Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A hét csütörtökében ez lesz a tévékészülékben.

Az én XX. századom - Magyar Mozi TV, április 27. csütörtök, 21h

Dóri és Lili (Dorota Segda) egypetéjű ikrek, akiket gyermekkorukban elválasztottak egymástól. Míg az egyikük érzéki nagyvilági nővé cseperedik, a másikukból érzékeny, kissé naiv lázadó lesz. 1899 szilveszterén ugyan véletlenül elsuhannak egymás mellett egy vasútállomáson, bolyongásaik során rendre elkerülik egymást, pedig még ugyanazzal a férfival is összehozza őket a sors. A kíváncsi úriembert az új század forradalmi találmányai ugyanúgy lenyűgözik, mint a két szeszélyes nő, akiket ő sokáig egyetlen személynek gondol.

 

Van Helsing - Mozi+, április 27. csütörtök, 21h

Van Helsing ádáz elszántsággal küzd a Gonosz és az általa létrehozott teremtmények ellen. A szörnyvadász a vatikáni székhelyű titkos szervezet szolgálatában áll, s legújabb megbízatása a sötét legendák földjére, Erdélybe szólítja, hogy leszámoljon a sötétség urával, Drakula gróffal. Feladata égetően sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A lány ősei fogadalmat tettek a gróf elpusztítására, és ha ő is odavész, mindannyian elkárhoznak. Anna és Van Helsing így hát együtt száll harcba Drakula és félelmetes segítői, Frankenstein szörnyetege és a Farkasember ellen...

 

A 13. harcos - Moziverzum, április 27. csütörtök, 21h

Mint távoli földre kiküldött képviselő, Ahmed Ibn Fadhlan a harcosok egy csoportjához csatlakozik, akik arra kényszerítik, hogy felvegye a harcot az éjszaka homályából felbukkanó ellenséggel, mely felfalja áldozatai holttestét. Egy jóslat szerint nem győzhetnek, ha nem lép be közéjük egy tizenharmadik harcos, aki nem északról való. Mikor rásütik, hogy ő az idegen, akire a sikerhez szükségük van, Ibn rájön, le kell győznie félelmét, és az éjszaka sötétjében a többiekkel neki is csatába kell szállnia.

 

Félholt - RTL HÁROM, április 27. csütörtök, 21h

Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele. Bejut a börtönerőd szívébe, a kivégzőterembe. Túszul ejti az eseményre érkezett főügyésznőt. Terve tökéletes, emberei profik és kegyetlenek. De nem számolt egy fegyenccel, aki meg akarja menteni az ártatlan túszok életét. Sascha (Steven Seagal) és néhány kemény öklű rabtársa elhatározza, hogy újraírja a banditák terveit.

 

Arachnophobia - Pókiszony - AMC, április 27. csütörtök, 21h

Dél-Amerika esőerdeinek mélyén kutatók egy olyan új pókfajt fedeznek fel, melynek halálos a harapása. Az expedíció egyik tagja nemcsak az életével fizet a felfedezésért, halálával további tragédiát is okoz, mivel holttestével együtt Kaliforniába érkezik az új faj egyik példánya is. A dél-amerikai mérges pók és egy helyi ártalmatlan pókfajta kereszteződéséből születik meg az a lény, amelyik gyökeresen felforgatja az addig oly idilli kisváros mindennapjait.

 

Az Amazonas kincse - Film+, április 27. csütörtök, 21h

Beck, a behajtó szerepében maga Rock rombol végig a kincsvadászok ösvényein. Utolsó feladata, hogy megkeresse és visszaszállítmányozza főnöke kalandor fiát, Travist, aki épp régész kíván lenni és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban.

 

Gyilkos ösztön - Filmcafe, április 27. csütörtök, 21h

Joe Merriwether (Jeffrey Dean Morgan) és Katherine Cowles (Abbie Cornish) ügynökök nyomoznak egy különös kegyetlenséggel elkövetett sorozatgyilkosság ügyében. Az áldozatok között ugyan nincs kapcsolat, de többek közt a módszer, a rejtélyes üzenetek arra utalnak, hogy a halálesetek összefüggnek. Mivel a gyilkos mindig egy lépéssel a rendőrség előtt jár, Joe és Katherine a lánya halála óta visszavonultan élő, különös képességű pszichiáter Dr. John Clancy (Anthony Hopkins) segítségét kérik.

 

Alfa - AXN, április 27. csütörtök, 22.50h

Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott. Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják. De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz. Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára…

 

Tuti szajré - Filmcafe, április 27. csütörtök, 22.50h

Két gyermekkori jó barát eltervezi, hogy kirabolja az egyik legnagyobb pénzraktárt, ahol több millió dollár hever, szinte őrizetlenül. Chris (Liam Hemsworth) nagy nehezen biztonsági őr lesz a pénzszállítóknál, és úgy tűnik, végre egyenesbe jön. Ám amikor apja munkanélkülivé válik, Eddie haverja (Michael Angarano) ráveszi arra, hogy rabolják ki a raktárt. Minden bizonyíték arra utal, hogy a maffia tette, ám Ransome nyomozó (Dwayne Johnson) nem dől be a fiúknak.

 

Presszó - Magyar Mozi TV, április 27. csütörtök, 22.50h

A kamera egyetlen gépállásból, lemondva az esztétizáló képelgés szinte valamennyi technikai eszközéről, akár egy rezzenéstelen szempár, figyeli történetünket. Egy presszóasztal köré véletlenszerűen csoportosuló emberek történetét, majd egy éven át. A presszó Budapest egyik mellékutcájában van, a VI-VII. kerület környékén. Nyolckor nyit, de akkor zár, mikor az utolsó vendég is távozott. Az asztalnál folyamatosan váltják egymást a vendégek. Egy idő után fedezzük fel az ismétlődéseket, a presszó életének ritmusát. Felismerjük a visszatérő alakokban a történet szereplőit, a törzsvendégeket, az egyszerűnek induló, de egyre bonyolódó történetszövevény összefüggéseit. Az asztal egymást váltó vendégeinek történetei lassanként egyetlen történetté fonódnak össze.

 

Drakula - Film Mánia, április 27. csütörtök, 23h

Drakulát, a véreskezű vajdát évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul és harapása után mind többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztő vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetődő idegen medáljában meglátja egy lány arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére.

 

Volt egyszer egy Mexikó - AMC, április 27. csütörtök, 23h

A legendás gitáros, El Mariachi a külvilág elől rejtőzve tengeti mindennapjait. Egy korrupt, csupán személyes bosszújának élő CIA-ügynök (Johnny Depp) felkutatja a hallgatag, titokzatos férfit, hogy szabotálja az ördögi kartellvezér, Barillo (Willem Dafoe) tervét, aki likvidálni akarja Mexikó elnökét. Ám El Mariachinak ezen kívül is megvan rá az oka, hogy visszatérjen: a bosszú élteti. Így történhet hogy Mariachi legendája, alkalmi csapatával, Lorenzóval (Enrique Igleasias) és Fideóval (Marco Leonardi) egy magasabb szintre emelkedik.

 

A törvény erejével - Viasat Film, április 27. csütörtök, 23.05h

A Különleges Erők renegát egysége 35 millió dollár értékű heroint készül becsempészni Mexikóból az Egyesült Államokba. Akciójuknak egyedül Jack Robideaux, a nyomozóból lett határőr jelenthet problémát, aki egymaga száll szembe a profi gyilkosokból álló kartellel. Öngyilkos merénylők, szadista vallatók és árulók várják a határ mindkét oldalán, de Jacket nem lehet olyan könnyen elrettenteni: könyörtelen hadjáratot indít a drogcsempészek ellen, s addig nem nyugszik, amíg mind egy szálig el nem kapja őket.

 

A védenc - Moziverzum, április 27. csütörtök, 23.10h

Anna, akit gyermekkorában megmentett a legendás bérgyilkos, Moody (Samuel L. Jackson) és kiképzett a családi vállalkozásban, jelenleg a világ legképzettebb bérgyilkosa (Maggie Q). Ám amikor Moodyt _ a férfit, aki olyan volt számára, mint egy apa, és megtanított neki mindent, amit a bizalomról és a túlélésről tudnia kell _ brutális módon megölik, Anna bosszút esküszik. Ahogy belegabalyodik egy rejtélyes gyilkosba (Michael Keaton), akinek az iránta való vonzódásából messze több alakul ki, mint a már jól ismert macska-egér játék, a konfrontációjuk halálossá válik, és a gyilkolással töltött életük elvarratlan szálai egyre szorosabbra fonják a közöttük lévő nem mindennapi köteléket.

 

Vad vágyak - Paramount Network, április 27. csütörtök, 23.25h

Szokatlanul bonyolult erotikus thriller egy diákokat molesztáló tanárról. A Henry: egy sorozatgyilkos naplója rendezőjének már korántsem független filmje. Kelly, a csábító tinilány kocsimosás ürügyén tanáránál jár, majd kihasználva az alkalmat, belopódzik Sam lakásába. Másnap a lány kisírt szemmel megvallja anyjának, hogy tanára megerőszakolta. A nyomozás során egyre több megválaszolatlan kérdés merül fel, lassan mindenkiről kiderül, hogy nem az, aminek látszik...

 

King Kong - Mozi+, április 27. csütörtök, 23.30h

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham úgy dönt, hogy lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl így gőzösre száll a csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. A rendező azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint a stábjával végül olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni…