Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Pihenj rá a csütörtökre esti tévézéssel!

Kiscsávó - AMC, március 9. csütörtök, 21h

A nagy bűnhöz is elég egy kis ember. Calvin (Marlon Wayans) elköveti az évszázad bűnügyét, pedig a legtöbb rendőrnek még csak a gumibotjáig sem ér fel. Ördögi ravaszsággal elrabol egy szuperbiztonsági rendszerekkel védett hatalmas gyémántot. Apró szépséghiba, hogy nem sokáig örülhet neki: menekülés közben kénytelen a követ egy ártatlan járókelő (Shawn Wayans) táskájába rejteni. És ettől kezdve törheti a fejét, hogy miképpen jusson be a békés, kertvárosi családi házba, ha vissza akarja szerezni, ami már az övé. Kis test, nagy agy: bűntársa (Keenan Ivory Wayans) egy kosárban a családi ház küszöbére helyezi őt, és minden idők egyik legravaszabb betörője újabb bevetésre indul: álruháját pelenkára, revolverét csörgőre cseréli, és mindent elkövet, hogy ártatlan, védtelen csecsemőnek higgyék. Először be is jön a csel. De amikor a baba franciásan viszonozza az első anyai csókot, gyámszülei is gyanakodni kezdenek. A Szimatnak szemét, szemétnek szimat, a Horrorra akadva és a Feketék fehéren alkotói újra gátlástalanul viccelődnek: egy őrült ötletből kihoznak minden meglepőt, bizarrt és poénosat!

 

Sokkal több mint testőr - Mozi+, március 9. csütörtök, 21h

Egy kiemelt japán ügyfél balul sikerült "kézbesítése" után Michael Bryce-t, a tripla A-s elit védelmi ügynököt lefokozzák egy puszta másodosztályú testőrré. A szégyenletes incidens után Bryce mindent megtesz, hogy bizonyítsa: akkor őt tőrbe csalták, és megérdemli, hogy újra kiemelt testőri szerepet töltsön be. Az Interpol feladatot ad neki: egy hírhedt bérgyilkost kell tanúként Manchesterből Hágába szállítania, biztonságban. A feladat nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, Darius-nak ugyanis rengeteg ellensége van, akik mind azon ügyködnek, hogy az ideiglenesen nem a börtön falai között tartózkodó férfival leszámoljanak...

 

Dunkirk - Viasat3, március 9. csütörtök, 21h

A belga, brit és francia szövetségi csapatokat bekerítik a németek a második világháború idején. Vajon sikerül evakuálni a katonákat, mielőtt túl késő lenne?

 

Végső csapda - Moziverzum, március 9. csütörtök, 21h

2018 tele, Egyesült Arab Emírségek. A Mocha-bázison emelkedett a hangulat, mert három emirátusi katona arra számít, hogy hamarosan hazatérnek. Utolsó rutin járőrözés közben a három katonát, Alit, Bilalt és Hindasit erősen felfegyverzett fegyveresek támadják meg egy keskeny kanyonon keresztül. A három katona csapdába esett, megsebesült és kommunikációs hatótávolságon kívülre került, és ráébredt helyzetük súlyosságára. Kifogynak a lehetőségekből, a hadianyagból – és az idejükből.

 

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan - Paramount Network, március 9. csütörtök, 21h

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik.

 

District 9 - Filmcafe, március 9. csütörtök, 21h

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.

 

Halálos fegyver 4. - Film+, március 9. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson), Murtaugh (Danny Glover) és Cole (Rene Russo) nyomozó állandó segítőjük, a hiperaktív Leo Getz (Joe Pesci) segítségével újra romba döntik a várost. Ezúttal a kínai triádokkal kerülnek összetűzésbe, melynek kíméletlen vezetője (Jet Li) Amerikában akar illegális pénzügyleteket bonyolítani. Ráadásul ezúttal minden szülésre képes nő terhes: Lorna Riggs gyermekét várja, míg Murtaugh lánya egy zsarutól állapotos.

 

Talpuk alatt fütyül a szél - M5, március 9. csütörtök, 21.10h

Az 1830-as évek betyárvilágában eastern főhőse, Farkas Csapó Gyurka megszökik a börtönből és visszatér a karcagi pusztákra, hogy bosszút álljon feladóin. A pusztai pásztorok védelmet látnak benne, mert életterüket a gazdag, kapitalizálódó vármegye erősen korlátozza. Az elszegényedett dzsentriivadék csendbiztos, Mérges Balázs is csak tessék-lássék veszi üldözőbe az elhíresült betyárvezért, egészen addig, míg Gyurka a vezéri babérokra törő, intrikus Jeles Matyi miatt pásztort nem öl. Vérdíjat tűznek ki a fejére, s miután leszámol Matyival, a pásztorok adják bitófára.

 

A barlang mélyén - AMC, március 9. csütörtök, 22.45h

Egy baráti társaság egy eddig feltáratlan barlang mélyére szervez túrát. A kezdetben izgalmas kaland szörnyű fordulatot vesz, amikor a nagy esőzés hatására a hasadék bejárata beomlik és az öt barlangász a mélyben ragad. Amíg a kiutat keresik, felfedezik, hogy nincsenek egyedül, a barlangi tó mélyén egy hatalmas ragadozó vadászik rájuk.

 

A dolog - Filmcafe, március 9. csütörtök, 22.55h

Kate Lloyd paleontológus egy elszigetelt antarktiszi kutatóállomásra érkezik, ahol élete legfontosabb felfedezésére készül. Norvég tudósok egy csoportja egy idegen űrhajót talált a jég alatt, aminek a belsejében Kate felfedez egy élőlényt is. A dolog halottnak látszik, ám a amikor a felszínre hozzák, kiderül, hogy csupán hibernálódott. Amikor pedig felébred, egy halálos parazita szabadul rá a csapatra, amely bárkinek az alakját fel tudja venni, és egyenként elkezdi legyilkolni őket.

 

Taxisofőr - Paramount Network, március 9. csütörtök, 23h

Travis Bickle éjszakai taxisofőr New Yorkban. Napközben a tévét bámulja, éjjel furcsábbnál furcsább figurákat fuvaroz. Keveset beszél, de látjuk rajta, nagyjából mit gondolhat a világról. Amikor megismerkedik Iris-szel, a fiatalkorú prostituálttal, hirtelen felébred benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta...

 

Piton 2. - Viasat3, március 9. csütörtök, 23.15h

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

 

Az ígéret megszállottja - AXN, március 9. csütörtök, 23.25h

Nyugdíjba vonulásának napján a nevadai gyilkossági nyomozó, Jerry Black (Jack Nicholson) még utoljára elücsörög az irodájában, mielőtt jó képet vágna a tiszteletére rendezett meglepetéspartin. Aztán tényleg meghatódik, s örömmel fogadja kollégái bőkezű ajándékát: egy repülőjegyet Mexikóba, ahol mindig szívesen horgászott volna. De amikor a hófödte hegyekben megtalálják egy nyolcéves kislány holttestét, a visszavonulófélben lévő nyomozó nem állja meg, hogy oda ne menjen a helyszínre. Felajánlja szakértelmét a nyomozóknak, és magára vállalja, hogy közli a borzasztó hírt az áldozat szüleivel. A gyászoló anya tudni akarja, ki ölte meg a gyermekét. Jerryt megrendíti a tragikus eset, a szülők szenvedése, ráadásul nem tudja, mit kezdjen magával, ha kilép a rendőrség kötelékéből, ezért megesküszik rá, hogy megtalálja a gyilkost. Amikor egy ambiciózus fiatal zsaru kicsikarja a beismerő vallomást egy meglehetősen primitív gyanúsítottból, az esetet lezárják, de Jerry számára az ügy nem ér véget. Bár főnökei meglehetősen szkeptikusak, ő tovább keresi az igazi gyilkost. De meddig mehet el, hogy betartsa ígéretét? És milyen árat kell fizetnie érte?

 

Abraham Lincoln, a vámpírvadász - Mozi+, március 9. csütörtök, 23.30h

Abraham Lincoln az amerikai történelem kiemelkedő alakja, az Egyesült Államok 16. elnöke. Mindenki hallott az államfői erényeiről, kiemelkedő tetteiről, ám van egy kevésbé ismert oldala. A jövendőbeli elnök kilencéves volt, amikor elveszítette az édesanyját. Amikor pedig rájön, hogy egy vámpír ölte meg, bosszút esküdik a vérszívók ellen. Találkozik Henry-vel, a nagyvilági férfival, aki rádöbbenti, hogy nem egyszerűen személyes bosszúról van szó, neki küldetése van. A segítségével így aztán a legnagyobb vámpírvadász lesz...

 

Törés - Film+, március 9. csütörtök, 23.40h

Amikor Ted Crawford rájön, hogy a fiatal felesége megcsalja, tökéletes gyilkossági tervet eszel ki. A házába berontó rendőrök pisztollyal a kezében találják, és Crawford nem is tagadja, hogy lelőtte a nejét, akiben Nunally detektív döbbenten fedezi fel a szeretőjét. Crawfordot letartóztatják, és miután beismerő vallomást tesz, börtönbe zárják. Az eset könnyed feladatnak tűnik az ambiciózus Willy Beachum helyettes kerületi ügyész számára. Ám egyre jobban belebonyolódik az ügybe, és nem veszi észre, hogy Crawford mozgatja a szálakat. A két férfi között életre-halálra szóló küzdelem kezdődik.