Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ezeket a filmeket nézheted a csütörtök esti tévében.

Egyedülálló nő megosztaná - Viasat2, február 23. csütörtök, 20h

John Lutz regénye alapján: Allie összeveszik barátjával Sammel, s hogy véletlenül se fogadja vissza, lakótársat keres maga mellé. A feladott hirdetésre sokan jelentkeznek, s végül az utolsó pillanatban Hedrát választja. Kedves, alkalmazkodó lány, aki nemcsak lakótársa, de barátja is lesz. Sam azonban nem veszi tudomásul a szakítást, folyamatosan keresi, bombázza Allie-t, mígnem mégis kibékülnek. Ez azonban Hedrának egyáltalán nem tetszik. A súlyosan pszichopata, beteg lány ugyanis Allie-ben gyermekkorában meghalt ikertestvérét kereste és látja, s mindent megtesz azért, hogy senki ne férkőzhessen közéjük.

 

Halálos fegyver 2. - Film+, február 23. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

Asterix az Olimpián - AMC, február 23. csütörtök, 21h

Asterix és jó barátja, Obelix az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Alafolix herceg szerelmes lesz a gyönyörű görög hercegnőbe, és elkél neki a segítség, hogy felkészülhessen az Olimpiai megmérettetésekre. Csakhogy ugyanebbe a hercegnőbe szerelmes Cézár fia, Brutus is. Kettőjük között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlen a fair-play elemeit hordozza magában. Vajon ki nyeri el végül a hercegnő kezét?

 

Creed - Apollo fia - Moziverzum, február 23. csütörtök, 21h

A film főszereplője Adonis Johnson (Michael B. Jordan) soha nem ismerhette világhírű apját, a nehézsúlyú bajnok Apollo Creed-et, aki még az ő születése előtt meghalt. Tagadhatatlan azonban, hogy a boksz a vérében van, ezért Adonis Philadelphiába utazik, ahol Apollo Creed legendás meccsét vívta az akkor még feltörekvő Rocky Balboa-val. A városba érkezve Adonis megkeresi Rocky-t és arra kéri, hogy legyen az edzője. Bár Rocky ragaszkodik hozzá, hogy ő már visszavonult, meglátja Adonis-ban egykori riválisa, majd későbbi jó barátja, Apollo erejét és elszántságát. Beleegyezik, hogy a fiatal bokszolót a szárnyai alá vegye, még úgy is, hogy az egykori bajnok egy sokkal halálosabb ellenféllel küzd, mint akikkel valaha farkasszemet nézett a ringben. Rocky-val a háta mögött Adonis-nak hamarosan lehetősége nyílik megküzdeni a bajnoki címért, a kérdés csak annyi, hogy képes lesz-e igazi harcossá változni, mire eljön a nagy összecsapás ideje...

 

A titkos ablak - Viasat Film, február 23. csütörtök, 21h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.

 

Momentum - Mozi+, február 23. csütörtök, 21h

Alex-et, a gyönyörű és titokzatos tolvajt volt társa rábeszéli egy utolsó akcióra. A lány hamar rájön, hogy az egész valójában sosem a gyémántok elrablásáról szólt, egy brutális gyilkosság után pedig macska-egér harc kezdődik közte és egy öltönyös bérgyilkos között. Alex nem nyugszik, amíg ki nem deríti, kinek a megbízásából üldözi az ördögien cinikus férfi az embereivel, és hogy mi is volt a rablás igazi célja...

 

District 9 - Film Mánia, február 23. csütörtök, 21h

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.

 

A misszió - M5, február 23. csütörtök, 21.10h

A XVIII. században, Dél-Amerika esőerdőjének mélyén Gabriel jezsuita atya missziós állomást rendez be. Munkájában támogatja egy hajdani rabszolgakereskedő, Rodrigo Mendoza, aki szakított korábbi életével és menedéket keres az Amazonasz menti törzsek közösségében, sőt a rendbe is belép. A bennszülöttek elfogadják a jezsuitákat és a készülő telepet, ám a kapzsiság és a hatalomvágy sötét erői alattomos támadást indítanak ellenük. Veszélybe kerül tisztaságuk, jóhiszeműségük, ártatlanságuk. Itt már kevés az ima ereje. Itt már karddal kell küzdeni... A film elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díját, és három Oscar-díjat kapott a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb operatőri munka kategóriájában.

 

A halott hulla esete - DUNA Televízió, február 23. csütörtök, 22.20h

Abszurd bűnügyi fekete komédia A halott hulla esete című cseh filmvígjáték. Egy sorozatgyilkosság nyomozóit Dratek főfelügyelő gyors eredmény elérésére buzdítja. Az első eset a Strabalazkova gyilkosság volt, melyben az indíték egy zsarolás lehetett. A nyomozást sürgősen eredményesen kellene lezárni, de mindenki csak a sötétben tapogatózik... Mindenütt csak a bonyodalom. Skálová, azaz Lolita egyszerűbbé tudná tenni Dratek főfelügyelő számára ezt az egész guzmis helyzetet, ha hagyná. Mellesleg Lolita szerelmes főnökébe, Dratek főhadnagyba, akit állandóan el akar hagyni a felesége. Ha a nyomozók megtalálnák Strabalazkova zsaroló anyagait, talán ez lehetne a kulcs a gyilkosságokhoz... Az egyik áldozatnak gondolt személy a pszichológusnő, Linda Koňičková. Valaki a spirál elé ültette és hagyta, hogy mély hipnózisba essen. Közel öt órát ült a spirál előtt. Ettől mindenki begőzől. Mélyhipnotikus álomba merül. Vegetatív állapot, zseniális bűntény. Vajon baleset történt? Vagy a sorozatgyilkos módszere, semmi vér, tiszta munka....

 

Szelíd motorosok - Főnix Tv, február 23. csütörtök, 22.30h

Wyatt és Billy egy jól sikerült drogüzlet után motorra szállnak és nekiindulnak Amerikának. Különösebb cél nélkül tartanak Los Angelesből New Orleans felé. A két "vadnak született" hippit sehol sem fogadják kitörő örömmel, egy kisvárosban börtönbe is kerülnek. Itt megismerkednek a helyi társaságból úgyszintén kilógó alkoholista ügyvéddel. Kiszabadulásuk után George is velük tart. Dennis Hopper road movie-ja évtizedek óta kultuszfilm. Tandarab és kötelező látvány. A temetőjelenet pszichedelikus montázsa Antonioni Zabriskie Pointjának vonatkozó képsorával egyetemben az ellenkultúra egyik emblémája lett. 1969-ben így nézett ki az amerikai álom a leálló sávból.

 

Fűrész - Paramount Network, február 23. csütörtök, 22.50h

Mit tennél meg azért, hogy mentsd az életed? Készülj egy idegborzoló utazásra a terror legsötétebb bugyraiba. A megháborodott szadista sorozatgyilkos megszállottan akarja megtanítani áldozatait az élet értékére.

 

Piszkos alku - Film Mánia, február 23. csütörtök, 23h

Mark Kaminsky egy kisvárosban él feleségével, miután forrófejűsége miatt évekkel ezelőtt menesztették az FBI kötelékéből. Egykori főnöke, Shannon azonban felkeresi, hogy segítsen bosszút állni a fia gyilkosán, és cserébe megígéri, hogy a sikeresen elvégzett megbízás után visszahelyezi egykori pozíciójába. Kaminsky belemegy az alkuba, új személyazonosságot ölt és Chicagóba utazik, hogy beépüljön az alvilágba. Azonban ahhoz, hogy a feladatot sikeresen végre tudja hajtani, a gengsztereknek is el kell fogadniuk őt. Az FBI-tól viszont nem számíthat segítségre.

 

Mamma Mia! - SuperTV2, február 23. csütörtök, 23.20h

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli görög szigeten. Egyedül nevelte fel a lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanya-t a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja ugyanis apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, amelyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén...

 

A remény rabjai - Viasat3, február 23. csütörtök, 23.30h

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt _ noha makacsul hangoztatja ártatlanságát _ kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

 

Waldo - Moziverzum, február 23. csütörtök, 23.40h

A Last Looks története szerint Charlie Waldo, Los Angeles-i zsaru maga mögött hagyja az állományt, majd úgy dönt, hogy ezentúl elvonultan él majd az erdő mélyén. A szükség azonban hamar megtalálja hősünke, miután az excentrikus színész, Alistair Pinch feleségét meggyilkolják. Úgy tűnik, hogy Charlie-ra vár az ügy felderítésre, ami persze nem lesz egyszerű, hiszen Pinch az elmúlt évek során rengeteg ellenséget szerzett magának, akik rá akarják kenni az ügyet.

 

Fekete arany - AXN, február 23. csütörtök, 23.45h

Háború dúl az Arab-félszigeten az 1930-as években. A két állam vezetője, Nesib emír és Amar szultán végül megállapodik egymással. Az országaik közötti Sárga-övezetet senkiföldjének nyilvánítják. A megállapodás zálogaként Amar két fiát adja Nesibnek. Tizenkét évvel később a két fiúból délceg ifjú lesz, Saleeh harcos természetű, Auda viszont tudós alkat. Egy nap az emírt meglátogatja egy amerikai. Azt mondja, hogy a földje tele van olajjal, melynek révén olyan gazdag lehet, amiről nem is álmodott. A gond, hogy az olaj a senkiföldjén van.