel ezt a lehetőséget. Rövid időn belül a kínai gengszterfőnök sofőrje és végrehajtója lesz, ahol aztán magánakcióba kezd.