Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök esti filmkínálat.

Zorro álarca - Viasat2, május 25. csütörtök, 20h

Don Diego de la Vega, a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó, Don Rafael Montero és a spanyol uralom ellen. Egy suhintás az acélpengével, egy nagy Z betű, s már mindenki tudja, Zorro járt itt, hogy oltalmazza a gyengéket és kiszolgáltatottakat, s bosszút álljon az elszenvedett igazságtalanságokért. Ám e legyőzhetetlen, sebezhetetlen hős jelmeze hús-vér embert takar, akit a kormányzó végül mégis sarokba szorít és megfoszt mindattól, amiért él: a családjától és a szabadságtól. Megöli feleségét, magához veszi kislányát, őt magát börtönbe záratja. Mire húsz év multán sikerül megszöknie, már túl öreg ahhoz, hogy a legendás Zorro-álarcot újra felöltse. Pedig az elnyomás kegyetlenebb, mint valaha, s a kormányzó minden eddiginél sötétebb terveket forgat a fejében. A véletlen azonban útjába sodor egy útonállót, Alejandro Murrietát, akiben meglátja a lehetőséget, hogy sok tanulás és hosszas gyakorlás után örökébe léphessen.

 

Egy igazán dühös ember - Film+, május 25. csütörtök, 21h

A jól menő biztonsági cég főnöke, H (Jason Statham) csodával határos módon túléli, hogy többször is belelőnek egy pénzszállító kirablása során. Az utolsó pillanat, amire emlékszik, a halott fia látványa és a gyilkos arca. Felépülését csak az igazságszolgáltatás motiválja, és embereivel tűvé teszik az egész várost. Sok áldozat és vallatás során egyértelművé válik, hogy az elkövetőknek beépített emberük van az állami pénzszállítóknál, ezért H új személyazonossággal felveteti magát őrnek. Az újoncnak álcázott férfiról azonban az első támadáskor kiderül, hogy hidegvérű profi, aki szemrebbenés nélkül iktatja ki a fegyveres rablókat. Az őrök bizalmatlanok a pszichopatának tűnő kollégájukkal szemben, ám hamarosan világossá válik H indítéka, aki a rablásokkal foglalkozó FBI-ügynök (Andy Garcia) támogatásával kegyetlen meglepetést tartogat a fia gyilkosai számára.

 

Végjáték - RTL HÁROM, május 25. csütörtök, 21h

A Földet már többször megpróbálta leigázni egy kimagasló technikai fejlettséggel rendelkező földönkívüli faj. Hetven évvel a kíméletlen háború után a vezetés a gyerekek kimagasló képességeiben látja a szabadulás kulcsát. Ender Wiggin (Asa Butterfield), a csendes, de annál különlegesebb képességekkel rendelkező fiút egy szigorúan védett, titkos űrbázisra küldik sok hasonló fiatal közé, ahol Hyrum Graff ezredes (Harrison Ford) próbál ütőképes csapatot építeni, Enderből pedig vezetőt nevelni. Endert minden reményüket beváltja, ám egy váratlan esemény rádöbbenti a fiút tettei következményeire és arra, hogy a körülötte zajló hatalmi játékban ő is csak egy eszköz.

 

Amerikai botrány - Paramount Network, május 25. csütörtök, 21h

Az igaz történeten alapuló filmben 1980-ban járunk, amikor az FBI egy titkos akció keretében próbálja leleplezni a korrupciós hálózatot, ami a világ legsikeresebb csalójának fejéből pattant ki.

 

Virágvölgy - Magyar Mozi TV, május 25. csütörtök, 21h

A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

 

A Sakál - AMC, május 25. csütörtök, 21h

A moszkvai rendőrségi akció során, melyben az FBI néhány embere is részt vesz, megölik a keresztapa testvérét. A maffia ura szörnyű bosszút esküszik, el akarja tetetni láb alól az amerikai elnök feleségét. Felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, akit csak Sakál néven ismernek. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese az orosz rendőrtiszttel, Valentina Koslovával közösen ered a fantom nyomába. Hamarosan rájönnek, hogy csak úgy férkőzhetnek a férfi közelébe, ha annak egykori társához, Declan Mulqueenhez, a börtönben ülő IRA terroristához fordulnak segítségért.

 

Hitman: A 47-es ügynök - Mozi+, május 25. csütörtök, 21h

A 47-es ügynököt (Rupert Friend) még senki sem látta. Aki látta, nem ismeri fel. Aki felismerte, nem élte túl. Tökéletes fegyver, tökéletes katona. Gyors, kegyetlen, embertelen. Nem is ember igazán: egy génlaboratóriumban született, és minden tulajdonságát úgy alakították ki, hogy megfeleljen a célnak, és kétely nélkül, halálos pontossággal teljesítsen bármilyen parancsot. Ám úgy látszik, nincs tökéletes gyilkológép. A 47-es szembekerül a legendás bérgyilkossal, John Smith-szel (Zachary Quinto), amikor mindketten egy bajba került nőn (Hannah Ware) próbálnak segíteni. Ám a játszma sokkal bonyolultabb ennél: a kialakuló háromszög-történetben mindenki egyszerre áruló és áldozat. Valaki mégis győzni fog...

 

Tiszta vér - Filmcafe, május 25. csütörtök, 21h

Tom Cutler egykor rendőr volt, de a régi időknek már jó ideje vége. Most azzal keresi a kenyerét, hogy a gyilkosságok helyszínét _ a rendőrség megbízásából _ a vizsgálat lezárása után tisztára pucolja. Megint csak őt hívják egy külvárosi házba, hogy takarítsa el egy gyilkos lövöldözés nyomait. Ám ezúttal a képlet korántsem olyan egyszerű: Cutler ugyanis a rendrakás helyett akaratlanul a terhelő bizonyítékok eltüntetéséhez nyújt segédkezet.

 

A keményfejű - Film Mánia, május 25. csütörtök, 21h

Luke Mantie (Terence Hill) igazi magányos farkas, akinek a semmi sem fontosabb a szabadságnál. Az országutakat járja, és kizárólag egyetlen élőlényt tűr meg maga körül huzamosabb ideig, ez pedig nem más, mint Joe Brown nevű lova. Egy nap azonban összetalálkozik egy elvadult kamasszal, akinek apja ártatlanul tölti fegyházbüntetését. Elhatározza, hogy segít rajta, ehhez azonban fel kellene adnia megszokott vándorló életmódját.

 

Bizalom - M5, május 25. csütörtök, 21.10h

Katának a második világháború utolsó hónapjában váratlanul el kell tűnnie egy időre. Mint megtudja, orvos férje baloldali tevékenységet folytatott, s illegalitásba kell vonulniuk. Kata új személyi iratokat kap, Bíró János erdélyi menekült felesége nevén. Rémülten és tanácstalanul érkezik új otthonába, egy ismeretlen férfihez. "A film egy kapcsolat története. Arról szól, hogy végletesen kiélezett helyzetben alkalmas-e egy ember arra, hogy megbízzon a másikban, hogy ez a bizalom milyen nehezen megszerezhető és mennyire törékeny." Szabó István _ A Bizalom forgatása közben. A filmet Oscar-díjra jelölték, a Berlini Filmfesztiválon a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve díjat kapta, Tokióban pedig a kulturális miniszter nívódíját. A film férfi főszerepét Andorai Péter játsza.

 

John Wick: 2. felvonás - Moziverzum, május 25. csütörtök, 21.20h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

Pokoli édenkert - Film Mánia, május 25. csütörtök, 22.45h

Cliff (Steve Zahn) és Cydney (Milla Jovovich) már mindent elterveztek. Épp Hawaiira tartanak, a nászutasok paradicsomába és alig várják, hogy átadják magukat a kalandnak egy csodálatos szigeten. Az eldugott túraösvényeken más párokkal is összefutnak. Kale (Chris Hemsworth) és Cleo (Marley Shelton) majd Nick (Timothy Olyphant) és Gina (Kiele Sanchez) is az ő útjukat járja, amikor néhány rémült túrázótól értesülnek róla, hogy pszichopata gyilkosok ismét brutálisan meggyilkoltak egy nászutas párt a szigeten. Távol a civilizációtól és segítségtől mindenki egyre gyanúsabb. A pattanásig feszült hangulat, a nyomasztó atmoszféra és a sűrűsödő, nyugtalanító előjelek földi pokollá változatják az édenkertet. Idővel mindenkinek már csak egyetlen célja marad: a túlélés.

 

D-Tox - Filmcafe, május 25. csütörtök, 22.45h

Hogy kiheverje egy brutális bűntett szemtanújaként elszenvedett lelki megrázkódtatását, Jake Malloy FBI ügynök (Sylvester Stallone) elmegy egy rendőrtisztek számára fenntartott rehabilitációs klinikára. A rendőrök itt minden védelmi eszköztől _ fegyvertől, jelvénytől _ megfosztva kijózanodhatnak, és elkezdhetnek szembenézni a jövővel. Csakhogy a terápiás menedék hamarosan rémálomszerű börtönné válik, amikor egy óriási hóvihar teljesen elvágja a klinikát a külvilágtól. A páciensek sorra halnak meg gyanús körülmények között, és nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos köztük van.

 

A setét torony - AXN, május 25. csütörtök, 22.55h

Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O'Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas _ nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatják meg a feketébe öltözött világpusztító tervének valóra válását.

 

A kidobó - Mozi+, május 25. csütörtök, 23h

Lukas egyedül neveli kislányát, ezért éjszaka dolgozik kidobóként. Egy nap rossz társaságba keveredik, amiről egy nyomozó értesül is és megkéri Lukas-t, hogy segítsen neki lebuktatni a pénzhamisítókat.

 

Conan, a barbár - AMC, május 25. csütörtök, 23.20h

Conan (Jason Momoa) szülőfaluját feldúlják, lakóit lemészárolják. Férfivá serdülve Conan nekivág Hyboria kontinensének, hogy megkeresse és leszámoljon a hadúrral, aki felelős a szörnyű tettért.